|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καθε κανόνας έχει και τις εξαιρεσεις του.
Προφανως αν έχεις ick (οπου τα πραγματα ειναι γνωστά και σχετικα εύκολα) τοτε κανεις θεραπεία σε όλο το τανκ, είτε με αλάτι είτε με καποιο φάρμακο. (αν και μια μεθοδος θεραπειας του ick ειναι να αλλαζεις σε ολα τα ψαρια ενυδρείο κάθε 24 ωρες... αλλα μαλλον δεν εννοεις αυτό.) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιος διατεθιμένος να μεταφέρει όλο το ζωικό βασίλειο του ενυδρείου του κάθε 24 ώρες. υπάρχουν ωραιότατοι τρόποι να κάνει θεραπεία χωρίς να περνάει ώρες ατελείωτες κηνυγώντας τα μικρά διαβολάκια με την απόχη και να τους δημιουργεί περισσότερο στρες. Μάλλον στη δική μου περίπτωση δεν είχαν κολήει μόνο ick. Οι απώλειες μου εδώ και 2-3 μέρες (μην το ματιάσω πάλι) σταμάτησαν, αλλά ήδη το μεγάλο κακό έχει ήδη γίνει και τα ψάρια πλέον που έχουν μείνει είναι δυσεύρετα ανάμεσα στα φυτά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η μεθοδος θεραπειας του Ick με την εναλλαγη ενυδρειων ανα 24 ωρο εφαρμοζεται σε πιο "βιομηχανικες¨εγκαταστασεις (πχ μαζική εκτροφή) όπου οι αλλαγες ειναι πολυ εύκολες και η προσθηκη φαρμάκων/αλατιου μη επιθυμητή.
Σε φυσιολογικά ενυδρεία προφανώς και ΔΕΝ συνισταται. Σημαντικο πλεονεκτημα είναι οτι το ick θεραπευεται χωρις κανενος είδους φάρμακο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|