|
|
|||
|
|||
![]()
Το πόση αμμωνία θα βάλεις σε κάποιον συγκεκριμένο όγκο νερού (στην περίπτωσή σου, 100 λίτρα) εηαρτάται από το διάλυμμα αμμωνίας-νερού που διαθέτεις (πόσο τοις εκατό αμμωνία σε σχέση με το νερό).
Θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις σε ένα άλλο δοχείο (πχ. έναν κουβά). Γεμίζεις τον κουβά με 5 λίτρα νερού και προσθέτεις μια μικρή ποσότητα αμμωνίας, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια σύριγγα (φρόντισε να την καταγράψεις). Περιμένεις μισή ώρα και κάνεις ένα test αμμωνίας για να δεις που έφτασε (στόχος είναι τα 3 mg/l). Αν αρχικά έβαλες λίγη, προσθέτεις κι άλλη (ξανακαταγράφεις), περιμένεις 1/2 ώρα και ξανακάνεις το τεστ. Αυτό το κάνεις μέχρι να φτάσεις τα 3 mg/l. Οπότε αφού ξέρεις σε 5 λίτρα νερού πόση αμμωνία χρειάστηκες, μπορείς εύκολα να βρεις πόση θα χρειαστείς για τα 100 λίτρα του ενυδρείου. ΥΓ. Καλωσόρισες στο φόρουμ!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά εχτές έριξα ένα καπάκι! (5 ml περίπου) μετά από δυο ώρες έριξα και denitrol μιας και έριχνα κάθε βράδυ τέτοια ώρα!
test αμμωνίας θα κάνω σήμερα (testset NH4 , JBL) τι τιμές να περιμένω? αν είναι χαμηλές υπόθετο πως ρίχνω μεγαλύτερη ποσότητα σήμερα! Πόσες μέρες πρέπει να ρίχνω αμμωνία?? Δεν ξέρω τι διάλυμα είναι (%) πάνω λεει απλά αμμωνία (μπουκάλι φαρμακείου) |
|
||||
|
||||
![]()
Το προηγουμενο post το διαβασες Η τζαμπα τα γραφουμε?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την αμμωνία την έριξα εχτές το βράδυ, το post το διάβασα σήμερα το πρωί! δεν τα γράφετε καθόλου τζάμπα γιατί ειλικρινά με βοηθήσατε πολύ! απλά αναρωτιόμουν πόσες μέρες πρέπει να βάζω αμμωνία... |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη δεν ξεκίνησε ο κύκλος του αζώτου μην βιάζεσε! Πάνω κάτω πάντος κοντά στον μήνα. Αν και όλα εξαρτώνται από τις μετρήσεις σου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.tsamisaquarium.com/Selide...ta/Ammonia.htm http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=6494 |
|
||||
|
||||
![]() Το ενυδρείο δουλεύει από το προηγούμενο Σάββατο!
Την προηγούμενη Τετάρτη έβαλα για πρώτη φορά αμμωνία αλλά μάλλον το παράκανα γιατί είχα βγει εκτός κλίμακας στο τεστ! Έκανα μια αλλαγή νερού την Παρασκευή και κατέβηκε η αμμωνία περίπου στο 5 (ίσως λίγο παραπάνω γιατί το χρώμα ήταν λίγο πιο έντονο, υγρό τεστ της JBL) Από την Παρασκευή δεν ξαναέβαλα αμμωνία και σήμερα που την αναμέτρησα ήμουν πάλι λίγο παραπάνω από το 5 Τεστ για ΝΟ2 και ΝΟ3 έκανα εχτές (τα stick όμως για τη υγρά δεν έχω πάρει ακόμα) και έδηξαν 0 Κάνω κάτι λάθος? Είναι πολύ η αμμωνία μήπως? Δεν έπρεπε να είχε πέσει σε μια εβδομάδα ή να ανέβαινε το ΝΟ2? Όταν κάνουμε αλλαγή νερού το αντιχλωριακό το ρίχνουμε στο ενυδρείο αφού βάλουμε το «φρέσκο» νερό η στον κουβά με το νερό προτού το ρίξουμε στο ενυδρείο? |
|
||||
|
||||
![]()
άν μπορείς να "ετοιμάζεις" με αντιχλώριο το νερό στον κουβά και μετά να το ρίχνεις στο ενυδρείο θα ήταν καλό ...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Payback Time !!!, για όσους διαθέτουν χιούμορ ΜΟΝΟ !!! | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 57 | 29-05-06 12:04 |
Lessons learned are lessons well deserved | pavlos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 15-10-04 01:14 |
Time to link(Bookmarks) | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 08-03-03 20:29 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |