|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες nikolas87!
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα είναι δύσκολα... ![]() ![]() Τώρα τελευταία παρουσιάζονται πολλές περιπτώσεις με χρυσόψαρα σε άστρωτα ενυδρεία (που θα δοθούν αργότερα για να μπουν ψάρια της "αρεσκείας" μας) και μ' έχει πιάσει η ψυχή μου... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.Ήδη έχω κατατοπιστεί αρκετά.
Μια διευκρίνιση μονο.Για τις αλλαγές νερού,δηλαδή, κάνω μια σήμερα και επαναλαμβάνω αύριο και μεθαύριο?Μετά απο αυτές τις τρείς άμεσες αλλαγές τι αλλαγές νερού θα πρέπει να κάνω?Στις τρεις αυτές αλλαγές προσθέτω το φαρμακο για ick κάθε φορά που κάνω αλλαγη? Οσον αφορά τα χρυσόψαρα,ειλικρινα είχε μαυρο σκοτάδι και ουδεμία πρόθεση είχα να τα βασανίσω.Αν είχα ανακαλύψει αυτο το φόρουμ πιο πρίν, τότε σίγουρα θα είχα στρώσει το ενυδρείο με τη μέθοδο χωρίς ψάρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αντιχλωριο καθε φορά, φαρμακο για το ick στο τελος σημερα. ΑΠο κει και περα.. κανεις αλλαγη οποτε η αμμωνια ξεπερναει το 1 ppm.. και συμπληρωνεις φαρμακο για το ick αναλογα με τα λιτρα που πετας.. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν για να μην αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα έδωσα τα χρυσόψαρα σε ένα γνωστό ο οποίος έχει αρκετά ενυδρεία και αφού τα περάσει απο καραντίνα θα τα ενσωματώσει σε ένα απο αυτά
Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μια καινούργια αρχή και έχω αρκετές ερωτησούλες. 1ον Κατα το στρώσιμο με αμμωνία μπορώ ταυτόχρονα να χρησημοποιήσω καποιο προιον που περιέχει βακτηρίδια για να επιταχύνω τη διαδικασία?Αν ναι ποια μέρα του στρωσίματος μπορώ να το κανω αυτό? 2ον Το εσωτερικό φίλτρο που εχω μου αρκεί(θυμίζω eheim 200 ![]() 3ον Το φίλτρο βυθού να το χρησιμοποιήσω? 4ον Οι αρχικές μου σκέψεις είναι να βάλω όταν στρωθεί το ενυδρείο ενα κοπαδι glowlight tetra.Ειναι καλα για 50 λτ και τι φυτά μπορώ να βάλω? Ευχαριστώ και παλι. |
|
||||
|
||||
![]()
1)Το φιλτρο σου σε καλυπτει,το σφουγγαρι αρκει(δεν εχει χωρο για να βαλεις και τιποτα αλλο).
2)Αφου εχεις φιλο με ενυδρεια πες του να σου μπολιασει το φιλτρο σου με υλικα απο καποιο δικο του στρωμενο φιλτρο.Ριξε προληπτικα και ετοιμα βακτηρια. 3)Ενα κοπαδακι τετρα μπορεις να βαλεις με κανενα cory. 4)Τι φυτα θα βαλεις εξαρταται απο εσενα,δηλαδη εαν θα βαλεις δυσκολα 'η ευκολα φυτα. 5)φιλτρο βυθου μη βαζεις. Καλη επιτυχια. |
|
||||
|
||||
![]()
Παντως αν παρω ενα καινουργιο φιλτρο θα ειναι καλυτερα ετσι?
Για τετρα η νεον τι χαλικι ειναι προτιμότερο?Κατα το στήσιμο χρειάζεται να βάλω πλακάκια κάτω απο το χαλίκι η βάζω κατευθείαν το χαλίκι? |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα ειναι το φιλτρο σου μην το αλλαξεις για το χαλικι αν βαλεις αληθινα φυτα που θα στο συνηστουσα 100% βαλε ουδετερο χαλαζιακο γυρω στα 3χιλιοστα κοκομετρια εισαι οκ.προτιμησε φυσικο χρωμα ενοειται οχι κανα κοκκινο...κατω απο το χαλικι τα πλακακια ειναι περιτα,αν το κανεις φυτεμενο βαλε ενα κουβαδακι υποστρωμα για φυτα ρωτα σε πετσοπ να σου δωσουν...βαλε το υποστρωμα μετα χαλικι μετα νερο και μετα κανε το στρωσιμο βρες φυτα απο την κατηγορια με τα φυτεμενα και το υπομνημα για τα ευκολα και βαλτα και οταν οι μετρησεις λενε οτι εισαι οκ βαζεις ψαρακια....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλή συνέχεια!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχαριος | s-vitzi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 16-01-07 23:44 |
Φυτο αρχαριου | Θεοδωρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 29-12-06 07:53 |
Aποριες Αρχαριου | infer0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 17-08-06 16:36 |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |
Παραπονα Αρχαριου | shadow | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 24-06-05 09:38 |