|
|
||||
|
||||
![]()
λεω εγω τωρα...μηπως η ροη του κυκλοφορητη σου ειναι πολυ μεγαλη για τον ογκο του φιλτρου με αποτελεσμα να παρασυρονται τα βακτηριδια? συμφωνα με τη sera:ανα λεπτο θα πρεπει να περναει απο το φιλτρο ποσοτητα νερου ιση το πολυ με το τριπλασιο του ογκου του φιλτρου(ογκος υλικων) παραδειγμα υπολογισμου....αποδοση φιλτρου=300λ/ω, ογκος φιλτρου=2λ. αποδοση φιλτρου ανα λεπτο= (300λ/ω)/(60 λεπτα)/(2 ογκος φιλτρου)=2,5 φορες ο ογκος του φιλτρου ανα λεπτο.
για τσεκαρε μηπως η ροη ειναι πολυ μεγαλη και δεν μπορουν να συγκρατηθουν τα βακτηρια στο φιλτρο. υπαρχει αναλυτικα αυτο που σου γραφω στον οδηγο της σερα φυσικη περιποιηση του ενυδρειου που μπορεις να το βρεις δωρεαν σε οποιοδηποτε πετ σοπ. φιλικα, νικητας
|
||||
|
||||
![]()
Νικήτα αυτό πρέπει να είναι!!! Ετσι και φτιάξει σου χρωστάω κέρασμα!!!! Είναι ακριβώς η κατάσταση όπως την περιγράφεις... Και τον οδηγό της Sera τον έχω αλλα δεν είχα προσέξει αυτή την λεπτομέρεια...
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρατήρηση σου...Ήδη μείωσα την ροή... Ηταν ρυθμισμένη στο μέγιστο δηλαδή στα 300 l/h Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jstiva : 13-10-06 στις 00:10 |
|
||||
|
||||
![]()
Παρολα αυτα φιλε μου ,και σχετικα με την ροη το δικο μου σαμπ δουλευει με 2 αντλιες.
Μια Aqua Medic 3500l/h και μια eheim 1250 1200l/h.Οποτε καταλαβαινεις για τι κυκλοφοριες μιλαμε μεσα στο σαμπ.Χειμαρος κανονικος.Παρολα αυτα ο κυκλος ξεκικησε,διοτι εστιψα τα σφουγγαρια απο το στρωμενο ενυδρειο μου μεσα στο καινουριο+οτι εβαλα και λιγο στρωμενο υλικο!Να τονισω οτι το σαμπ μου εχει 2 λιτρα Siporax kai 4 κιλα απλο μακαρονι περιπου+σφουγγαρια μπλε+υαλοβαμβακες κλπ κλπ... Πιστευω κατα την δικη μου εκτιμηση οτι 2 πραγματα φταινε για τον κυκλο που δεν ξεκιναει. ->η περισσεια αμμωνιας,καθως και το γεγονος οτι δεν εχεις βαλει εστω και λιγο στρωμενο υλικο. Τωρα οσο αφορα τα ετοιμα βακτηριδια δεν εχω πειραματιστει για να ξερω. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ jstiva καλημέρα. Η θεωρία τις ποιο πολλές φορές απέχει από την πράξη και εξηγούμαι το φιλτράκι μάρκας pacific που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο, με 2.5w κατανάλωση, γράφει όντως 300 λίτρα την ώρα κυκλοφορία. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι θα μπορούσες να το τοποθετήσεις έστω και οριακά και σε 100αρι ενυδρείο. Θα το έκανες? Τώρα για την σύγκριση που κάνεις μεταξύ αυτού του φίλτρου και του eheim θα πω απλός ότι είναι ανόμοια πράγματα. Τέλος σχετικά με τη χωρητικότητα του ενυδρείου η κούτα γράφει 54 λίτρα αλλά επιμένω ότι είναι λιγότερα. Όταν στεγνώσει από την σιλικόνη αυτό που μου ράισε θα το μετρήσω με νερό χωρίς υπόστρωμα και θα σου πω ακριβώς.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε NIK25 δεν ειμαι ειδικος να σου πω εγω απλως επαναδιατυπωσα τα λεγομενα της sera. απο οτι καταλαβα ομως μπορει η ροη στο σαμπ σου να ειναι μεγαλη αλλα φαινεται οτι ειναι και αρκετα μεγαλος ο ογκος των υλικων σου, επομενως για να δουλευει το φιλτρο σου βιολογικα μαλλον η αναλογια της κυκλοφοριας νερου με των ογκο των υλικων σου ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα......θελω να πω οτι για 3500 λ/ωρα που κυκλοφορουν στο ενυδρειου σου εχεις και τον καταλληλο ογκο υλικου προφανως αφου δουλευει βιολογικα.
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω αυτή τη θεωρία.
Jstiva, θα σου πρότεινα να περάσεις από το σύλλογο να πάρεις λίγα στρωμένα υλικά (πριν μειώσεις τη ροή του φίλτρου) να δούμε αν ισχύει. |
|
||||
|
||||
![]()
Στο τέλος αυτό θα γίνει αν δεν υπάρξει φως... Εχω δώσει διορία στον εαυτό μου μέχρι το επόμενο Σάββατο. Αν δεν έχει γίνει τίποτα θα περάσω από το σύλλογο να πάρω στρωμένα υλικά από εκεί...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κάτι περίεργο? | dim | Bettas | 3 | 01-08-05 02:07 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |