|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφος ο L15 σου...
![]() Πόσο μεγάλος είναι; Καλά έκανες και τους έδωσες τους Clown...Δεν είναι καθόλου καλή επιλογή μαζί με pleco... Υ.Γ.:Επειδή βλέπω πως δεν έχεις καταλάβει πολύ καλά,θα ήθελα να σου διευκρινήσω κάτι:ο pleco σου είναι L15,δεν είναι Peckoltia vittata.Έχει διαφορά αυτό καθώς μπορεί τεχνικά να θεωρείται ως παραλλαγή του ίδιου είδου,όμως αν τους προσέξεις έχουν εμφανείς διαφορές αλλά και διαφορές προέλευσης...Ο L15 έρχεται από το Rio Xingu στην περιοχή Altamira ενώ ο Peckoltia vittata προέρχεται από το Amazonas Basin, Middle and Lower Amazonas Basin...Τα δύο αυτά ''υποείδη'' μπορείς να τα ξεχωρίσεις από το χρώμα του ματιού:Οι Peckoltia vittata έχουν χρυσαφιά ίριδα ενώ οι L15 έχουν ίριδα σκούρα καφέ-μαύρη με εσωτερικό και εξωτερικό χρυσό περίγραμμα,όπως ο δικός σου...Να μια φωτό Peckoltia vittata: ![]() Φωτό L15 δεν χρειάζεσαι,δες τον δικό σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχα όλα....
να σου ζήσουν!!!
|
||||
|
||||
![]()
κωστα ξαναβαλε την φωτο του Peckoltia vittata δεν μπηκε για να τη δω .....σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες σου και oι γνωμη/γνωσεις σου εχουν μεγαλη βαρυτητα για τους pleco...o l15 ειναι περιπου 10 εκατοστα και ειναι το καμαρι μου.....συγκατοικει στο 230αρι με δυο ανγκιστρους και ενα οτο...και στο 120αρι ζουν οι αλλοι δυο αγκιστρους με 2 στερμπαι κορυ.....ετσι αναπροσαρμωσα το βυθο γιατι ειχαν στριμωχτει τα ψαρακια το τελευταιο καιρο....το ξαναλεω δυσκολη υποθεση του βυθου οταν μεγαλωσουν τα ψαρακια..
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν σου εμφανίζεται η φωτό,αυτό είναι το url: http://www.planetcatfish.com/images/...vittata/18.jpg
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ![]() Ατυχία μεγάλη πάντως να σου βγούν όλες κυρίες...Ίσως θα ήταν καλύτερα πάντως να έβαζες 3 στο 230αρι και 1 μόνο στο 120αρι...Δυο δεν είναι ποτέ καλή επιλογή εκτός αν είναι ζευγάρι γιατί αλλιώς όλη η επιθετικότητα εκδηλώνεται σε ένα από τα δύο ψάρια και στρεσσάρεται...Ενώ με τρία μοιράζεται η επιθετικότητα... Είναι πρόσφατη ή παλιά η φωτό του L15 σου;Γιατί μου φαίνεται μικρότερος από 10 εκατοστά... Γωγώ, Σε ευχαριστώ πολύ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κωστη συγνωμη αλλα παλι δεν ανοιγει....να ανοιξω την αρχικη planetcatfish και να κανω αναζητηση ..??? πιστευω να το βρω.....
ο L15 στη φωτο ειναι οταν το πρωτο-πηρα τωρα εχει φτασει κοντα στα 10cm μετα απο ενα χρονο περιπου ..... ...οσο αφορα τις ανγκιστρους σκεφτηκα να μην αφησω μια μοναχια της γιαυτο τα μοιρασα ετσι...συντομα θα βρω ενα αρσενικο (οπως ηδη μιλησα με ενα φιλο εδω μεσα που εχει αρσενικα) και θα τα βαλω ολα μαζι......4 με 1.... ....θα ηθελα πολυ να ξαναβρω και ακομα ενα L15 να μην ειναι μονος ο δικος μου ......να τον βγαλω καμια φωτο απο "κατω" να μου πεις αν ειναι αρσενικο η θηλυκο.......????
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λεω και εγώ...γιατί δεν μου φαινόταν για Peckoltia 10εκ αλλά για πολύ μικρότερη...
Ναι,αυτός της φωτό που μου δείχνεις έιναι ίδιος με τον δικό σου,L15...Το planetcatfish περιλαμβάνει τον L15 κάτω από την ονομασία Peckoltia vittata,τονίζοντας όμως τη διαφορετική προέλευση...Δεν ασχολείται όμως με τον διαχωρισμό και την αναγνώρισή τους... Να η φωτό που σου έδειχνα από Peckoltia vittata,ελπίζω να το ανοίγεις αυτό:http://www.planetcatfish.com/catelog...?image_id=7257 Για να σου πω το φύλλο στον Peckoltia,θέλω μια πλευρική με close up στο μπροστινό πλαινό πτερύγιο και στα βράγχια και μία από μπροστά και κάπως από πάνω από το ψάρι ωστε να φαίνεται με κλίση το πίσω μέρος του ψαριού...Ή αν μπορείς να το φωτογραφίσεις από πάνω και αυτό μου κάνει... Σχετικά με τους Ancistrus,καλά θα κάνεις και θα τους πάρεις ταιρι... ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα χάπια μου , τα νεύρα μου.. ΔΕΝ μπορεί ! | crazyio | Bettas | 18 | 13-12-06 19:43 |
Κάποιος μου κόβει τα φυτά μου !!! | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 16-09-06 13:20 |
Μου ραγισε και μου ραγισε η καρδια!!!!!! | Nik25 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-05-06 21:51 |