|
|
||||
|
||||
![]()
Δε του στέλνεις και αυτά τα δυό λινκ από τις εγχειρήσεις....μήπως δει κάτι που δεν ξέρει ;
Αν και αυτό είναι λίγο επίφοβο μήπως παρεξηγηθεί και θεωρήσει ότι αμφισβητείς τις γνώσεις του. Τι να πω....καλή επιτυχία ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πρώτο θέμα που με αποσχολεί (εκτός όλων των άλλων) είναι αυτή η χορήγηση αντιβίωσης προληπτικά για 3 ημέρες (πριν την επέμβαση) σε ένα ψάρι που δεν φαίνεται να έχει κάποια μόλυνση. |
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται αυτό και στους ανθρώπους.
Μερικοί οδοντίατροι για παράδειγμα δίνουν προληπτικά αντιβίωση πριν από κάποιες εργασίες σε άτομα που έχουν συγκεκριμένα προβήματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, όπως και πολλοί άλλοι, την ιστορία, και πιστεύω ότι είναι πραγματικά πολύ όμορφο και άξιο συγχαρητηρίων το ότι μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία για το ψαράκι.
Παράθεση:
Αν το θέμα είναι η αμφιβολία σου για το αν πρέπει να το κάνεις γενικά, τότε νομίζω ότι δυστυχώς μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό. Σίγουρα δεν είναι και πολύ εύκολο... Το μονο ίσως που μπορεί να βοηθήσει είναι να σταθμίσεις την κατάσταση στην οποία θα είναι το ψαράκι αν δεν κάνει την επέμβαση, με τις πιθανότητες -που σαφώς υπάρχουν- να πετύχει και να είναι μια χαρά. Εύχομαι τα καλύτερα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Η άποψη μου για την αντιβίωση είναι η εξής.
Μετα την εγχείρηση η πιθανότητα να υπάρξει κάποια λόιμωξη - μόλυνση είναι μάλλον μεγάλη. Η δυνατότητα απορρόφησης της αντιβίωσης απο το ψάρι, μέτα την εγχείρηση, είναι αμφιβολο αν επαρκεί για να παλέψει με την λοίμωξη αφου αυτή εκδηλωθεί. Οπότε χορηγεί την αντιβίωση για να ενυσχίσει την άμυνα του ψαριού και να το βοηθήσει να "νικήσει" την ενδεχόμενη μόλυνση... Εγώ θα τον εμπιστευόμουν τον κ.Καθηγητή. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αφαίρεση τζαμιου | nikosn | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 9 | 13-05-15 17:24 |
Αφαίρεση άλγης? | x-nos | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 13 | 03-04-08 14:35 |
lionhead ή oranda? | oikonm | Χρυσόψαρα | 3 | 16-08-07 09:18 |
LIONHEAD(RANCHU) | SOCRATIS | Χρυσόψαρα | 5 | 20-12-04 20:09 |