|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπόν Μπίλη να πω κι εγώ την άποψή μου. νομίζω οτι έχεις ΠΑΡΑ πολύ φως για τις απαιτήσεις του ενυδερίου σου.
πρέπει να μας πεις πόσα νιτρικά έχεις συνήθως και πόσα λίτρα συνολικά μείγματος μαγιάς χρησιμοποιείς για co2. ακόμα όμως και πριν μας τα πεις αυτά πιστεύω πως πρέπει να μειώσεις το flourish τουλάχιστον στο μισό (μπορεί και στο 1/3), τα υπόλοιπα νομίζω θέλουν μιά πιο μικρή μείωση. επίσης πρέπει να ξέρεις και τι φωσφορικά έχεις. το ενυδρείο σου έχει πολύ μικρή φυτομάζα και εύκολα φυτά και δεν χρειάζεται ούτε τόση λίπανση ούτε τόσο φως. θα έχεις προβλήματα άλγης με τέτοιες συνθήκες. |
|
||||
|
||||
![]()
Όντως παίδες, τώρα το πρόσεξα οτι το φώς είναι πολύ για τα φυτά που έχει...
Θα μπορούσε πάντως να παίξει με την διάρκεια φωτισμού κρατώντας το ένα ζευγάρι 12 ώρες και το άλλο ξεκινώντας απο 4 ώρες και αυξάνοντας μισή ώρα (μπρος-πίσω) ανα 2 βδομάδες... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια η αναλογια βατ/λιτρο ειναι 0,63 . η alternanthera roseafolia και η riccia δεν θελουν δυνατο φως? σκεφτομαι να κανω και τις τεσσερις grolux ετσι θα μειωθουν και τα βατ απο 86 σε 72... τα φωτα ειναι αναμενα 13 ωρες οι δυο grolux και 6 ωρες οι 2 aquastar...
|
||||
|
||||
![]()
3 grolux kai 1 aquastar,πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος συνδιασμος,αλλα και παλι οχι ολες μαζι αναμενες,ειδικα τωρα στην αρχη...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά ξεχνάς το co2 που είναι το Α και το Ω για να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα. Για τέτοιο ενυδρείο (απαιτήσεων) χρειάζεσαι αρκετό διοξείδιο που συνήθως μόνο με μπουκάλα το έχεις. Αλήθεια, ποιες είναι οι τιμές σε pH & KH ; Την φωτοπερίοδο (κατά την γνώμη μου πάντα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ph εχω 7,3 μετρημενo με stick . Το δοχειο diy CO2 ειναι 4 λιτρα και εχω εναν καλο διαχυτη (http://www.aquaristic.net/shop/shop....rio%20reactor/)
Απο τα χριστουγεννα θα εγκαταστησω και τη φυαλη με τα μανομετρα που ετοιμαζω.Αργοτερα επεται και ο ph controller.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και τα φυτά αργής ανάπτυξης τι θα γίνουνε ρε παιδιά? δεν γίνεται να συνδιάζουμε ανούμπιες με φυτά που θέλουν πολύ φως. πρέπει να αποφασίσεις Μπίλη τι απαιτήσεων φυτά θέλεις και να ρυθμίζεις τον φωτισμό ανάλογα αλλιώς ή άλγη θα πιάνουν τα αργά ή υποανάπτυκτα θα μένουν τα δύκολα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δοσολογια Για Baktopur | iliasf | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 23-03-06 01:20 |
νεο προιον -αυτοματη δοσολογια λιπασματων eheim | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 23-01-06 18:00 |
SEACHEM PRODUCTS | polleni | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 29-04-03 01:36 |