|
|
|||
|
|||
![]()
Τα βακτηρίδια που τυχόν υπάρχουν εκεί πεθαίνουν!
Βέβαια αυτό δεν σε πολυνοιάζει γιατί έχεις σκέτο βιολογικό που εκεί 100% δεν μπορείς. Το θέμα είναι τι κακό κάνουν τα σκοτωμένα βακτηρίδια που παραμένουν νεκρά εκεί. Καλύτερα να κάνεις τέτοιες δουλειές μόνο με νερό από το ενυδρείο σου. Στο μηχανικό τι άλλο έχεις? Βάλε και καμιά φωτογραφία να δούμε καλύτερα, τι γίνεται!
|
|||
|
|||
![]()
Τά φίλτρα είναι συνδεδεμένα σέ σειρά 2217 + 2217 + UV + EHEIM 3500 = ενυδρείο, τό πρώτο πού έχω μηχανικό έχει μέσα κάτω κάτω πετονιά από πάνω υαλοβάμβακα μετά σφουγκάρι μπλέ καί άνθρακα + φωσφορικά, μετά τό νερό πάει στό 2ο 2217 πού έχει μόνο substate καί από εκεί UV στήν αντλία καί επιστροφή στό ενυδρείο.
Φωτό έβαλα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ενδιαφέρον ενυδρείο…
Τα κεντρικά «βράχια» δεν πιστεύω να τα κατατάσσεις στον ζωντανό βράχο? Προσωπικά θα το ήθελα περισσότερο φυσικό, γιατί τώρα όπως δείχνει είναι «κάπως». Και εννοώ ο ζωντανός βράχος να διασκορπιστεί στο ενυδρείο (θα κάνει καλύτερη δουλειά έτσι), γιατί έτσι όπως είναι «στριμωγμένος» εκεί στην γωνία μειώνεται η αποτελεσματικότητά του. Εκεί δεξιά τι έχεις ψεύτικα φυτά?? ![]() Επίσης δεν συμφωνώ που τα έχεις εν σειρά. Η UVμε τόση κυκλοφορία πάνω της δεν κάνει τίποτα. Είναι διακοσμητική! Για να μη σου πω ότι δεν θα λειτουργούν σωστά και τα φίλτρα σου με τέτοια ροή! Προτείνω να βάλεις τα φίλτρα να δουλεύουν μόνα τους και να καταργήσεις την 3500. Παράλληλα, στο μηχανικό φίλτρο κάνε ένα bypass με βάνα (για να έχεις έλεγχο της κυκλοφορίας στην UV. Skimmer δεν έχεις? Όταν αρχίσεις να βάζεις ψάρια θα φανεί η έλλειψή του. Τώρα με δυο ψάρια και τόσα λίτρα δεν φαίνεται. Βάλτο άμεσα στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχεις sump, το μόνο που σου μένει είναι κρεμαστό. Πολλά παιδιά έχουν μείνει ευχαριστημένα με τους Deltec.
|
|||
|
|||
![]()
Σκίμμερ έχω ένα AquaMedic 400 λίτρα εσωτερικό δέν φαίνεται στήν φωτό το οποίο έχω πουσάρη, δηλ. διπλάσια πέτρα αέρος καί 500 l/h αέρα.
Ο βράχος δέν είναι τελειωμένος θά μπεί καί άλλος, όλα τά υπόλοιπα είναι αληθηνά κοράλια νεκρά, όσο γιά τά φυτά είναι από μετάξι εάν παρατηρήσης θά δείς ότι είναι φαγωμένα από τά ψάρια!! Γιά τά φίλτρα έχεις δίκιο θά μειώσω τήν ροή αμέσως! δυστηχώς τό μόνο ελευθερο μέρος είναι τό μπροστινό πάνελ, τό ενυδρείο είναι σέ εσοχή του τοίχου!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μόλις είπε το λόγο που δεν πρέπει να είναι μέσα εκτός ότι αισθητικά ο tang δεν μου κάθετε με την hygrophyla |
|
|||
|
|||
![]()
Για τα δικά μου γούστα, θα προτιμούσα κάτι πιο φυσικό. Αλλά γούστα είναι αυτά.
Ο ζωντανός βράχος που σκέπτεσαι να βάλεις μόνο καλό μπορεί να κάνει, αν και ορισμένοι (λόγω κόστους βέβαια) δεν βάζουν σε fishonly. Απλά με ζωντανό βράχο ξεχνάς όλα τα φάρμακα (τα περισσότερα δηλαδή) που βασίζονται σε χαλκό. Τώρα δες εδώ σχετικά με το αν μπορεί ο ψόφιος βράχος, να γίνει ζωντανός. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τά μεταξωτά φυτά τά έβαλα γιατί δέν μπορώ νά χρησημοποιήσω αληθηνά επειδή τά τρώνε τα ψάρια, εάν ξέρεται κάποια λύση είμαι έτοιμος να την ακούσω,ήθελα νά σπάσω λίγο τό τοπίο τού σκέτου βράχου! όσο γιά τα κοράλια δέν τά έβαλα γιά νά ζωντανέψουν, τά αντικαθιστώ σιγά σιγά μέ ζωντανό βράχο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί χρυσόψαρων* | newfish | Χρυσόψαρα | 1 | 15-08-03 19:54 |