Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-06, 18:04
Το avatar του χρήστη drakoulis
drakoulis Ο χρήστης drakoulis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πολύγωνο
Προεπιλογή

Νομίζω μου πήρε 2 τσουβαλάκια των 5 ή 6 κιλών από 14 ευρώ το ένα αγορασμένα από PetCity Μάρκας JBL.

Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο δυνατό υπόστρωμα ούτε και η καλύτερη τιμή. Αν θές κάτι φθηνό κάνε μια αναζήτηση για φυλλοχωμα χωρίς χημικά και αλλες προσμίξεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα σε βοηθήσει.
Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa |
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-06, 12:15
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες Γιώργο.

Το υπόστρωμα δεν κάνει πουθενά κακό εκτός από την τσέπη
Αφού σκέφτεσαι να βάλεις φυτά η γνώμη μου είναι να βάλεις και υπόστρωμα.
Σε περίπτωση που δοκιμάσεις (τα φυτά) και σου αρέσουν θα έχεις την δυνατότητα να βάλεις στο μέλλον πιο 'δύσκολα' που χρειάζονται το υπόστρωμα.

Για την επιλογή των ψαριών, καλό είναι να ξέρεις τις τιμές του νερού του δικτύου (της βρύσης) πρώτα. Μέτρησε λοιπόν pH, KH, GH.
Έτσι θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ψάρια που 'θέλουν' τέτοιο νερό (να ταιριάζει δηλαδή με της περιοχή σου) και να αποκλείσεις κάποια άλλα είδη.

Η υπομονή είναι το πρώτο μάθημα για την επιτυχία στο χόμπι.
αφού στρώνεις με τον 'ανθρώπινο' τρόπο το ενυδρείο σου και μελετάς ....πέρασες το πρώτο μάθημα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-06, 13:35
Το avatar του χρήστη georgetax
georgetax Ο χρήστης georgetax δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΕΡΡΕΣ( Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΑΝΕ )
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην georgetax Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην georgetax
Προεπιλογή

JUAN ΚΑΛΟΣ σας βρηκα.σε αυτο κατεληξα και εγω τελικα.τωρα μπορει να βαλω 1 -2 φυτα ευκολα αλλα αν παρω θαρροσ σιγα σιγα και θελω και αλλα τι θα κανω θα βγαζω τα παντα και ξανα απο την αρχη?οποτε ετσι θα κανω.θα αγορασω υποστρωμα και βλεπουμε στην συνεχεια.μετρησεις του δικτυου μου μπορω να κανω π.χ. σε μια λεκανη με νερο βρυσης και να παρω απο εκει δειγματα?τα τεστ αυτα ειναι τα τεστ που κανουμε και για το ενυδρειο?θα μου χρειαστουν και για μετα?σε πετσοπ θα τα βρω?

το στρωσιμο θα γινει παντα και μονο με τον ανθρωπινο τροπο.
τα ψαρια ειναι μια αλλη περιπτωση δυσκολη.δεν το πιστευα οτι θα ειναι τοσο δυσκολο να διαλεξεις να μπορεις να κανεις βιωσιμο το περιβαλλον και να βαλεις ψαρια.ειναι πολλα που πρεπει να κοιταξεισ πριν την επιλογη.το καλο ειναι οτι θα τα κανω ολα σιγα σιγα.θελω να ξερω τι θα βαλω μεσα και μετα να κανω οτιδηποτε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-06, 13:57
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgetax
....μετρησεις του δικτυου μου μπορω να κανω π.χ. σε μια λεκανη με νερο βρυσης και να παρω απο εκει δειγματα?τα τεστ αυτα ειναι τα τεστ που κανουμε και για το ενυδρειο?θα μου χρειαστουν και για μετα?σε πετσοπ θα τα βρω?
....
....
Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι ΝΑΙ !
Θα τα αγοράσεις από κάποιο petshop ή απο το internet (αν κάνεις μια καλή παραγγελία συμφέρει)

Παράθεση:
2. Test : α)αμμωνιασ β)νιτρωδων αλατων γ)νιτρικων αλατων. ειναι 3 ετσι δεν ειναι?αν ναι εχετε να μου προτεινετε καποια μαρκα αξιοπιστη? + αμμωννια απο το φαρμακειο.
Σε αυτά θα προσθέσεις και από ένα test pH - KH - GH
Δες εδώ και τι είναι το καθένα
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=6988
Τα tests κοστίζουν αλλά θα τα χρειαστείς και διαρκούν για αρκετές μετρήσεις.
Θα βάλεις σε ένα ποτήρι (καθαρό) νερό από την βρύση και ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις στα tests.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-06, 18:23
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην georgetax Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην georgetax
Προεπιλογή

πιο ευκολο ειναι να ανεβεισ στο εβερεστ απο το να κανεισ ενα απλο ενυδρειο

υπομονη.........................

παιδια εχω δει σε ενυδρεια και φωτο απο ενυδρεια να εχουν διαφορετικα χρωματα απο λαμπεσ κιτρινες , μωβ , κοκκινες , ασπρες μεχρι και darklight.τι παιζεται με καθε μια απο αυτεσ υπαρχει καποιο link που να λεει που χρειαζεται και τι προσφερει η καθε μια?

ετσι πληροφοριακα.

αααααααααα τελικα το νερο τις περιοχησ μου ειναι σκληρο το ρωτησα σε εναν χημικο που μασ πηρε δειγμα λογο καποιον προβληματων δικτυου.οποτε ψαχνω για ψαρια που να θελουν σκληρο νερο??????????????αν ναι υπαρχει καποια κατηγορια που να τα ξεχωριζει για να μπορω να παρω καποιεσ πληροφοριεσ για τα ειδη που υπαρχουν?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 28-11-06 στις 07:58
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-06, 00:14
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Smile

γλυκιε μου ακανε....1 -1 μην αυτοβομβαρδιζεσαι με περιττες χρονικα πληροφοριες....φτιαξε σωστα το στησιμο ,και το στρωσιμο του ενυδρειου σου,και θα τα μαθεις ολα...
για να μην 'αφησω ετσι,θα σου πω απλα,οτι οι λευκες ειναι πιο δυνατες(και συνηθως εκπεμπουν σε φασματα-κιτρινο-πρασινο μπλε(και δεν ειναι καταλληλες για φυτα)
ενω οι ροζ ,ειναι αυτες που ειναι καταλληλες για φυτα γιατι εκπεμπυν σε κοκκινο φασμα που ευνοει τη φωτοσυνθεση.....οκ...?
*αντε,μπορει να μην ηρθες στο σεμιναριο,αλλα θα σε αναλαβω προσωπικα μου φαινεται.....
καλο βραδι ακανε μου....
ψαχνεις για κιχλιδες λιμνης μαλαουι.....πχ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-06, 00:54
Senior Member

Προεπιλογή

hello klaz δεν μπορεσα να ερθω δυστυχως και το ηθελα πολυ. να με αναλαβεις γιατι οχι ...........τα βιοτοπικα ενυδρεια π.χ. malawi ειναι μεσ στην ψυχη μου μολις ειδα το πωσ ειναι αυτο το περιβαλον τρελαθεικα.δεν μου αρεσουν τα πολυ φορτωμενα(μην με παρεξηγησετε γουστα ειναι αυτα) 1 -2 το πολυ φυτα και μετα βραχια αλλα klaz δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω.ισως να απεχω ετη φωτος απο το να δημιουργησω εστω κατι παραπλησιο για αρχη.μου αρεσε παρα πολυ,εσυ εχεις malawi?ειναι δυσκολα ψαρια οι κιλχιδες?γενικα ειναι δυσκολος βιοτοπος?????????ειναι η πρωτη φορα εδω και 1 μηνα που ασχολουμε συλλεγοντας πληροφοριες και μου αρεσε κατι τοσο πολυ. δεν βιαζομαι ειλικρινα απλα συλλεγω πληροφοριες.

εχω υπομονη λεφτα δεν εχω
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές