Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Nano Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-11-06, 13:05
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsikis Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ενυδρείο το είδα όταν στέγνωνε στο μαγαζί του Nidal.

Καλή επιτυχία φίλε μου....
Σε ευχαριστω φιλε μου ...

Θελω να διευκρυνισω οτι το ενυδρειο αυτο προοριζεται να φιλοξενησει LPS/SOFT corals μονο , γιαυτο και εχω κρινει οτι τα 70 watt ΜΗ φωτισμου θα ειναι αρκετα , με τη σωστη χωροταξια (τα ευκολα κοραλια χαμηλα , τα πιο απαιτητικα πιο ψηλα στο βραχο). Η λυση των 150 watt (αρκετα να καλυψουν ολων των ειδων τα κοραλια + clams) δεν διαφοροποιει σημαντικα το κοστος του συστηματος φωτισμου (+20 ευρω) αλλα σιγουρα δημιουργει προβληματισμους στα θεματα θερμοκρασιας.

Απο εκει και περα , να πω οτι αγοραστηκαν τα παρακατω :
1) 18 κιλα Live sand της Carib sea (fiji pink) στα 70 ευρω συνολικα (δυο τσουβαλια) . Τιμη Ελλαδας
2) Ενα συστημα ψυξης με 4 ανεμιστηρες απο aquaristikshop :
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...mS43jemQfcIibq
Δεν το εχω παραλαβει ακομα οποτε δεν μπορω να σας πω εντυπωσεις.

Πιστευω πως μεσα στην εβδομαδα θα μπει το νερο στο τανκακι οποτε θα εχουμε και καλυτερες φωτο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-06, 05:49
NPS Ο χρήστης NPS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Η όλη κατασκευή σου φαίνεται πολύ καλή και ιδιαίτερα το φίλτρο υπερχείλισης από πλεξιγκλάς.
Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί σε ένα τέλειο nano.

Το μόνο που με ανησυχεί, είναι η άνοδος της θερμοκρασία από το φωτιστικό, που ανέφερες, καθώς και η εξάτμιση του νερού, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη.
Καλή συνέχεια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-06, 10:40
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NPS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μόνο που με ανησυχεί, είναι η άνοδος της θερμοκρασία από το φωτιστικό, που ανέφερες, καθώς και η εξάτμιση του νερού, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη.
Το θέμα αυτόματης αναπλήρωσης νερού (με καθαρό νερό από ΑΟ) είναι πλέον πολύ απλό αφού ο κάθε χομπίστας μπορεί είτε να φτιάξει ένα σύστημα (υπάρχουν ένα σωρό πληροφορίες στο διαδίκτυο) είτε να αγοράσει ένα με αρκετά χαμηλό πια κόστος.

Με έναν τέτοιον αυτοματισμό πιστεύω ότι λύνει και αυτό το (εν δυνάμει) πρόβλημα (υψηλής θερμοκρασίας - μεγάλης εξάτμισης).
Παλιά 06-12-06, 12:28
Senior Member

Προεπιλογή

Αν και μεχρι το τελος της εβδομαδας θα εχω και φωτο μαζι με το ενυδρειο (επιτελους ) , ας σας πω λιγο για το φωτιστικο που εφτιαξα με 45 ευρω .Μιλαμε για ενα φωτιστικο METAL HALIDE με λαμπα στα 70 βατ και 14.000Κ.

Η λαμπα ηρθε απο Κινα σε 4 εργασιμες μερες με ΕMS .. κανενα προβλημα με τελωνειο κλπ (αγορασα 4 λαμπες μαζι).

Ειναι μια ΜΗ/DE /R7S στα 70 watt και 14.000Κ με σημανση UV-STOP. Το κοστος ηταν 12 ευρω για την λαμπα και 3 ευρω μεταφορικα για καθε μια απο τις 4 λαμπες που αγορασα.Συνολο 15 ευρω.
Επειδη η λαμπα εφτασε απο Κινα , αναψε και ειναι οπως περιγραφεται στο site του πωλητη , δινω αφοβα link για οποιον ενδιαφερεται:
http://cgi.ebay.com.au/HQI-70W-14K-DE-METAL-HALIDE-BULB-LAMP-MARINE-REEF-MHL_W0QQitemZ150067060799QQihZ005QQcategoryZ46314Q QtcZphotoQQcmdZViewItem

Το αν κανει για κοραλια ειναι αλλη ιστορια αφου θα δοκιμαστει στην πραξη.Παντως ΔΕΝ ειναι κιτρινη αλλα βγαζει αρκετο μπλε , οποτε η περιγραφη της ως 14.000Κ ειναι μαλλον συνεπης με την πραγματικοτητα.

Ο προβολεας με προβληματισε περισσοτερο. Ειδα χωνευτους ψευδοροφης, εξωτερικου χωρου , με εσωτερικα control gear, ηλεκτρονικα Ballast κλπ .
Επειδη δεν ειμαι ακομα σιγουρος οτι τα 70 watt θα με καλυψουν , ειπα να παω και εκει φθηνα.Να αγορασω δηλαδη ενα συστημα-ολα-σε-ενα.Το βαρος δεν ειναι προβλημα.Ετσι αγορασα αυτον τον προβολεα απο αυτο το καταστημα με 30 ευρω :
http://www.e-lighthouse.gr/gr/index.php?prodid=116 .Τον πηρα απο τα γραφεια του e-shoper στον Νεο Κοσμο οποτε δεν πληρωσα μεταφορικα.

Ηθελα εναν προβολεα με μεγαλο ανακλαστηρα που ομως δεν θα εκανε το φως να διαχεεται εξω απο το ενυδρειο.Ο προβολεας αυτος επισης (με 10 ευρω) μετατρεπεται σε 150 watt ευκολα και γρηγορα.Οι υποδοχες για την λαμπα επεκτεινονται ευκολα (υπαρχουν ειδικοι οδηγοι μεσα) .Το συστημα εναυσης ειναι της SCHVABE Γερμανιας. Ειναι λεπτος και στεγανος (IP 65).

Οπως θα δειτε και στην φωτο , ο προβολεας εχει ενα πλατυ τμημα κατω απο το τζαμι ...μεσα εκει ειναι το συστημα εναυσης.Στην περιπτωση μου , το τμημα αυτο συμπιπτει με το πλατος του φιλτρου μου που βρισκεται στην πλατη του ενυδρειου.Ετσι ,αν ο προβολεας βιθωθει στον τοιχο σε οριζοντια θεση χρησιμοποιωντας την βαση του , η φωτεινη επιφανεια του (το τζαμι δηλαδη) θα ερθει να ''εφαρμοσει'' με την ωφελιμη επιφανεια του ενυδρειου μου.Δηλαδη super!! .

Συντομα φωτογραφιες με το ενυδρειο !!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-06, 09:00
Senior Member

Προεπιλογή

Βαζω μια φωτο του ενυδρειου με νερο και την λαμπα απο πανω.
Ο προβληματισμος μου με την Κινεζικη MH λαμπα ηταν κυριως στο θεμα των Κελβιν ...αν δηλαδη θα ηταν οντως 14.000Κ (ολιγον μπλε δηλαδη) ωστε να γλυτωσω τις εξτρα ακτινικες σε ενα τοσο μικρο ενυδρειο.Οπως θα δειτε στην φωτο, η λαμπα ειναι σιγουρα 14.000Κ

Απο εκει και περα , αγοραστηκαν το Σαββατο 10 κιλα Live rock (ο οποιος μπηκε για κουραρισμα στο fish only) οποτε κλεισαμε απο εξοπλισμο ...ολα ειναι ετοιμα , το μονο που μενει ειναι να τα ''συνθεσω''
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  trickylight.jpg
Εμφανίσεις:  1454
Μέγεθος:  48,2 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-06, 09:26
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Τα είπαμε και από κοντά το Σάββατο στην συνάντηση, αλλά το λέω και εδώ.

Ο βράχος που έβαλες στο στρωμένο ήδη fishonly είναι νέο εισαγόμενος και άρα ακουράριστος. Όσο καλής ποιότητας και να είναι με την μεταφορά του ένα μεγάλο ποσοστό των ζωντανών που κουβαλούσε πέθανε. Έτσι (ανάλογα και με την ικανότητα του βιολογικού σου φορτίου) υπάρχει περίπτωση με την τοποθέτησή του στο fishonlyνα έχεις προβλήματα αμμωνίας. Δεν είναι σίγουρο, απλά θέλει λίγο προσοχή!

Όσο για την λάμπα φαίνεται super!!!
Παλιά 11-12-06, 09:55
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο βράχος που έβαλες στο στρωμένο ήδη fishonly είναι νέο εισαγόμενος και άρα ακουράριστος. Όσο καλής ποιότητας και να είναι με την μεταφορά του ένα μεγάλο ποσοστό των ζωντανών που κουβαλούσε πέθανε. Έτσι (ανάλογα και με την ικανότητα του βιολογικού σου φορτίου) υπάρχει περίπτωση με την τοποθέτησή του στο fishonlyνα έχεις προβλήματα αμμωνίας
Γιαννη , εβγαλα το trigger απο μεσα οποτε το βιολογικο φορτιο μειωθηκε κατα 90% .

Σοβαρα , προβλημα κανενα δεν ειχα.Μετρησα χθες αμμωνια μετα απο πολυ καιρο και ηταν μηδεν...ο βραχος μυριζε θαλασσα οταν τον εβαλα. Εντοπισα ηδη κατι μανιταρακια και 2 feather duster.

To skimmer δουλευει πουσαρισμενο , αλλαξα ανθρακα ,εριξα και δυο καπακια seachem prime ...ολα καλα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-06, 23:01
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tricky Εμφάνιση μηνυμάτων

Ο προβολεας με προβληματισε περισσοτερο. Ειδα χωνευτους ψευδοροφης, εξωτερικου χωρου , με εσωτερικα control gear, ηλεκτρονικα Ballast κλπ .
Επειδη δεν ειμαι ακομα σιγουρος οτι τα 70 watt θα με καλυψουν , ειπα να παω και εκει φθηνα.Να αγορασω δηλαδη ενα συστημα-ολα-σε-ενα.Το βαρος δεν ειναι προβλημα.Ετσι αγορασα αυτον τον προβολεα απο αυτο το καταστημα με 30 ευρω :
http://www.e-lighthouse.gr/gr/index.php?prodid=116 .Τον πηρα απο τα γραφεια του e-shoper στον Νεο Κοσμο οποτε δεν πληρωσα μεταφορικα.
Την επομενη φορα που θα πας απο κει , πες τους να φτιαξουν και τα max sqlconnections στη βαση να μην σκαει το site...
Ελεος με τις προχειροδουλειες. Ολα χυμα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-06, 09:48
Senior Member

Προεπιλογή

Οι τιμες να ειναι καλες Σωτηρη μου και χαλαλι το site Το συγκεκριμμενο προβολεα δεν τον βρηκα φθηνοτερα απο 43 ευρω σε κανενα μαγαζι (και ειναι σχετικα ''δημοφιλες'' μοντελο ...).Παροτι η κασα του ειναι Κινεζικη , ολο το ηλεκτρικο κυκλωμα ειναι Vossloh Schwabe ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-12-06, 12:39
Senior Member

Προεπιλογή

Λοιπον, οι κατασκευες τελειωσαν , τα πραγματα απο aquaristikshop επιτελους εφθασαν (20 μερες Γερμανια-Αθηνα ), το Live rock εχει κουραριστει οποτε ειμαι πλεον ετοιμος να ξεκινησω το reefακι μου ...

Εχω μια εκκρεμοτητα με την RO αλλα εχω καλους φιλους που θα βοηθησουν στο πρωτο γεμισμα με νερο

Ο εξοπλισμος που ηρθε ειναι το σετ 4 ανεμιστηρων και 2 Hydor flow για δημιουργια ψευδοwave ...αλατι αγορασα το Reef Crystals , συμπληρωμα ασβεστιου το Reef Complete της Seachem , ιωδιο και ΚΗ της Κent.

Και επειδη ειναι καλο να υπαρχουν στοχοι , σας βαζω μια φωτο να δειτε πως θελω να γινει το reefακι μου ...μονο Softies / LPS και το αποτελεσμα πιστευω ειναι μοναδικο!! Ο Αμερικανος αυτος εχει κανει σπουδαια δουλεια στα ιδια λιτρα (90-100 λιτρα) με εμενα ...η μακροχρονια συμβατοτητα των ειδων ερευναται ακομα ομως...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  wantedbytricky.jpg
Εμφανίσεις:  1485
Μέγεθος:  56,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές