|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.piranha-info.com/default....&id=s_sanchezi
The Sanchez' Piranha is one of the few Serrasalmus-species that has been succesfully kept in a group, despite the fact that is is not very tolerant towards tank mates, and in particular its own kind. However, due to it's parasitic lifestyle (scale-eater, fin-nipper) and agressive character, these are rare occurences, and attempts are usually shortlived. All in all, it is best to keep this species as a solitary fish: attempting to shoal this species is only recommended to very experienced piranha keepers! Η "φαγωμάρα" μεταξύ τους είναι φυσιολογική συμπεριφορά την οποία ΔΕΝ πρόκειται να δείς σε 70 λίτρα με 2 ψάρια. Το πολύ πολύ να "την πληρώσει" το ένα απο τα 2... Εύχομαι να έχεις την ευκαιρία να τα καμαρώσεις σε 1000άρι όπου θα μπορείς να βάλεις 8-10 και να θεωρείσαι "very experienced piranha keeper"...
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Apostolis : 29-01-07 στις 22:27 |
|
|||
|
|||
![]()
Θα παρακαλουσα ολες τις πλευρες να χαμηλωσουν τους τονους πριν ξεφυγουμε. Μπορειτε καλλιστα να διαφωνειτε χωρις προσβολες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Kαλό θα ήταν οι γνώμες που έχουμε να στηρίζονται με κύριο γνωμονα
τις εμπειρίες μας και όχι το διάβασμα από ξένες ιστοσελίδες..... Επειδή είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου ψαριού θα πώ 2 πράγματα πάνω στις απαντήσεις σας... Αυτό που λέει η ιστοσελίδα που αναφέρεις Αpostolis έχει επιτευχθεί από ένα μόνο μικρό ποσοστό χομπιστών...Οι περισσότερες προσπάθειες συγκατίκησης κοπαδιού s.sanchezi έχουν αποτύχει παταγωδώς...Το αποτέλεσμα ήταν και είναι ότι το σύνολο των χοπιστων αποφάσισε πλέον(αφού και στην φύση του το ίδιο συμβαινει) να κρατείτε σαν μοναχικό είδος σε ενυδρεία περί των 100λ....Με βάση βέβαια ότι παρθεί μικρό και έτσι το τελικό του μέγεθος θα επίτευχθεί σε 5χρόνια.. Αν κάποιος θελήσει να το επιχειρήσει (αν και νομίζω ότι ο ΤΑΙΤΟ δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο) θα χρειαστεί 70-90 λίτρα ανα ψάρι...... Τώρα στο θέμα μας....Για ένα serrasalmus sanchezi σε ενυδρείο 70 λίτρων καθαρών (όπως αναφέρεται παραπάνω) είναι μια χαρά... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατακτάτε κυρίως με 2 τρόπους .... ο ένας είναι η παρατήρηση ... και σύμφωνα με αυτών τον τρόπο συνήθως μαθαίνουμε από τα λάθη μας ... ο άλλος είναι με το διάβασμα ... και σε αυτήν την περίπτωση μαθαίνουμε από τα λάθη που κάποιοι άλλοι έκαναν πριν από εμάς ... Χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το ποιο από τα 2 είναι καλύτερο !! ps. Nα επισημάνω ότι και εσύ σε ιστοσελίδα γράφεις ?!?!?! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν διαφωνώ στα παραπάνω που γράφεις,απλά θέλησα να κάνω μια διευκρίνηση στο απόσπασμα της σελίδας του Jonas Hansel (piranha.info),όσον αφορά αυτά που απαντήθηκαν παραπάνω Είμαι λάθος???? Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγώ αναφέρθηκα στην γενίκευσή όσον αφορά τα ξένα sites και στα περί εμπειριών και εκεί θα μείνω ... |
|
||||
|
||||
![]()
Ο όρος κοπαδόψαρα ίσως είναι λίγο ποιο δόκιμος! Είναι ψάρια που φοβούνται εύκολα και γι'αυτό προτιμούν να είναι κοπάδι!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πιράνχα | flipper | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 1 | 07-11-06 09:52 |
Πιράνχας και φυτά | Anonymous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 04-01-03 22:29 |
Πιράνχας, Pacus, big fish...... | newfish | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 0 | 13-12-02 23:02 |