|
|
||||
|
||||
![]()
το 12αρι εχει διπλη σχεδον τιμη απο το 10αρι.
αλλα και ετσι να ειναι - που ειναι - μαλλον σε σφαγεα ρωτησες... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη, ίσως θα βοηθούσε (εσένα να γλιτώσεις λεφτά) αν δεν τους έλεγες ότι θέλεις τα τζάμια για ενυδρείο..... έχουν δει πολλά τα μάτια μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος !!!
Απο τεταρτη συνεχιζω αναζητηση τζαμαδων, γιατι μου σακσε το λαστιχο σημερα, και δυστιχως πρεπει να παω να αγορασω-και να φορεσω 4 καινουργια. Παραλιγο δηλαδη να κανω τα ενυδρειολεφτα λαστιχα....
|
||||
|
||||
![]()
Ανδρεα,που μπορω-σε ποιο μαγαζι -κοντα στο αιγαλεω να δω το ενυδρειο που λες ?
|
||||
|
||||
![]()
Δεδομένου ότι είμαι από Θεσσαλονίκη ίσως κάποιος "ντόπιος" μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα. Σου έστειλα και ένα προσωπικό μήνυμα.
Φιλικά Ανδρέας |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶μα δεν διευκρινίσει γιατί τα θέλει ο τζαμάς μπορεί να μην δώσει την απαραίτητη σχολαστική προσοχή στο κόψιμο και στο τέλος να υπάρχουν απόκλισης στης άκριες … Για να μην αδικούμαι και τους επαγγελματίες θα σας πω την δική μου εμπειρία … Για ενυδρείο 100x50x50 έπαιρνα τιμές για 10αρια τζάμια … Αρχικά έβρισκα κάτι 200 αριά ευρώ … Κάπου είχα βρει και 150 … Τελικά βρήκα έναν που ενώ του είπα ότι είναι για ενυδρείο μου είπε 70 … Μαζί με κάτι κόντρες μετά έφτασε τα 80 … Τα παρήγγειλα … και όταν τα πείρα σπίτι και άρχισα να τα κολλάω …διαπίστωσα ότι σε μερικά κομμάτια υπήρχαν απόκλισης της μίας από τις άλλη πλευρά ακόμα και 8 χιλιοστά … Τελικά αναγκάστηκα και χρησιμοποίησα αλουμηνόγωνίες για να δώσω σταθερότητα … «όσο και αν μερικοί σοφοί εδώ μέσα θα διαφωνήσουν με αυτό …» Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής … Όταν κάποιος θέλει ένα τζάμι για γενική χρήση π.χ. για ένα παράθυρο … ή για να μπει πάνω από ένα τραπεζάκι κτλ κτλ … η απόκλιση του 0,8 ή 0,5 εκατοστών στα 50 ή 60 δεν είναι τραγική … Όταν μιλάμε για ενυδρείο όμος παίζει πολύ ρόλο … Περιττό να πω βέβαια ότι όσο ποιο μεγάλα τα τζάμια τόσο ποιο εύκολο είναι να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις ή πόσο ποιο δύσκολο είναι να μην υπάρχουν … Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι οι διαφορά στις τιμές έχουν να κάνουν με αυτό … Το πόσο σχολαστικό και επίπονο είναι το κόψιμο των τζαμιών … Τουλάχιστον άμα είναι σωστός επαγγελματίας και του έχεις τονίσει ότι τα θές για ενυδρείο … άμα κάτι δεν πάει καλά στο κόψιμο ενός τζαμιού μπορείς να του το πάς πίσω και να του απαιτήσεις νέο … |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον φιλε μου αν και πρωταρης στον χωρο,θα επιχειρησω να σου απαντησω μιας και πριν λιγους μηνες εφτιαξα μονος μου ενα ενυδρειο ακριβως οσο οι διαστασεις σου.Λοιπον ειναι παρα πολυ απλο και οικονομικοτερο απο το ετοιμο.Η βαση εγινε απο κοιλοδοκο 4αρα και ντυθηκε απο mdf.Απο κατω υπαρχει ανεση χωρου για το σαμπ,το οποιο ουσιαστικα ειναι ενα εξωτερικο φιλτρο πολλαπλων λειτουργιων που το φτιαχνουμαι μονοι μας και εχει διαφορα διαμερισματα.(Φωτο 1).Μεσα εφτιαξα και ενα πυργο υπερχειλησης με αποχετευση στον πατο του για να αδειαζει στο σαμπ με ασφαλεια.Η αντλια 1600 λιτ/ωρα για μενα ειναι μικρη αν η σταθμη σου ειναι τοσο ψιλα.Την πατησα και ο ιδιος .2500αρα τουλαχιστο πιστευω εγω.Οσο για τα τζαμια καλυτερα να πας οχι σε τζαμα αλλα σε εργοστασιο επεξεργασιας υαλοπινακων.Τα δικα μου για ενυδρειο 1.50Χ50Χ70 τα αγορασα 75 Ευρω!!!!.Ψαξτο λιγο.
Η βαση μαζι με τις κοιλοδοκους απο σιεδερα και τα ξυλα της μου βγηκε λιγο τσουχτερα στα 700 ευρω αλλα εγινε επιπλο για σαλονι.Οσο για το καπακι εκανα την καλυτερη λυση για μενα.Κρεμαστο φωτιστικο απο το ταβανι μου με 2 λαμπες 1.50 μετρου Τ8(Αν δεν σου φτανουν βαζεις 2 τετοια φωτιστικα) τελειως διακριτικο και ομορφο.Τιμη φωτιστικου χωρις λαμπες 50 Ευρω απο μαγαζι για φωτιστικα.Μην ζητησεις φωτιστικο για ενυφρειο θα σε κ*λ*πιασουνε!Οσο για τα υπολοιπα εξοδα υπολογισε καμια 100 ευρα για σιλικονες και υλικα φιλτρου α...και καμια 150αρα μια καλη αντλια.Δηλαδη με μια χιλιαρα εφτιαξα ενα ενυδρειο επιπλο για το σαλονι μου. Τωρα οσο για τις κολλησεις γινοντα σχεδον παιχνιδι ,γιατι τα τζαμια λογω βαρους καθονται τελεια.Προσοχη στο γωνιασμα...Ααααα παρε και κανα 2 ατομα να σε βοηθησουν ειναι αποαραιτητο...Καλη αρχη.Η δικια μου εμπειρια πιστευω να βοηθησε..Υ.Γ στις φωτο φενετε η θεση του σαμπ καθως και το φωτιστικο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 05-09-06 στις 15:38 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμος πάχους τζαμιών για την κατασκευη ενυδρειου. | joker | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-02-09 23:24 |
κατασκευη νεου ενυδρειου... (plywood tank) | sharkman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 11-07-05 17:10 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
Κατασκευη DIY CO2 | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:56 |
ΧΑΙΡΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 16:50 |