|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία! Και στο εξής προσπαθώ να το κρατώ στα 2! (με το που μειώνεται)
|
|
||||
|
||||
![]()
κανένα ίχνος από ΝΟ2 ακόμα!!!
Υπερβολική καθυστέρηση ή εμένα μου φαίνετε??? έχουν περάσει 2 εβδομάδες! |
|
|||
|
|||
![]()
Πρώτα κάνε μια μέτρηση για αμμωνία. Αν είναι πάνω από 2-3 mg/l, κάνε μια αλλαγή νερού (τουλάχιστον το 50%) και ξαναμέτρησε για αμμωνία. Στόχος σου είναι να την κρατήσεις στα 2-3 mg/l.
Στη συνέχεια, περιμένεις να εμφανιστούν τα νιτρώδη (ΝΟ2). Είσαι σίγουρος ότι τα αντιδραστήρια δεν είναι ληγμένα; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι ληγμένα (το είχα διαβάσει αυτό και το πρόσεξα όταν πήρα τα τεστ)
κάτι άσχετο, η εξαγωγή του φίλτρου πρέπει να είναι πάνω από το νερό η μέσα στο νερό? Εγώ έχω εσωτερικό φίλτρο και η επιφάνεια του νερού είναι ακριβός πάνω από την έξοδο του φίλτρου! (περίπου 5 mm) Επίσης έχω και αεραντλία αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! μήπως αν την βάλω σε λειτουργία βοηθήσει τον κύκλο? (λέμε τώρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εξαρταται,αν θελεις να εχεις αυξημενη η οχι ροη του νερου στην επιφανεια...την αεραντλια βγαλτην ...ειναι αχρηστη.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε όπως έχω την έξοδο είναι μια χαρά!
Την αεραντλία την πήρα καθαρά και μόνο για λόγους αισθητικής, με σκοπό να την δουλεύω λίγες ώρες και όχι σε τακτικά διαστήματα! Δεν θα έχω πρόβλημα όταν την κλείνω, σωστά? |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν εχεις μεσα αληθινα φυτα,δεν υπαρχει προβλημα.αν εχεις ομως.....
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σου είχα γράψει πιο πάνω:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μου είπαν επίσης να μην κάνω καμία αλλαγή! απλά να περιμένω, για αυτό έχω κολλήσει! να κάνω ή να μην κάνω???
Θα κάνω μετρήσεις και σήμερα! στην φάση που είμαι τη είναι πιο σημαντικό? Τεστ αμμωνίας ή τεστ ΝΟ2 |
|
||||
|
||||
![]()
έκανα τεστ αμμωνίας εχτές και μου έβγαλε πάνω από 5!
τεστ ΝΟ2 (στικ) προχτές 0!!! την αμμωνία την είχα βάλει στις 19.07 πόσο ακόμα να περιμένω??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καμία ιδέα? λεω να το αφήσω στην ησυχία του το σαββατοκύριακο και από βδομάδα ξανακάνω τεστ να δω που βρίσκομαι! απλά με όλα αυτά έχω απογοητευτεί είναι σαν να έχω ένα "μπαούλο" σε μια γωνία! |
|
|||
|
|||
![]()
Αν τα επίπεδα της αμμωνίας ήταν σε αποδεκτά για το στρώσιμο όρια (δηλαδή 3... άντε 4 mg/l), τότε θα έπρεπε απλά να περιμένεις χωρίς να χρειαστεί να κάνεις καμία αλλαγή νερού.
Αλλά εσύ μας λες ότι: Παράθεση:
Επίσης, αν μπορείς να βρεις στρωμένα υλικά φίλτρου (υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου, αρκεί να περάσεις να πάρεις και να μας γνωρίσεις) θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Payback Time !!!, για όσους διαθέτουν χιούμορ ΜΟΝΟ !!! | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 57 | 29-05-06 12:04 |
Lessons learned are lessons well deserved | pavlos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 15-10-04 01:14 |
Time to link(Bookmarks) | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 08-03-03 20:29 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |