|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε.
Α. μπετοφόρμ και κοντρα πλακέ θαλάσσης είναι το ίδιο υλικό. Β.Σε πάχος μέχρι τα 18 χιλ. ονομάζετε κόντρα πλακέ θαλάσσης και πάνω από αυτά μπετοφόρμ. Γ.Για την κατασκευή ενυδρείου χρησιμοποιούμε ΜΠΕΤΟΦΙΛΜ και οχι μπετοφόρμ. Δ.Η διαφορά τους είναι μια μεμβράνη ακρυλική που έχει το μπετοφίλμ για να γίνει αδιάβροχο.Σαν να λέμε Νοβοπάν και Μελαμίνη. Ε.Το πάχος του είναι 21 χιλ - Μπετοφίλμ - και το μέγεθος του 2,5χ1,25 μέτρα. Καλή επιτυχεία ![]() ![]() ![]()
__________________
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Απ οσο ξερω - απο πηγες και των γαλλων, και των ξυλουργων, μπετοφορμ και μπετοφιλμ ειναι το ιδιο πραγμα - διαφορετικο απο το κοντρα πλακε θαλάσσης - να δωσω αναφορες-πηγες?
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
γεια σασ και παλι.
για να καταλαβω, εγω θα ζητησω μπετοφορμ-μπετοφιλμ αφου ειναι τι ιδιο. 1 για το παχος του? θα παω μονο σε 21χιλ αφου απο τοσο ξεκιναει. 2 θα πρεπει να τονισω οτι το θελω με την ακρυλικη επιφανεια ή εννοειτε αυτο? και να μην γραφει πανω κατι. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Θα πας σε ενα μαγαζι που εχει οικοδομικη ξυλεια και θα ζητησεις μπετοφορμ,θα σου δειξη τι υπαρχει και θα παρεις αυτο που εχει επιστρωση φιλμ,ειναι μαυρο,μην παρεις με γραμματα για καθαρα αισθητικους λογους και απεφυγε το κινεζικο,φυσικα θα ζητησεις να στο κοψουνε στις διαστασεις που θελεις γιατι μονος σου ειναι δυσκολο.Οι τιμες ειναι απο 500 ευρω /μ3 εως και 800,απεφυγε μονο το κινεζικο
__________________
live the moment |
#5
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ θα το ρωτησω ετσι και βλεπουμε.
ευχαριστω ολουσ σας και θα επανελθω με περισσοτερες ερωτησεις που σιγουρα θα υπαρξουν ![]() και για λεπτομερειες στην κατασκευη βεβαια. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Οι τιμες για στανταρ πλακα 2,5 επι 1.5 μετρο ειναι μεταξυ 80 και 90 ευρω
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
και εγω το ιδιο ξερω,
__________________
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τα ξαναλέω αλλη μια φορά
Κοντρα πλακέ θαλάσσης Μπετοφόρμ και Μπετοφίλμ είναι το ίδιο υλικό. Σε πάχος μέχρι 18 χιλιοστά το λένε Κ.Π.θαλάσσης ,για 21χιλ το ονομάζουν Μπετοφόρμ και Μπετοφίλμ ανάλογα. Δηλ αν πας σε ένα ξυλουργείο και ζητήσεις Κ.Π.Θ. 21 χιλ θα σου δώσουν αυτό που ονομάζουν Μπετοφόρμ αν ζητήσεις Μπετοφόρμ 15 χιλ θα σου δώσουν αυτό που λένε ΚΠΘ.Αυτά για την Ελλάδα.Στην Γαλλία δεν γνωρίζω τι γίνετε. Μπετοφίλμ με Μπετοφόρμ είναι το ίδιο υλικό όπως και το ΚΠΘ με την διαφορά η ακρυλική επίστρωση που έχει το Μπετοφίλμ.Οπως η μελαμίνη με το Νεβοπάν .Αυτό που αγοράζουμε σαν μελαμίνη είναι νεβοπάν με μία επίστρωση μελαμίνης επάνω. Τιμές αν πας σε αποθήκη Ξυλείας βρίσκεις από 50 - 80 ευρώ το φύλλο 2,5χ1,5 μέτρα , ανάλογα ποιότητας και προέλευσης. Συνήθως με τα γράμματα επάνω είναι και η καλύτερη ποιότητα. Αισθητικός όχι. Για να τελειώσω την αναφορά μου στο θέμα πάμε και ζητάμε Μπετοφίλμ για να μας δώσουν αυτό με την επίστρωση επάνω και όχι το σκέτο Μπετοφόρμ. Για ένα ξύλινο ενυδρείο 1,25χ45χ65 εξωτερικές διαστάσεις μαζί με το καπάκι χρειαζώμαστε ένα ( 1 ) φύλλο + το τζάμι. Αν το φτιάξεις σαν κορνίζα την πρόσοψη με το τζάμι εσωτερικά τότε με 8 χιλ τζάμι είμαστε άρχοντες.
__________________
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Επιμενω οτι μπετοφορμ και μπετοφιλμ, εχουν και τα δυο την επιστρωση που χρειαζομαστε και κανει την διαφορά απο το κοντρα πλακε θαλασσης. Κι εγω και ο cbr και δεν θυμαμαι ποιος αλλος απο εδω ως μπετοφορμ τα παραγγειλαμε.
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
ok
![]() ![]() ![]() ![]() δεν μπορω να διαφωνίσω απλα εγραψα πως είναι κανονικα το θέμα της ονομασίας. Το ζήτημα είναι να λύσαμε την απορία του φίλου μας ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ |
#11
|
||||
|
||||
![]()
ΩΧ συγνωμη
![]() ![]() Ο θε'ι'κοφως και οχι καλοφως οπωσ έγραψα καταλάθος.Μου ξέφυγε το ένα Ο
__________________
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως?! | melitropos | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-06-06 01:14 |
πως το κοβω ??? | ΠΟΠΟ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-06-06 12:53 |
ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΟΥ(Πως το λεν,πως το λεν) | georgesa | Αναγνωρίσεις φυτών | 7 | 16-05-06 20:08 |
Μετακόμιση.Πως; | nickall13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-06-05 12:27 |