|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή η παρουσίαση. Το μόνο που λείπει είναι μια φωτογραφία και η μάρκα του χώματος (ίσως και το όνομα του σουπερμάρκετ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Το χώμα είναι της Algoflash (όχι το πολύ όξινο για γαρδένιες , ροδόδενδρα κλπ - το άλλο, το "γενικής χρήσης") νομίζω οτι υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ.
Μερικά βασικά που ξέχασα: Εχω 2 λάμπες των 18βατ, μια cool white και μια fluora Δεν υπάρχουν θερμαντήρας, ανεμιστηράκια κλπ... η θερμοκρασία Μάιο/Ἴούνιο έπαιζε από 26 - 29 βαθμούς, τώρα είναι στους 31-32. Μια φορά μόνο χρειάστηκαν περίπου 3 λίτρα νερό για αντικατάσταση του εξατμισμένου. Από άλγη υπάρχει μόνο η beard (ετσι νομίζω οτι λέγεται - αυτή που κολλάει στα φύλλα των φυτών και δεν μεγαλώνει πολύ), αλλά δεν είναι ενοχλητική, καθώς φυτρώνει μόνο κάτω από την fluora η οποία είναι στο πίσω μέρος του καπακιού, στη πλάτη του ενυδρείου. Λέω να δοκιμάσω να την αντικαταστήσω με μια cool white αργότερα, αν η άλγη παραμείνει εκεί... ![]() Τα ψάρια με τις γέννες έχουν γίνει καμμιά τριανταριά. ![]() Εκτός από μετρήσεις, το μόνο που χρειάζεται μια φορά τη βδομάδα είναι το κλάδεμα των φυτών. Τώρα που γύρισα από διακοπές και δεν κλάδεψα επί 3 βδομάδες, το ενυδρείο έγινε ζούγκλα!:eek: Εβγαλα μισό κουβά κλαδέματα... ΥΓ: Δεν έχω φωτογραφική μηχανή ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απο φιλτρα - κυκλοφορητες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρόμοια εμπειρία είχα και εγώ με το 54 ενυδρείο (της juwel με μανίσια όλα τα υλικά) το οποίο το διατήρησα με αυτόν τον τρόπο για 9 μήνες περίπου.
Σημαντική λεπτομέρεια ... χωρίς φυτόχωμα για υπόστρωμα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το ξαναέστησα. Τώρα φρέσκο, ως προς το στήσιμο, αφού διατήρησα φίλτρα και τα περισσότερα φυτά, ξαναλειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στο γραφείο μου. Εκείνο που παρατήρησα ήταν οι μικρές αντοχές και ανοχές του στην πλήθος των ψαριών. Γενικά η αίσθησή μου είναι ότι πρέπει να συντηρείς σε τέτοια ενυδρεία λιγότερα από το συνηθισμένο πλήθος ψαριών. Κάθε φορά που "έπεφταν" πολλά τα ψάρια υπήρχε μία αύξηση στην άλγη πάνω στα φύλλα και ελαφρό θόλωμα του νερού. Μόλις έφευγαν τα επιπλέον ψάρια ( ... μπαίνοντας στο 180άρι) μετά από 10-15 ημέρες επανερχόταν στα ίσα του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εσυ μπορει να το ονμάζεις εωυδρείο για τεμπέλιδες αλλα πιστευω οτι ειναι μια πρωτης ταξεως λυση για καποιον απειρο σχετικα αλλα και καποιον ποθ δεν θέλει να κουραστεί πολλύ για να αποκτήσει ενα όμορφο ενυδρείο...
Πολύ καλό το ποστ σου.. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο για καποιον απειρο. Το να ΜΗΝ κανεις συχνα αλλαγες νερου, ειναι ενα ρισκο που μονο πεπειραμενοι χομπιστες μπορουν να το ελεγξουν, σε συγκεκριμενες συνθηκες οπως η παραπανω, και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να αποτελουν παραδειγμα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |