|
|
||||
|
||||
![]()
ολοι μας χρησιμοποιουν νερο α.ο. σε συνδιασμο νερο δικτυου και πετυχενουμε ενδιαμεσες τιμες.......εγω την συσκευη α.ο. την τσεκαρω αν θελει φιλτρα καινουργια με τεστ ph gh kh ....σωστο ειναι ...??
|
||||
|
||||
![]()
Επόμενη ερώτηση : Σ'ενα ενυδρείο αυτών των διαστάσεων (135Χ55Χ55) ποιός είναι ο μικρότερος ,ποιός ο μεγαλύτερος και ποιος κατά τη γνώμη σας ο ιδανικός αριθμός δίσκων που μπορούν να φιλοξενηθουν? Να πω επίσης ότι θα ήθελα μαζί με τους δίσκους να φιλοξενήσω και μερικά άλλα συμβατά είδη : ένα γκρουπάκι Cardinal tetras,5-6 corydoras, Microgeophagus ramirezi (1+1), 1-2 ancistrus και ίσως γαριδες,σαλιγκαρια. Τι λέτε ?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω απολυτως..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω και γω με τα παιδια και θα πω ισως και εξι ενηλικα ψαρια θα ειναι ανετα μιας που τα μικτα σου ειναι 408 συνυπολογιζοντας και τα σμηνοψαρα και τα γατοψαρα μικρου μεγεθους ....
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον να 'μαι ξανά. Χρόνια πολλά σε όλους.
Το project προχωράει με αργους αλλά σταθερούς ρυθμούς. Τελικά αποφάσισα οτι η ΑΟ ειναι απαραίτητη και έτσι λοιπον εχω ήδη παραγγείλει μια απο ro-man και πιστευω μεσα στην εβδομάδα να την παραλαβω. Επίσης εχω παρει ενα βαρελι 200lt οπου εκει θα ετοιμάζω το νερό μου πριν το προσθέσω στο ενυδρείο. Εχω αποφασίσει και για αγορά πλήρους συστήματος Co2 (οταν ερθει η ωρα θα ρωτησω σχετικά). Το θέμα που έχω τωρα ειναι το εξης: Ο φωτισμός . Να πω πρώτα οτι σκοπευω να έχω και αρκετά φυτα στο ενυδρείο (δεν εχω ακομα αποφασισει ακριβώς τι φυτα). Το ενυδρείο όπως έχω πει έχει μηκος 1,33 και ύψος(στήλη νερου) 55. Εχει θέσεις για λάμπες εμπρός και πίσω ακριβώς πάνω απο τις κόντρες. Οι Τ5 λάμπες υπάρχουν μεχρι μηκους 1,10 (54 w). Η κάθε μια θέση μπορει να πάρει άνετα μέχρι 2 Τ5. Αν βαλω μια μπροστά και μια πίσω (108W σύνολο) είμαι οκ ή θα ειναι λίγο το φως.? Φανταζομαι οτι για δίσκους καλά θα είναι , αλλά για φυτά? Αν τωρα βάλω απο 2 Τ5 σε κάθε θέση δηλαδή συνολικά 4 (216W), μήπως το φως θα ειναι πάρα πολύ για τους δίσκους . Τωρα σκέφτομαι οτι θα μπορουσα να βάλω δύο και μία (162W). Αλλα με προβληματιζει το οτι ετσι θα εχω ανομοιόμορφα μοιρασμένο μπρος και πίσω το φως. Η ίσως να έβαζα σε κάθε θέση μια 54W+μία 39W(η οποία όμως ειναι μόνο 85cm) .Ετσι θα έχω συνολικά 186W το οποίο φαινεται λογικό. Οπως βλέπετε τα εχω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου και θέλω βοηθεια να τα ξεκαθαρίσω. Help!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή με λίγα λόγια ,
το ενυδρείο είναι 1,33Χ55Χ55 και θα φιλοξενήσει δίσκους αλλά και κάποια (αρκετά θα ήθελα ) φυτά. Εχει κλειστες θέσεις για λάμπες εμπρός και πίσω πάνω απο τις κόντρες , οι οποίες κοβουν αρκετο φως. Πόσα watt φωτισμού πιστεύετε ότι θα ειναι οκ και με τι λάμπες θα μπορουσα να το επιτυχω ? Ευχαριστώ πολύ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γενικές Απορίες! | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-09-06 13:49 |
Mαυρα στιγματα σε δισκο | kosa11 | Δίσκοι | 31 | 15-12-05 19:12 |
βοηθεια χανω το δισκο μου...... | klaz | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 29 | 19-11-05 18:54 |
απορίες ρουτίνας | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 02-01-03 22:11 |