|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις, αλλα δεν εχει νοημα να ειναι ΟΛΑ dim.
ντιμμαρεις 1-2 λαμπες (τα dim ballast για 1η 2 λαμπες εχουν μικρες διαφορες) και τα υπολοιπα τα αναβεις μετά με ξεχωριστους χρονοδιακοπτες. Ενα διπλο dim ballast κυμαινεται απο 35 εως 60 ευρω αναλογα με τα watt, και ο controller αλλα 40. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι καλύτερα σίγουρα με ballast γιατί επεικονίζει την ανατολή και τη δύση του ηλίου και σίγουρα αυτό δε στρεσάρει και τα ψάρια! Αλλά δεν είναι και χαμηλή η τιμή του, οπότε με χρονοδιακόπτες για τώρα και το βάζουμε στα υπ'όψιν...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Netblues έχω πάθει την πλάκα μου!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σοβαρά τώρα έχω πάθει. Εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να ακολουθήσω αυτές τις τεχνολογίες, τουλάχιστον για την ώρα. Θα αρκεστώ στο να βάλω μία δεύτερη λάμπα. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι. Το ενυδρείο μου το πήρα από το καρφουρ πριν ένα μήνα περίπου και μάλλον το παλιό ενυδρείο του καρφουρ δεν είναι το ίδιο με το καινούριο. Το δικό μου καπάκι δεν είναι όπως αυτό στις φωτογραφίες. Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφίες από το καπάκι μου για να μου πείτε την γνώμη σας. Φίλε andreasp, αν μπορείς ανέβασε σε παρακαλώ φωτογραφίες να δούμε και τον δικό σου τρόπο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() http://www.iks-aqua.com/html/engl/be...ng_sunrise.php Εξαιρετική η κατασκευή σου netblues ![]() Φιλικά Ανδρέας |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ακομα καλύτερα που το δικο σου ενυδρειο ειναι το καινούργιο. Παίρνει 90αρες λάμπες με στεγανα ακροφυσια. Με αλλη μια θα εισαι αρχηγος. |
|
||||
|
||||
![]()
Andreasp, πιστεύεις ότι με μία λάμπα 90w είμαι καλά? Τα λίτρα μου είναι 100 καθαρά. Και με δεδομένο ότι για αρχή θα χρησιμοποιήσω φυτά με μικρές απαιτήσεις σε φως.
|
|
|||
|
|||
![]()
90w σε 100λιτρα?
Πως θα τα βγάλεις τα 90watt? Οι φθοριου (Τ ![]() Δεν μπορεις να βάλεις μεγαλύτερη. Απλά μπορείς να προσθέσεις λάμπες. Στο δικό μου εχω 75 (3χ25watt) και μπορει ευκολα σχετικα να ικανοποιησει τα φυτα μου. Μέχρι και η java moss που θελει μπολικο φως, πάει άψογα. Τα 90watt και για φυτα με μικρες απαιτησεις ειναι πολλα. Θα γεμίσεις άλγη! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξεκινας τωρα με το φυτεμενο, νομιζω οτι τα watt που αναφερεις μπορουν να περιμενουν μεχρι να καταλαβεις "τι παιζει" με τα φυτα γενικα...
Το 0,9w/l ειναι ενα πολυ καλο νουμερο που αν μπορεις να το εχεις στο ενυδρειο σου θα φανει χρησιμο στο μελλον. Αλλα καλυτερα αρχισε πιο μαλακά μεχρι να καταφερεις να ελεγχεις παραμετρους και να χρησιμοποιεις τα λιπασματα...
|
||||
|
||||
![]()
την πλαφονιέρα την έχει απο μαμά το ενυδρείο του carrefour??
πολύ εξυπηρετικό μου φάνηκε και πολύ "πρόθυμο" για πατέντες .... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμός σε φυτεμένο ενυδρείο | celica192tsport | Δίσκοι | 14 | 30-03-06 17:50 |
Φωτισμός και ανακλαστήρες | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 12-12-05 15:15 |
Φωτισμός, νερό και φιλτράρισμα σε ενυδρείο με δίσκους | nigeron | Δίσκοι | 19 | 05-09-05 16:47 |
Φωτισμός και φυτά - Αρχικά αποτελέσματα kai απορίες | vsavvas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 19-03-03 20:42 |