|
|
||||
|
||||
![]()
O Netblues έχει παρατηρήσει ότι τα τελευταία 2 χρόνια και κυρίως στα Dwarf Guramies έχει συμβεί σε πολλούς χομπύστες όπως και σε εμένα.
Έχασα 2 ζευγάρια με τον ίδιο τρόπο. Πολύ πιθανό είναι να μας έρχονται "άρρωστα" και να εκδηλώνεται η ασθένεια μετά από λίγο καιρό, όταν είναι στην κατοχή μας τα ψάρια. Αν ισχύει την κάτσαμε την βάρκα ομαδικώς. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω ειχα 2 dwarf gourami και τα εχασα με αυτον τον τροπο....εκανα θεραπειες κατα των μολυνσεων αλλα και παλι δεν καταφερα και τιποτα...δεν ξερω τι εφταιξε!
Και το περιεργο ηταν οτι μαλλον με την θεραπεια επηραστηκαν και τα glass μου και εχασα ενα!(ειχε ψιλο-μαυρισει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που εχω παρατηρησει , και το γραφουν και σχετικα προσφατα βιβλια ειναι οτι τα περισσοτερα colisia lalia ειναι επιρρεπη σε fish mycobacterium.
Ο bassleer λεει οτι αυτο οφειλεται σε μολυνση που ξεκινάει απο τα εκτροφεία. Απο τις φωτο ειναι σχεδον βεβαιο οτι προκειται για fish MB. Ειναι πολυ σπανια η επιβιωση απο αυτό, οτι και να κανεις. Ομως το fishMb δεν πρηζει τις κοιλιες. Βεβαια, οταν το ψαρι ειναι αρρωστο και εξασθενημενο μπορει να εμφανισει το οτιδηποτε, ως δευτερογενη μόλυνση. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ πιθανόν να ξεκινάει από τα εκτροφεία πάντος τέτοιου είδους μολυνση αν αναλογιστούμε και το τι ταϊζουν (για πολύ γρήγορη ανάπτυξη)/.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά με ανακουφίσατε απο το άνχος οτι κάνω κάτι λάθος. Δλδ υπάρχει περίπτωση να χάσω και τα υπόλοιπα έτσι στο ξαφνικό?
![]() ![]() ![]() ![]() Πάντος άν ολα πάνε απο το κακό στο χειρότερο (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ) και χάσω όλα μου τα ψάρια ( ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ) σκεύτομαι να αλλάξω το ενυδρείο και να το γυρίσω σε κιχλίδες (τις ευνοεί και το νερό της Χαλκίδας είναι σκληρό). Δεν πέρνω άλλα ψαράκια να δώ πως θα πάνε αυτά απο υγεία και μετά βλέπουμε. Τώρα έχω 2 αρσενικά γκουράμι,2 θηλυκά , 2 αγγελόψαρα, 4 corydoras και 1 πλέκο.
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Να ρωτήσω... αυτό μεταδίδεται και στα άλλα ψάρια του ενυδρείου? Είναι πολύ μεταδοτικό (στα ψάρια) από την πείρα σας? Λογικά αυτό το βακτήριο, μπορεί να μεταδοθεί και στους ανθρώπους... ε? ίσως να χρησιμοποιούσαμε κάτι γάντια ως τον αγκώνα (και παραπάνω, ότι λίτρα έχει ο καθένας), δεν είναι να τρελαίνεσαι, αλλά θέλει προσοχή... |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικα μεταδιδεται και στα αλλα ψαρια και στον ανθρωπο.
Πρακτικά δεν ειναι και τοσο ευκολο. Επειδη εχει πολυ μεγαλο χρονο επωασης η εξαγωγή συμπερασματων με ασφαλεια ειναι πολυ δύσκολη. Στον ανθρωπο ειναι ακομα πιο δυσκολο, αν και υπαρχει σε παλαιοτερα ποστ καταγεγραμενη μια αρκετα σοβαρή περίπτωση. Αν τηρουνται σωστες συνθηκες υγειινης δεν υπαρχει λόγος ανησυχιας.(πλυσιμο χεριών πριν και μετα, αποφυγή του να τρωμε η να καπνιζουμε οταν καθαριζουμε το ενυδρειο, οπωσδήποτε γαντια αν υπαρχει καποια ανοικτη πληγη στα χέρια) Γενικοτερα η χρηση γαντιων προστατευει περισσοτερο το ενυδρειο παρά εμάς. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν λές "υπαρχει σε παλαιοτερα ποστ καταγεγραμενη μια αρκετα σοβαρή περίπτωση" μπορείς να μας πείς περισσότερα? Μήπως τελικά δεν πρέπει να τα πέρνουμε όλα τόσο αψήφιστα? Οι περισσότεροι εδω μέσα δεν πιστεύω να φοράνε "στολή αστροναύτη" όταν κάνουν εργασίες στα ενυδρεία τους (προσωπική άποψη πάντα) ![]() ![]() ![]()
Fazer Power Crazy waters of Halkis Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tzo : 20-07-06 στις 09:11 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY EC/TDS meter | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-02-06 01:40 |
Tridanca Giant Clam | Discos | Μαλάκια (Όστρακα, clams κλπ) | 0 | 21-10-04 11:48 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
Αρρωστο Emperor | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 17:50 |
Corydoras aeneus | newfish | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 0 | 14-12-02 15:04 |