|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω ph~7.7, GH~9d, KH~3d.. τις μετρησεις τις εκανα τωρα οποτε πιστευω οτι με μισο κουτι θα ειμαι και εγω ενταξει.. δεν παιζει ρολο ομως το μεγεθος του ενυδρειου? καθε ποτε πρεπει να την αντικαθιστω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν κάνεις οτιδήποτε κάτσε να το πάρουμε από την αρχή.
Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις χρησιμοποιόντας τύρφη ;
|
||||
|
||||
![]()
μικροτερο ph, πιο μαλακο νερο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να χαμηλώσεις περισσότερο από 3 την ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ).
|
||||
|
||||
![]()
μαζι σου ειμαι.. αλλα πως γινεται να μειωσεις τα αλλα δυο και να μεινει η KH ανεπηρεαστη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχεις μετρήσει τις τιμές του νερού που έρχεται στην βρύση σου (δικτύου) ;
Χρησιμοποιείς άλλα 'χημικά' για να 'βετιώσεις' το νερό στο ενυδρείο ;
|
||||
|
||||
![]()
πριν βαλω τα ψαρια ειχα μετρησει: ph 7.4, KH 4d, GH 6d.. ειχα βαλει μονο stress coat και stress zyme της aquarium pharmaceuticals
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ναι,συνθήκες κατάλληλες για ψάρια μαλακού νερού θέλει να φτιάξει... Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις το 1/4 ή 1/3 του κουτιού αρχικά και να μετράς τακτικά ph για να δείς πόσο σου το κατεβάζει και αν αρκεί η ποσότητα ή θέλεις λιγότερη ή περισσότερη...
|
||||
|
||||
![]()
εχω severum, clowns, albino red shark, pleco.. σωστα, συνθηκες για ψαρια μαλακου νερου θελω.. σκεφτομουν να παω το ph στο 6,5 περιπου, GH πιστευω 8d ειναι καλη, τωρα για την KH τι να πω? οτι μου λενε τα sticks σας λεω.. λεω να αρχισω με το 1/4 του κουτιου δηλαδη 125 γραμμαρια και βλεπουμε.. τι επιδραση θα εχει..? να πω την αληθεια δεν τα πολυ εμπιστευομαι τα sticks.. αλλα δεν με παιρνει να ανοιχτω αλλο οικονομικα..
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Leman : 01-02-07 στις 16:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Θα υπάρξει σταδιακή πτώση του ph...Μέτρα αύριο να δεις πόσο σου έπεσε και συνέχισε να μετράς καθημερινά μέχρι να σταθεροποιηθεί κάπως και να πέφτει πιο αργά γιατί στην αρχή θα πέσει πιο γρήγορα...Αν παραπέσει,απλά βγάλε την...και επόμενη φορά βάλε πιο λίγο.Αν πέσει λίγο σε μια βδομάδα,τότε θες περισσότερη...
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει παρα πολυ η σκληροτητα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν πέσει, θα φανεί και υπό μορφή πτώσης ph...Είναι αλληλένδετα...
|
||||
|
||||
![]()
εκανα βλακεια.. ειχα πει να βαλω ανθρακα επειδη το ενυδρειο ηταν καινουργιο και ποτε δεν ξερεις... προληπτικα.. τον ξεχασα μεσα ομως..
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη καθαρη | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-03-05 15:17 |
ΑΝΘΡΑΚΑΣ & ΤΥΡΦΗ | faxkosit | Δίσκοι | 3 | 17-03-04 23:23 |