|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
τι θερμοκρασια ειπαμε οτι εχεις θανουλη....?????
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδιά συγγνώμη αν έχω κάνει λάθος με το να πω πως χαλάει έτσι και κοπεί, μίλησα εμπειρικά καθώς όσες φορές έκοψα στο δικό μου φυτό κάποια "βελόνα" αυτή πέθαινε. Πίστεψα λοιπόν πως είναι κανόνας, δεν πήγε το μυαλό μου οτι κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβαίνει παρά μόνο σε ενυδρεία που δεν βοηθάνε το συγκεκριμένο φυτό. Πάντα είμαι της άποψης του "αν δεν ξέρεις κάτι στο 100% μην μιλάς" και νόμιζα πως έχω άποψη εδώ.
Εσείς που επιβεβαιώνετε κάτι τέτοιο το έχετε δοκιμάσει και παρατηρήσει έτσι? Εμπειρικά το λέτε ή από διάβασμα? |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν πειραζει φιλε Strahos , το να επεμενες θα ηταν προβλημα γιατι ετσι θα περναγε μια λαθος πληροφορια σε αυτους που θα εψαχναν εδω γι΄ αυτο το φυτο και δεν θα υπηρχε μια διορθωση.
Παράθεση:
Εγω θα ελεγα 1ον , να μην το αραιωνετε ουτε να το κουρευετε στην αρχη 2ον να του δινετε ενα ευλογο χρονικο διαστημα για να προσαρμοστει και 3ον το ενυδρειο να ειναι ενα στρωμενο και ισσοροπημενο (δωστε και σε αυτο τον χρονο του , ξεστησιματα και ξαναστησιματα δεν βοηθουν και πολυ). Η θερμοκρασια ειναι παντως το τελευταιο που θα κοιταγα καθως εμενα εχει τρεξει σε ολες τις θερμοκρασιες πανω απο 25 , και ποτε κατω απο αυτες . Ειναι ενα καταπληκτικο φυτο που κανει ενα πυκνο στρωμα γκαζον οπου και οπως θες , αρκει οπως ειπα να το αραιωνεις και να το κουρευεις (κουρεμα οχι κλαδεμα) συχνα οταν αρχισει να τρεχει σαν τρελο , πριν "καβαλησει" το ενα το αλλο.
|
||||
|
||||
![]()
Οταν λες κουρεμα εννοεις σα να κουρευουμε γκαζον απο πανω και οχι "ξεριζωμα", η το αναποδο? Αυτα τα δυο (κουρεμα-κλαδεμα) παντα τα μπερδευα...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το κλαδεμα ειναι επιλεκτικη αφαιρεση φυλλων , μισχων , κορφων , παρακλαδιων κλπ , ενος φυτου . Θα ξαναπω ομως να του δωσεις τον χρονο του για προσαρμογη . Τωρα πως θα ξερεις οτι προσαρμοστηκε , ε θα δεις οτι θα μεγαλωνει και θα βγαζει καινουργια runners , τοτε ξεκινας την διαμορφωση ενος φυτου , οχι βεβαια σε μεγαλη εκταση στην αρχη.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια, σ'ευχαριστω πολυ... Περιμενω λοιπον να προσαρμοστει (αν ποτε γινει αυτο και δεν εχει σαπισει ολακληρο) και μετα κουρευω...
|
||||
|
||||
![]()
Με τον sot-.. διαφωνίσαμε το Σάββατο στον σύλλογο.
![]() Η δική μου άποψη είναι ότι αν κόψεις ένα φύλλο από το ελεοχάρις σταματά να αναπτύσεται και το φυτό ξεκινά ένα νέο φύλλο. (Αυτό συνέβει στο δικό μου ενυδρείο που το φυτό είχε καλή ανάπτυξη.)
|
||||
|
||||
![]()
Εεεε, να... Κοιτα... Εγω δεν....
26-27... Να το ξεχασω? Παρακατω δεν παει αφου το ενυδρειιο φιλοξενει σκαλαρια...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eleocharis acicularis | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 01-06-06 17:59 |
Eleocharis acicularis, ερωτήση | Strahos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 31-05-06 19:21 |