|
|
||||
|
||||
![]()
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου :
Παράθεση:
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ....θα βρεις από μόνος σου πολλές χρήσιμες πληροφορίες. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!! Κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερα και ανακαλύπτω το φτωχό γνωστικό μου επίπεδο. Πιστεύω όμως πως με τη θέληση που έχω στο τέλος θα καταφέρω να έχω πυκνοφυτεμένο ενυδρείο αποκλειστικά για Guppys
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υπαρχει τροφη που μπροει να παρασκευαστει και να κρατηθει στην καταψυξη - αλλά νομιζω οτι δεν χρειαζεται να μπλεξεις με αυτα, μια καλης ποιοτητας τροφη του εμποριου θα σε καλυψει πληρως.
Ταίστρες αυτοματες υπαρχουν επισης, ας σου γραψει καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια, εγω ειμαι λιγο κατά γιατι πολλες φορες πιανουν υγρασια, ριχνουν παραπανω κλπ. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έπειτα από ομολογουμένος αρκετό ψάξιμο κατάφερα (στο περίπου) να βρώ τι εξοπλισμό έχω. Καταρχήν το ενδυδρείο μου είναι ένα GENESIS 50 (50 λίτρα). Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό έχει σφουγγάρι και άνθρακα (έχει κάτι σαν μαύρη σκόνη μέσα σε φακελάκι που αφήνει σημάδια σαν αυτά από το καρβουνο όταν το πιάνω) και νομίζω πως η κατασκευάστρια εταιρία είναι η ΒΙΟ. Επιπλέον έχω έναν θερμοστάτη (νομίζω 40 watt, πάντως λέει πως είναι κατάλληλος για ενυδρεία 40 έως 100 λίτρα) και μία παροχή οξυγόνου terratec (ελπίζω να το γράφω σωστά) που βγάζει οξυγόνο από ένα σωληνάκι που έχω περάσει κάτω από το υπόστρωμα. Ο φωτισμός μου είναι daylight αλλά δεν ξέρω πόσα watt είναι. Αυτά κατάφερα να μάθω για τον εξοπλισμό μου. Είναι αρκετός για το project που θέλω να κάνω; Τί άλλο μπορεί να μου χρειαστεί; Ακούω προτάσεις-συμβουλές για τροποποιήσεις και αλλαγές. Ευχαριστώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και κάτι άσχετο!!!! Προσπαθώ να βάλλω φωτογραφία στο profile μου και μου λέει invalid file. Τι είδος εικόνας πρέπει να βάλλω;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά επαθα ζημιά!!!! Μόλις επέστρεψα σπίτι όπου είχα αφήσει το ενυδρείο για στρώσιμο νερού και ανακάλυψα πως τα φυτά μου έχουν αρχίσει να σαπίζουν και παρατήρησα πως μέσα στο ενυδρείο μου κάνουν βόλτα μικρά σαλιγκάρια!!!! Τι να κάνω για να σώσω τα φυτά και να απαλλαγώ από τα σαλιγκάρια;;;Είμαι απελπισμένος plz help!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο άνθρακας να φύγει...δε σου χρειάζεται Για τα σαλιγκάρια διάβασε στο Γη & Ύδωρ ... δεν διάβασες καλά το μάθημα σου ![]() http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a_bridgesi.htm http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/schnecke.htm http://www.tsamisaquarium.com/Selide.../schnecke2.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω απομακρύνει (με το χέρι) τα δύο μικρά σαλιγκάρια που είχαν εμφανισθεί. Ελπίζω να μην ξαναέχω παρόμοιο πρόβλημα! Για τα φυτά μου τί μπορώ να κάνω; Απλά τα φύτεψα χωρίς να ρίξω κανένα χημικό!!!! Πρέπει να προσθέσω κάτι;Το ενυδρείο μου έχει ήδη δουλέψει 10 μέρες χωρίς ψάρια (έβαλα μπροστά τα μηχανήματα και έριξα αντιχλώριο και μια άλλη ουσία που μου έδωσαν στο μαγαζί από όπου το πήρα για να στρώσει το νερό). Τι λέτε είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ψάρια ή πρέπει να περιμένω ακόμα λίγο; Μου είπαν πως σύντομα θα έχω προβλήματα με την άλγη... Τί μπορώ να κάνω γι΄αυτό; Πόσα ψάρια να βάλω για αρχή;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY EC/TDS meter | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-02-06 01:40 |
Νέος στα ενυδρεία που χρειάζεται συμβουλές. | ThDam | Χρυσόψαρα | 5 | 20-09-04 00:40 |
Πόση τροφή χρειάζεται; | iro | Ζωοτόκα | 3 | 20-06-03 18:54 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |