|
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως να ετοιμάζεται να αλλάξει καβούκι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς? Μπορεί να υπάρξει κάτι δυσάρεστο? Επειδή δεν ξέρω είμαι καινουργιος στο Hobby μήπως μπορείς να με βοηθήσεις? σε ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν αλλάζουν καβούκι οι αστακοί παίρνουν περίεργες στάσεις γιατί προσπαθούν να απελευθερωθούν από το παλιό. Μου έχει τύχει να παρατηρήσω αστακό καθισμένο στο πλάι για μια ημέρα προσπαθώντας να βγάλει το παλιό καβουκι του. Αυτά από προσωπική παρατήρηση, δεν έχω διαβάσει και πολλά και δεν έχω αρκετή πείρα. Τώρα δυσάρεστα πολλά μπορούν να συμβούν, ζωντανό πλάσμα είναι και ο αστακός, πιθανόν να είναι και στρεσαρισμένος αν το όσκαρ είναι πολύ μεγάλο... Στη θέση σου θα το έδινα σε κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρείο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα με οσκαρ γιατί στην αρχή δεν είχε πρόβλημα μάλλον αλλάζει καβούκι. μήπως γνωρίζεις πόσο μπορεί να κάνει να αλλάξει καβούκι και ποιά είναι η περίοδος που γεννάνε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω 2 procambarus calkii οι οποίοι αλλάζουν καβούκι σχεδόν μια φορά κάθε μήνα. Ο 3ος είναι procambarus sp. και δεν αλλάζει τόσο συχνά. Για το πότε γεννάνε ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος, εξαρτάται βέβαια και από το είδος του αστακού που έχεις...Σε μένα δεν κάνουν πάνω απο 1-2 μέρες να αλλάξουν καβούκι πάντως
|
|
||||
|
||||
![]()
Να σε ρωτίσω και κάτι άλλο , πόσο θα μου στοίχιζε ένα ενυδρείο περίπου 350λ. για να νιώθουν καλύτερα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Γνώμη μου είναι ότι τα όσκαρ θέλουν ακόμα μεγαλύτερο ενυδρείο. Είχα όσκαρ στο 300 λίτρων ενυδρείο μου παλιότερα και αναγκάστηκα να τα δώσω καθώς έγιναν αρκετά μεγάλα και για αυτό.Προσωπικά (αν και νομίζω όλοι μας) δένομαι με τα ψαράκια που έχω, οπότε θεωρώ καλύτερο να παίρνω από την αρχή ψάρια που μπορούν να ζουν άνετα στο ενυδρείο μου παρά να αναγκάζομαι να τα αποχωριστώ αργότερα ή να τα παρακολουθώ να κάνουν πέρα-δώθε σε μια κολυμπήθρα... Τώρα για τις τιμές αν ψάξεις στο internet μπορεί να βρεις κάτι. Νομίζω πάντως ότι ξεκινάνε από 300-400 ευρώ...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ειδη μακροαλγης και και που θα τα βρω??? | stergios | Φύκη -€“ ¶λγες | 4 | 26-06-06 02:43 |
Αστακοί | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-03-05 19:33 |