|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα melanoides tuberculata δεν κανουν αυγα.
|
|
||||
|
||||
![]() τα σαλιγκάρια τα οποία έχω στο ενυδρείο απο τις παρατηρήσεις μου (και αν δεν κάνω λάθος) είναι τα : Melanoides tuberculata Lymnaea stagnalis Planorbis corneus και τα apple snails μάλλον σου ήρθανε τα Planorbis corneus |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Pani είναι δύσκολο να βρω Clown αλλά και να βρω πρέπει να μετακομίσω τα γκαπάκια για να τα βάλω ... και όπως είπαν στα προηγούμενα post μάλλον μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει με τη μετακόμιση ... edit : είμαι στη δουλειά και μέχρι να απαντήσω με προλάβατε LoL , θα δοκιμάσω τη μέθοδο του παστώματος hehehehe . thanks
|
||||
|
||||
![]()
Να πω και γω τη ταπεινή μου γνώμη για τα σαλιγκαράκια... στο δικό μου ενυδρείο οταν τα είχα έβαλα clown και, ναι λοιπόν, αυτά τα ψαράκια σε μικρό χρονικό διάστημα τα ξολοθρευσαν. Ειναι μιά πολύ καλή λύση, απο τη μιά χαίρεσαι τα νέα ψαράκια με τα καμώματα τους και απο την άλλη κάνεις εκείνο που επιθυμείς χωρίς να προκαλέσεις ζημιά στο οικοσύστημα του ενυδρείου, εργάζονται αυτά για σένα.
|
|||
|
|||
![]()
Eαν ειναι Planorbis corneus...παστωσε τα.Τα δικα μου δεν το αντεξαν.Ναναι καλα ο Takis...
Υ.Γ.Δεν τα εχω δει επισης ποτε στο ενυδρειο των κιχλιδων οπου το ph ειναι...στο Θεο!! |
|
||||
|
||||
![]()
και πως πολλαπλασιάζονται?
αν είναι Melanoides tuberculata νομίζω οτι οι κλόουν δεν θα τα καταφέρουν, είναι πολύ σκληρά |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ είχα ρίξει 3 τέτοια στο 12λιτρο κάποτε για να ανακατεύουν τον βυθό και έγιναν εκατοντάδες, μεταφέροντας κάποια στιγμή από το 12άρι στο 100άρι ένα φυτό, παρ'όλο που το ξέπλυνα καλά για να φύγουν τυχόντα αυγά, μετά από καιρό εμφανίστηκαν και στο 100άρι ανά εκατοντάδες. πως έγινε αυτό αν δεν γεννούν αυγά? μου ξέφυγε κανένας νεογέννητος πιτσιρικάς?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντος όταν είχα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα απευθήνθηκα σε γνωστό pet shop της Θεσσαλονίκης. Μου έδωσε GASTROPEX και το πρόβλημά μου λύθηκε μέσα σε 4-5 μέρες χωρίς να παρατηρήσω ιδιαίτερες επιπτώσεις σε φυτά και ψάρια
|
|