|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
mikele,
έχω και εγώ κάμποσο στο δισκοενυδρείο και μεγαλώνει με απίστευτους ρυθμούς. Από ένα "ματσάκι" που είχα τώρα έχει γεμίσει την αριστερή-πίσω πλευρά και όλο σχεδόν το backgound από άλλα δύο ενυδρεία. Είναι ταχείας ανάπτυξης, με μεγάλη προσαρμοστικότητα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, καλό για την καταπολέμηση άλγων. Για δισκοενυδρείο πάντως επειδή το έχω περίπου 7-8 μήνες έχω παρατηρήσει τα εξής: 1) Όταν το θέλεις φυτεμένο και δεν το έχεις απλά στην επιφάνεια, θέλει καλή τοποθέτηση (η και δέσιμο) γιατί οι δίσκοι πολλές φορές από κάποια γρήγορη κίνηση (και λόγω του όγκου τους) το φέρνουν στην επιφάνεια, οπότε το μαζεύεις, το ξαναβάζεις και πάλι από την αρχή... 2) Το ότι χρειάζεται συχνό κλάδεμα (βάλε-βγάλε-τοποθέτησε κλπ) στρεσσάρει λίγο τους δίσκους. Κατά τα άλλα το θεωρώ ένα καλό φυτό για όλα τα ενυδρεία |
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι χρειάζεται συχνό κλάδεμα (βάλε-βγάλε-τοποθέτησε κλπ) στρεσσάρει λίγο τους δίσκους.
ε ευχαριστω πολυ και το παραπανω ειναι πραγματικα προβλημα ...θα το προγραμματισω με τις βδομαδιαιες αλλαγες νερου....
|
||||
|
||||
![]()
σημερινές μετρήσεις που έκανα είναι
αμμωνία 0 νο2 ο νο3 12.5 το έχω παρατηρήσει και σιγά σιγά μαράζωνε στην αρχή έχει μείνει μόνο ένα κλωναράκι αλλά τώρα αυτό είναι σταθερό δεν χάλασε ακόμα.ελπίζω να εγκλιματιστεί σιγά σιγά και να γίνει μεγάλο όπως του mikele.το έχω να επιπλέει.μπορώ να το βοηθήσω με κάτι???? |
|
||||
|
||||
![]()
και γω αμμωνια 0 εχω αλλα φωσφορικα ηταν παρα πολυ υψηλα...αυτα μαλλον το "ταισαν" και μια μεζουρα υγρο λιπασμα που βαζω μεσα στο νερο των αλλαγων μαζι με ηλεκτρολυτες ......
|
||||
|
||||
![]()
Παρατηρήσεις:
Η υπερβολική και γρήγορη ανάπτυξη του κερατόφυλλου είναι απο την μία ΕΝΔΕΙΞΗ οτι υπάρχουν (ή υπήρχαν) πολλά ΝΙΤΡΙΚΑ κυρίως αλλα, απο την άλλη, αποτελεί ΠΑΡΑΣΙΤΟ για τα άλλα φυτά του ενυδρείου γιατί απορροφά γρηγορότερα τα συστατικά απ'ότι άλλα φυτά που "τρέφονται απο την στήλη νερού" και δεν τα αφήνει αναπτυχθούν... Οι "μποστανάδες" το "ξαποστέλνουν!"... ![]() Φίλε mikele, επειδή το κερατόφυλλο απορροφά ΚΥΡΙΩΣ νιτρικά, έλεγξε αν τα τεστ σου είναι σωστά (ημ λήξης? Υγρό/stick?) Φιλικά,
|
|||
|
|||
![]()
Συνηθως η προσπαθεια να μεινει φυτεμενο το κερατοφυλο αποτυγχανει, αργα η γρηγορα ψιλοσαπιζει το μερος που ειναι χωμενο στο χαλικι και το φυτο παιρνει την ανιουσα (κυριολεκτικα).
|
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια αυτο επιασε επιφανεια κανονικα και γυρισε και λιγο πλαι...απιστευτο.......και απλωνει δεξια αριστερα......αποστολε δεν ειχα ουτε αμμωνια ουτε νιτρικα το μονο ανεβασμενο πολυ ηταν τα φωσφορικα τα οποια πεσαν μεσα σε αυτες τις 3μερες....τα τεστ που κανω ειναι της σερα και της τετρα (υγρα)....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ceratophylum demersum vs. ceratophylum submersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 23-09-03 23:06 |
ceratophylum demersum - γύμνωμα κορμού | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 12-06-03 18:10 |
κλάδεμα ceratophylum demersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 31-01-03 14:50 |
anubias+ceratophylum demersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 29-01-03 00:38 |