|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω DSB στο sump μου και κανει καλη δουλεια με τα nitrates...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτό που θέλουμε πάντα να αποφεύγουμε, είναι η δημιουργία ανοξικών ζωνών. Παραδειγματικά αναφέρω, ότι σε περίπτωση ιδιαίτερα λεπτόκοκκης άμμου, το ύψος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 6cm. Φιλικά Νίκος |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ σωστη παρατηρηση ... η κοκκομετρια της αμμου θα καθορισει το παχος του DSB. Αυτο ειναι ιδιαιτερως χρησιμη διαπιστωση ειδικα οταν το DSB δεν ειναι remote αλλα μεσα στο main tank
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνά απόλυτα στο θέμα της συνάρτησης του ύψους της άμμου και της κοκομετρίας της. Απλά δεν έχω βρεί πουθενά κανέναν "Χρυσό κανόνα" αυτής της συνάρτησης και έχω μόνο πειραματιστεί με τα υλικά που έχω στην διάθεση μου για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Εκ πείρας, όταν το νερό του νερού είναι ελάχιστο πάνω από την άμμο, -για κάποιο λόγο- σχεδόν πάντα αποφεύγω την 'μαύρη άμμο' (διάβασε στο κείμενο παρακάτω, νομίζω γράφει ο Calfo) και επίσης ελέγχω πιο εύκολα την απόδοση του συστήματος. Τες πα, μεγάλη συζήτηση τα DSB/rDSB και όσο διάβασμα και αν έριξα δεν βρήκα τον "Χρυσό κανόνα" όπως είπα νωρίτερα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι έστω και περιστασιακά -για μερικούς- είναι αποτελεσματικότατα! Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τη συμπληρωση, ειναι απολυτα σωστο αυτο που λες.Εγω στο δικό μου disply tank παντως ομολογω οτι φοβηθηκα να βαλω DSB, γιατι σε ενδεχομενο λαθος ο ελεγχος του ειναι δυσκολος, κι ετσι το εβαλε στο sump, οπου τα πραγματα ειναι πιο ευκολα σε περιπτωση που θες να επεμβεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΙΤΡΙΚΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ | manoussos | Malawi | 3 | 25-11-06 21:47 |
νιτρικα... | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 14-04-06 08:56 |
Αυξημενα Νιτρικα | Γρηγορης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 20 | 04-03-04 17:29 |