|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες στην παρεα μας
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και καλό ξεκίνημα!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν βλεπω το λογο να ανακατεψεις δυο ειδη αμμου..
Μαλλον θα σου δυσκολεψει τη ζωη. Η καλυτερη επιλογη, ειδικοτερα με φυτά ειναι ψιλοκοκο χαλικι 1-2mm |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες
¶λλαξε την αντλία όπως έκανα και εγώ με το ίδιο ενυδρείο. Αγόρασα μία που γυρνάει μέχρι και 650λίτρα, αλλά έχει επιλογή έντασης και το έχω βάλει να γυρνάει 450λίτρα την ώρα. Υπολογίσε ότι το ενυδρείο αυτό είναι περίπου 90 με 100 λίτρα και ότι για το φιλτράρισμα η αντλία πρέπει να γυρνά περίπου 3-4 φορές τον όγκο του ενυδρείου σε μία ώρα. Επίσης πρίν το στήσεις καλό θα ήταν αν μπορείς να κλείσεις με σιλικόνη τα ανοίγματα απο τις τρύπες των βεντουζών, στο κουτί του φίλτρου και περιμετρικά εκει που κουμπώνει γιατί αλλιώς θα σου ρουφάει νερό απο πολλά σημεία και όχι μόνο απο το ανοιγμα εισαγωγής. καλή συνέχεια |
|
||||
|
||||
![]()
Μια παρατήρηση :
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!!
Ξεκινώντας από σήμερα,θα προσπαθήσω να της βάλω σε εφαρμογή... Όσο για τα ζωντανά βακτηρίδια,αν θυμάμαι καλά είναι μια μάρκα JBL ή κάτι τέτοιο..θα το κοιτάξω όμως και θα σας πω σίγουρα. Κανένα έγκυρο και έμπιστο Pet Shop ξέρετε? Αν υπάρχει πρόβλημα με το να το γράψετε δημόσια,στείλτε μου PM. Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και υπόσχομαι κ εγώ σιγά σιγά να προσφέρω ότι γνώσεις αποκομίσω ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι προτιμότερο να ρωτάς πρώτα εδώ όταν χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, και απλά να πας να το αγοράσεις από κάποιο μαγαζί. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ βέβαια ότι οποιοσδήποτε έχει μαγαζί σώνει και καλά θα πάει να σε ρίξει, απλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να παίρνεις πρώτα πληροφορίες από εδώ. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλημέρα!!
Επανέρχομαι με περισσότερες πληροφορίες... Όσον αφορά τα βακτηρίδια,μου έδωσαν το JBL Denitol και σαν αντιχλώριο το JBL Biotopol.Μια άλλη απορία που έχω..στο κουτί από το αντιχλώριο γράφει ότι είναι με Aloe Vera ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Για το ενυδρείο,έχω αυτό που έχει το θερμοστάτη,το φίλτρο και την αντλία στο πλαστικό κουτί μέσα στο ενυδρείο...λέτε να χρειάζεται επιπλέον στήριξη με την ειδική σιλικόνη????Αν ναι που μπορώ να την προμηθευτώ? Φίλε DimmyF μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι εννοείς και τι μέτρα πρέπει να λάβω?? ¶λλη ερώτηση:Μια καλή αντλία πόσο κοστίζει περίπου? Και κάτι τελευταίο:Εχθές έβαλα στο ενυδρείο 5kg είδικό χώμα για τι ενυδρείο,και από πάνω έστρωσα άμμο (όχι την ψιλή) και ανακάτεψα την άσπρη με την "ασπρόμαυρη" (συγνώμη για την ορολογία ![]() ![]() Από Παρασκευή θα ξεκινήσω το στρώσιμο με τα βακτηρίδια και την αμμωνία... |
|
||||
|
||||
![]()
Το Carefour παλιά έδινε κάτι ενυδρεία που το φίλτρο τους πήγαινε με βεντούζες ενώ τώρα τελευταία δίνει κάτι άλλα που το φιλτροκούτι είναι κολλημένο στο τζάμι με σιλικόνη.
Ποιό απ'τα δύο έχεις? Αν έχεις το δεύτερο ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το πήρε ένας φίλος και στην πρώτη αλλαγή νερού ακούμπησε το φιλτροκούτι κ αυτό ξεκόλλησε απ'το τζάμι.... κ έμεινε μία μέρα χωρίς φίλτρο το παιδί (με ό,τι αυτό συνεπάγεται..) Απ'την εμπειρία αυτή λοιπόν εγώ θα σου πρώτεινα να αλλάξεις...φίλτρο κ όχι απλά αντλία.
|
||||
|
||||
![]()
Σου γράφω το ιστορικό του δικού μου στρωσίματος το οποίο ίσως σε βοηθήσει. Έκανα στρώσιμο με αμμωνία από φαρμακείο και με βακτηρίδια της Sera. Βακτηρίδια έβαλα από την πρώτη μέρα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οι ποσότητα αμμωνίας είναι προσαρμοσμένη για τα δικά σου λίτρα. Αμμωνία έβαζα κάθε μέρα (μέχρι τις 3/11) απλώς οι μετρήσεις δεν ήταν καθημερινές. Προσπάθησε να βρεις την ρύθμιση του θερμοστάτη για θερμοκρασία περίπου 25-26. Κάνε και μέτρηση για σκληρότητα και PH για να δεις πως πάει. Κάνε και μία μέτρηση σκληρότητας και PH στο νερό της βρύσης. Ηπτώση του NO3 αφείλεται σε μεγάλη αλλαγή νερού και στο ότι είχα μέσα φυσικά φυτά που το καταναλώνουν.
Και μην ξεχνάς οτι κάθε ενυδρείο είναι μια διαφορετική περίπτωση. Date...............NH3....NO2....ΝO3 23-Oct-05........0.0.....0.0.....0.0.. +10 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 25-Oct-05........1.0.....0.0.....0.0...+5 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 27-Oct-05........3.0.....0.2.....5.0...+5 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 28-Oct-05.........-.........-.......-.... +5 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 30-Oct-05........1.0.....1.2.....12.5..+5 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 01-Nov-05........0.5.....0.0.....50.0..+3 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 03-Nov-05........0.0.....0.5.....15.0..+3 σταγόνες ΝΗ3 μετά το τεστ 04-Nov-05........0.0.....0.3.....0.0 07-Nov-05........0.0.....0.0.....0.0 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJK : 13-09-06 στις 14:08 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |