|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά Ancistrus έχεις(που γράφεις στο θέμα ''αναγνώριση'' στα Γατόψαρα) ή Baryancistrus;Υπάρχει μεγάλη διαφορά καθώς και το Ancistrus είναι όνομα γένους αλλά και το Baryancistrus...Αν έχεις Baryancistrus τότε αλλάζει το θέμα...Τότε πιθανως έχεις Baryancistrus LDA33 ή Baryancistrus cf. niveatus ή Baryancistrus niveatus.
Το αν έχεις Ancistus ή Baryancistrus είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις:Τα Anistrus έχουν αγκάθια στην περιοχή του κεφαλιού ενώ οι Baryancistrus όχι...
|
||||
|
||||
![]()
2 λαμπες 38 watt μια λευκη κ μια ροζ. CO2 μια φυσαλιδα το δευτερολεπτο 24 ωρες το 24ωρο. λιπασμα μονο κατω απτο υποστρωμα.
Ναι τελικα BARYANCISTRUS ειναι αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι το LDA33 ή το niveatus.δεν τρωγανε τα χαπακια κ μου ειπαν να τους δωσω αγγουρι κ το φαγανε. τι αλλο τρωνε? πως θα καταλαβω θυληκο -αρσενικο? οι δισκοι ηταν ηδη ενα μηνα στο μαγαζι. τωρα υπαρχει περιπτωση να μην γινουν εντελως καλα κ με το παραμικρο να αρρωσταινουν?? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 10-02-07 στις 13:20 |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου φαγανε αγγουρι, μην ανυσηχεις καθόλου.
ΑΝ οι δισκοι το ξεπερασουν, μαλλον θα ειναι πιο ανθεκτικοι, καθοτι θα εχουν αναπτυξει διαφορες μορφες ανοσιας. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα τους προσεχεις στη συνεχεια βεβαια. Για τα φυτά, θα ελεγα ελλειψη καλιου. Δοκιμασε να προσθεσεις ειτε Κ2So4 ειτε Flourish Potassium. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις αν είναι LDA33 ή niveatus:Οι LDA33 έχουν μεγάλες βούλες,πολύ μεγάλες σε σύγκριση με τους niveatus που έχουν πολύ μικρές από μικρή κιολας ηλικία...
Καλά έκανες και τους έδωσες αγγούρι ![]() Οι Baryancistrus συνήθως δεν είναι και πολύ καλά μόλις τους αγοράζουμε και συνήθως έχουν μέρες να φάνε...Τάισέ τους καλά και φρόντισε να τρώνε και οι δύο για να δυναμόσουν καθως είναι ευάλωτοι αυτό το διάστημα μέχρι να παχύνουν λιγάκι...Παρακολούθησέ τους λίγο και πες μου αν οι κόιλίες τους είναι κανονικές ή προς τα μέσα αλλά και αν τα μάτια τους είναι ελαφρώς προς τα έξω(όπως και πρέπει να είναι) ή τραβηγμένα προς τα μέσα...Το οτι κρύβονται είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά σε λίγο καιρό που θα συνηθίσουν θα τους βλέπεις περισσότερο...Δεν φοβούνται πάρα πολύ οι Baryancistrus... Σχετικά με το φύλλο σε αυτούς τους pleco,διακρίνεται αρκετά δύσκολα μέχρι να ενηλικιωθούν...Αν όμως βγάλεις καλές φωτό του κάτω τους μέρους(της περιοχής μπροστά από το anal fin),μπορώ να σου πω το φύλλο... Πόσο μεγάλοι είναι τώρα;
|
||||
|
||||
![]()
οι δισκοι ηταν ηδη ενα μηνα στο μαγαζι. τωρα υπαρχει περιπτωση να μην γινουν εντελως καλα κ με το παραμικρο να αρρωσταινουν??
![]() πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα για να κρατησεις ψαρια σε μαγαζι μιας οπου οπως ειπωθηκε και πιο πανω προφανως δεν θα εχει ειδικο ενυδρειο για αυτη τη δουλεια.... ....επισης ελενη δεν καταλαβα καλα καραντινα ή θεραπεια ... ....αλλο η καραντινα με προσθηκη καποιων προιοντων για προληπτικους λογους..... .... και αλλο η χορηγηση φαρμακων για θεραπεια (ειδικα ενα μηνα) ρωτα να μαθεις τι "παιχτηκε" με τα ψαρακια.....το οτι ειναι "μαυρα" σημαινει οτι ειχαν προβλημα και αν τα παρεις να τα παρεις εφοσον και μονο επανελθουν στα φυσιολογικα...και εννοω να μην υπαρχει ουτε μια σκια στα χρωματα τους .....
|
||||
|
||||
![]()
οι baryancistrus ειναι περιπου 10 cm. φαινονται ενταξει οι κοιλιες μια χαρα και τα ματια λιγο προς τα εξω. σημερα ο ενας μου φαινετε σαν να επιτιθετε στον αλλον τον κυνηγαει για λιγο κ μετα σταματαει.Οντος εχω αρχισει κ τα βλεπω περισοτερο.σε τι μεγεθος ενηλικιωνονται? αν εχω 2 αρσενικα θα εχω καυγαδες?
Αυτο που συνεβει με τους δισκους ειναι οτι στο ενυδρειο που μπηκαν δεν υπηρχε καλη ανανεωση νερου. Ή τουλαχιστον αυτο καταλαβα. το μαγαζι τους κραταει ενα διαστημα σε ενυδρεια στυλ καραντινας περιπου ενα μηνα κ μετα τους βγαζει στη βιτρινα για πωληση. εμενα οι δικοι μου βρισκονται εδω κ περιπου 5 μερες σε θεραπεια με φαρμακα.δεν υπαρει περιπτωση να τα παρω αν δεν εχουν συνερθει εντελως! |
|
||||
|
||||
![]()
αντε με το καλο να γινουν καλα τα ψαρακια σου για να τα χαρεις....να προσεξεις να εχει επανελθει μεχρι και η τελευταια "πινελια" πανω στο σωμα τους.....
|
||||
|
||||
![]()
Οι LDA33 φτάνουν τα 25 εκατοστά ενώ οι B. niveatus τα 30εκ..Όποιο από τα δύο και να έχεις θα χρειαστείς μεγαλύτερη δεξαμενή στο μέλλον...Επειδή όμως μεγαλώνουν αργά θα πάρει κάποια χρόνια( 3-4) και οπότε έχεις υο χρόνο για αυτό...Ναι αν έχεις 2 αρσενικά θα έχεις καβγάδες,ιδιάιτερα όσο μεγαλώνουν...Ωριμάζουν σεξουαλικά γύρω στα 16-20εκ....Θα σου πρότεινα να πάρεις άλλον έναν για να μειωθεί η επιθετικότητα και να μην έχεις προβλήματα...Με 3 η επιθετικότητα μοιράζεται και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα...Πρόσεχε να τρέφεται καλά και αυτός που χτυπιέται γιατί μπορεί να σταματίσει να τρώει αν τον ενοχλεί συνεχώς ο άλλος...
Αν βγάλεις καλές φωτό του κάτω μέρος μπορώ να σου πώ τα φύλα τους.Και πλευρικές ίσω να βοηθήσουν,αλλά με πλευρικές δεν θα είμαι σίγουρος... Τους έχεις υποθέτω ξύλα αρκετά,ε;Αν όχι βάλε κανα δυο τρια μεγάλα ξύλα για να έχει ο καθένας το μέρος του και αν μην χρειάζεται να συναντά συνεχώς ο ένας τον άλλον.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Enter the discus | chriskousis | Δίσκοι | 23 | 13-08-06 17:32 |
Το χρονικο της καταστροφης...... | Pritanis | Δίσκοι | 59 | 08-12-05 17:22 |
Discus pH | czotalis | Δίσκοι | 2 | 06-07-03 22:20 |