|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι μεχρι να ερθω μια φορα για να εχω παρεα τις υπολοιπες ...καθε φορα που λεω να ερθω δεν εχω παρεα....ετσι το αναβαλλω συνεχως...
|
||||
|
||||
![]()
μα υπάρχει παρέα εκεί, όλοι όταν ήρθαμε πρώτη φορά δεν ξέραμε κανέναν, μόνοι μας πήγαμε και τελικά άξιζε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ φιλε ....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
mikele το κερατόφυλλο σου γίνεται θηρίο και δείχνει πολύ όμορφο,το δικό μου που το έχω 1,5 εβδομάδα μέσα σε ενυδρειο με μονομάχο και δεν μεγάλωσε καθόλου.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το πηρα μωρο ουτε 5cm και εγινε.....ειχα ομως πολλα po4 και αυτα αποτελουν τροφη για το φυτο αυτο απο οτι διαβασα μεσα εδω....θα κανω και μια μετρηση απο περιεργια να δω αν πεσαν τα po4......οταν ερθεις απο σερρες να σου δωσω κανα κομματι χεχε
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ίσως λόγω έλειψης νιτρικών?
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα ειναι πολυ λογικο να μην αναπτυσονται το ιδιο τα φυτα
μπορει να εχετε διαφορετικες τιμες νερου και διαφορετικο φως co2 λιπασματα οποτε στον ενα να βοηθαει να αναπτυχιθει πολυ γρηγορα και σενα οχι τοσο γρηγορα 2) μπορει στο δικο σου να μην εχει εγκλιματηστει στο νεο του περηββαλον συμβαινει και αυτο οταν πρωτοβαζουμε νεα φυτα τις πρωτες μερες η και εβδομαδες δεν βγαζουν νεο φυλλομα υπαρχουν ολα οπως μια cryptocoryne που σε δυι μερες αρχησε να βγαζει νεα φυλλα τωρα εχει κανει σε μια γωνια μια ωραια μπορτο επιφανεια α εχει τυχει να δινω κλαδεμα στο φυλλω μου και να βγαζει τετραπλασιο φυλλωμα απο το δικο μου και να ψηλωνει παρα πολλη γρηγορα και εγω εχω κατι μικρα κοματακια σχεδον θα εξαφανιστει το φυτο υπομονη θελουν και πολυ παρατηρηση....................... |
|
||||
|
||||
![]()
και πραγματικα πεσαν τα po4 σε 1mg/litre απο πανω απο 2 που ηταν......
|
||||
|
||||
![]()
mikele,
έχω και εγώ κάμποσο στο δισκοενυδρείο και μεγαλώνει με απίστευτους ρυθμούς. Από ένα "ματσάκι" που είχα τώρα έχει γεμίσει την αριστερή-πίσω πλευρά και όλο σχεδόν το backgound από άλλα δύο ενυδρεία. Είναι ταχείας ανάπτυξης, με μεγάλη προσαρμοστικότητα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, καλό για την καταπολέμηση άλγων. Για δισκοενυδρείο πάντως επειδή το έχω περίπου 7-8 μήνες έχω παρατηρήσει τα εξής: 1) Όταν το θέλεις φυτεμένο και δεν το έχεις απλά στην επιφάνεια, θέλει καλή τοποθέτηση (η και δέσιμο) γιατί οι δίσκοι πολλές φορές από κάποια γρήγορη κίνηση (και λόγω του όγκου τους) το φέρνουν στην επιφάνεια, οπότε το μαζεύεις, το ξαναβάζεις και πάλι από την αρχή... 2) Το ότι χρειάζεται συχνό κλάδεμα (βάλε-βγάλε-τοποθέτησε κλπ) στρεσσάρει λίγο τους δίσκους. Κατά τα άλλα το θεωρώ ένα καλό φυτό για όλα τα ενυδρεία |
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι χρειάζεται συχνό κλάδεμα (βάλε-βγάλε-τοποθέτησε κλπ) στρεσσάρει λίγο τους δίσκους.
ε ευχαριστω πολυ και το παραπανω ειναι πραγματικα προβλημα ...θα το προγραμματισω με τις βδομαδιαιες αλλαγες νερου....
|
||||
|
||||
![]()
σημερινές μετρήσεις που έκανα είναι
αμμωνία 0 νο2 ο νο3 12.5 το έχω παρατηρήσει και σιγά σιγά μαράζωνε στην αρχή έχει μείνει μόνο ένα κλωναράκι αλλά τώρα αυτό είναι σταθερό δεν χάλασε ακόμα.ελπίζω να εγκλιματιστεί σιγά σιγά και να γίνει μεγάλο όπως του mikele.το έχω να επιπλέει.μπορώ να το βοηθήσω με κάτι???? |
|
||||
|
||||
![]()
και γω αμμωνια 0 εχω αλλα φωσφορικα ηταν παρα πολυ υψηλα...αυτα μαλλον το "ταισαν" και μια μεζουρα υγρο λιπασμα που βαζω μεσα στο νερο των αλλαγων μαζι με ηλεκτρολυτες ......
|
||||
|
||||
![]()
Παρατηρήσεις:
Η υπερβολική και γρήγορη ανάπτυξη του κερατόφυλλου είναι απο την μία ΕΝΔΕΙΞΗ οτι υπάρχουν (ή υπήρχαν) πολλά ΝΙΤΡΙΚΑ κυρίως αλλα, απο την άλλη, αποτελεί ΠΑΡΑΣΙΤΟ για τα άλλα φυτά του ενυδρείου γιατί απορροφά γρηγορότερα τα συστατικά απ'ότι άλλα φυτά που "τρέφονται απο την στήλη νερού" και δεν τα αφήνει αναπτυχθούν... Οι "μποστανάδες" το "ξαποστέλνουν!"... ![]() Φίλε mikele, επειδή το κερατόφυλλο απορροφά ΚΥΡΙΩΣ νιτρικά, έλεγξε αν τα τεστ σου είναι σωστά (ημ λήξης? Υγρό/stick?) Φιλικά,
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ceratophylum demersum vs. ceratophylum submersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 23-09-03 23:06 |
ceratophylum demersum - γύμνωμα κορμού | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 12-06-03 18:10 |
κλάδεμα ceratophylum demersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 31-01-03 14:50 |
anubias+ceratophylum demersum | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 29-01-03 00:38 |