|
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστω πολυ.εξηγησα στο petshop οσα μου ειπατε κ πλεον το 'χελι' πηγε απο εκει που ηρθε.το ανταλλαξα με 2 γκαπι ζευγαρι κ ενα γκουραμι.
το ενυδρειο μου ειναι 120λιτρα.λογω οτι δεν ταιριαζουν τα ψαρια γι αυτο κ εβαλα το χωρισμα.περιμενω το δευτερο που ετοιμασα,140 λιτρα,διοτι τα φτιαχνω μονος,εχω κανει κ 5 μικροτερα κ τα χαριζω σε φιλους,ετσι μολις περασει η εβδομαδα στεγνωματος της σιλικονης κ λιγες ακομη μερες στρωσιματος του νερου θα τακτοποιησω τα ψαρακια μου καταλληλα. θα παραθεσω φωτο του ενυδρειου μου στη φωτο εχει λιγοτερα ψαρια κ καθολου χωρισμα τι προβληματα θα χω λογω νερου? |
|
||||
|
||||
![]()
το νερό δεν στρώνετε ...
το φίλτρο στρώνετε ... ![]() αλήθεια ??? τι φίλτρο έχεις ? ps: γιατί είναι ροζ ???? |
|
||||
|
||||
![]()
μαρκα μη ρωτας,εσωτερικο ειναι 700λιτρα/ωρα γραφει.
μεσα εχει σφουγγαρι κ υαλοβαμβακα. ειναι ροζ γιατι εχω βαλει μια μπλε φθοριου κ μια κοκκινη που κανει ροζ φωτισμος. βασικα το φιλτρο μου δε μου πολυαρεσει κ σκεφτομαι να παρω ενα δευτερο συμπληρωματικο eheim που εχω δει σε προσφορα.δεν το εψαξα ακομη. για το αλλο ενυδρειο που ετοιμασα θα κανω χωρισματα κ θα κανω βιολογικο με κυκλοφορητη κτλ κτλ.αυτα. ακουω τις παρατηρησεις σας |
|
||||
|
||||
![]()
γενικά να προσέξεις τις συνθέσεις σου, μην βάζεις μαζί ότι ψάρια βρήσκεις αλλά ψάξε πρώτα και μάθε για κάθε ψάρι που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να κάνεις μιά καλή αρχή εδώ και φυσικά δες και το υπόλοιπο site Γη και Ύδωρ.
Ο φωτισμός σου είναι αρκετά περίεργος με μπλε και κόκκινες λάμπες ενώ θα έδειχνε πολύ καλύτερα το ενυδρείο σου με λευκές λάμπες. Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις σαν αρχή (αφού αλλάξεις τον φωτισμό) κάποια εύκολα αληθινά φυτά καλό θα ήταν να πάρεις ένα καλό υλικό βιολογίας για το φίλτρο σου, είτε κρατήσεις το εσωτερικό είτε πάρεις εξ/κό, όπως το eheim substrat ή το siporax γιατί έχεις αρκετά ψάρια. κάνε μετρήσεις NH3/ΝΗ4, NO2, N03 να δεις τι ποιότητας νερό έχεις αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να ξέρεις περί στρωσίματος, εβδομαδιέων αλλαγών νερού κτλ τέλος τα χωρίσματα που κάνεις στα ενυδρεία νομίζω πως δεν ωφελούν σε κάτι γιατί 1ον μειώνεις τον ελεύθερο χώρο για κάθε ψάρι σου και 2ον χαλάνε την αισθητική του ενυδρείου. αυτές τις παρατηρήσεις είχα να κάνω εγώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ροζ λαμπα δεν αφηνει να φανουν τα χρωματα των ψαριων σου, επισης στη θεση σου θα εβαζα αληθινα φυτα................
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστω πολυ.αν κ αυτα με τα ph κτλ δεν τα πολυκατεχω.θα τα ψαξω ομως.
απ το λιγο που ξερω δεν μπορω να καταλαβω αυτες τις μετρησεις. δηλαδη ενα χρονο εχω αυτα τα ψαρια κ ζουν κανονικοτατα.το ιδιο κ στα πετ σοπ.δεν ξερω κανενα να κανει μετρησεις.για ποιο λογο ειναι τοσο απαραιτητες αυτες οι διαδικασιες? |
|
||||
|
||||
![]()
έναν χρόνο δεν είχες απώλειες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο άνθρωπος αναζητά τα προβλήματα διότι έχει ανάγκη τις λύσεις τους
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ψάρια στα petshop, δεν είναι εκεί με την προοπτική να μείνουν για χρόνια. Μένουν για λίγο μέχρι να πουληθούν σε κάποιον. Αρα δεν είναι το ίδιο σαν να μιλάμε για το δικό μας ενυδρείο. Στα ενυδρεία που έχουν πολλά petshop σαν "βιτρίνα", με ψάρια δικά τους, οι περισσότεροι κάνουν μετρήσεις κανονικά. Σε αυτό θα πω κάτι, όχι φυσικά σαν ειδική, απλά τη δική μου "εμπειρία": Το 2003, πήρα ένα 160άρι το οποία έγινε ένα κοινωνικό, φυτεμένο ενυδρείο. Για περισσότερο από ένα χρόνο, το ενυδρείο λειτουργουσε κανονικότανα, χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε στα φυτά, ούτε στα ψάρια. Ενάμισι χρόνο (και ίσως περισσότερο) μετά, άρχισα να έχω προβλήματα, τα οποία σιγά σιγά γίνονταν και πιο έντονα. Φυσικά δε μπορούσα νά καταλάβω ούτε τι συνέβενε, ούτε το γιατί "έτσι ξαφνικά" το ενυρείο μου έγινε ένα χάλι. Τώρα βέβαια ξέρω ότι δεν ήταν "ξαφνικά". Ηταν ότι ακριβώς είπε ο Strahos παραπάνω. Η κατάληξη λοιπόν, ήταν να χάνω σιγά-σιγά ένα ένα τα ψάρια μου, τα φυτά μου να σαπίζουν όλο και περισσότερο, και το ενυδρείο να μετατρέπετε σε "βάλτο". Που να στραφώ δε είχα, και βέβαια η ....."βοήθεια" από τα μαγαζιά, απότι κατάλαβες, δεν ήταν και πολύ αποτελεσματική. Είχα φτάσει σε σημείο να είμαι έτοιμη να το ξεστήσω και να το χαρίσω. Μέσα στον πανικό μου, και σαν τελευτεία προσπάθεια, άρχισα να στέλνω mail σε ότι ηλεκτρονική διεύθυνση στην Ελλάδα έβρισκα στο διαδίκτυο, ζητόντας βοήθεια, χωρίς καν να ξέρω αν ο παραλήπτης είναι μαγαζί ή οτιδήποτε άλλο, μπας και κάποιος μου απαντήσει και μπορέσει να με βοηθήσει. Για καλή μου τύχη, ένα από αυτά τα mail ήταν του συλλόγου, μου συνέστησαν και τη σελίδα του gab, όπου και γράφτηκα αμέσως και ζήτησα βοήθεια. Με δρομολόγησαν για το τι μετρήσεις να κάνω, αλλαγές νερού κλπ, και έτσι το ενυδρείο μου σώθηκε. Μου πήρε για να το συνεφέρω κάπως, αρκετούς μήνες, και μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο μέχρι να μπορώ να το αποκαλέσω..."το καμάρι μου" όπως λέω και στην υπογραφή μου ![]() ![]() Από τότε βέβαια, η αλλαγές νερού και οι μετρήσεις, γίνονται ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ. Ακόμα και σε καιρούς που δεν είναι καθόλου εύκολο λόγω χρόνου, διάθεσης ή οτιδήποτε άλλο, είναι από τα πράγματα που ποτέ δεν αναβάλλω (όποιος καεί από το χυλό...... ![]() Εκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα, που να μην μπορώ τουλάχιστο να το αντιμετωπίσω αρκετά εύκολα! Το ηθικό δίδαγμα: "καλύτερα προλαμβάνειν,γιατί αν δεν προλάβεις, τρέχεις και δε φτάνεις" ![]() ![]() ![]() Αυτά...... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μηπως γνωρίζει κανείς? | xaris1974 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 02-07-06 20:32 |
μηπως εμπλεξα; | leonidas | Bettas | 18 | 29-05-05 16:19 |
γνωριζει κανενας τι ειναι το ls | nhreas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 30-06-03 23:36 |
Μηπως δεν ταιριαζουν? | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 18:56 |