|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απαραίτητο …αλλά για το μέγεθος ενός τέτοιου ενυδρείου θα έδινε μοναδική ασφάλεια η προσθήκη αλουμινένιων γωνίων σαν πλαίσιο …
αφού τα τζάμια είναι 12 cm με 15 cm γωνίες θα ήσουν super … χωρίς να χάσεις τίποτα ουσιαστικά. αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου !! δες και 2 Φώτο από το δικό μου να δεις τι εννοώ και πως μοιάζει ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 10-04-07 στις 19:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειχα και το πρωτο το δικο μου το οποιο τωρα το εχει η κολελα μου,γιατι ακριβως με ξενερωνανε αυτα τα πηχακια τα οποια τα βαλα για ασφαλεια.Δεν θελω να θιξω την δουλεια σου απλα ειναι θεμα γουστου
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 14-07-06 στις 12:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Να τι εννοω!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μονο οπτικα θα αλλαζε κατι. αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα γουστου. ξαναλεω καμια ασφαλεια η αλουμινογωνια! |
|
||||
|
||||
![]()
Για να φτιάξεις την βάση-έπιπλο ενός ενυδρείου άνω των 300ων λίτρων φτάνουν μόνο ξύλα για να κρατήσουν το βάρος (και τί ξύλα-ποιότητα) ή θέλει και κάτι πιό σταθερό και συμπαγές για να κρατήσει το βάρος?Επίσης τα ξύλα είναι φθηνή λύση να τα πάρεις απο το Praktiker ή μπορώ να βρώ αλλού φθηνότερα?
Συγνώμη άν ξεφεύγω του θέματος απλά για να μή δημιουργώ καινούριο θέμα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η σιλικόνη στις εσωτερικές πλευρές της γωνίας εξουδετερώνουν τις δυνάμεις που τείνουν να ανοίξουν το ενυδρείο ... και μειώνουν την καταπόνηση τις σιλικόνης που έχει κολλήσει τα τζάμια ... επίσης μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κατά την μεταφορά ... στο σχήμα παρακάτω φαίνεται τι ακριβώς εννοώ … χωρίς την αλουμινογωνία όλη η πίεση του νερού θα έπρεπε να συγκρατηθεί από τα 10 εκατοστά σιλικόνης ανάμεσα στα τζάμια … στην περίπτωση με την αλουμηνογωνία η επιφάνεια της σιλικόνης που θα έπρεπε το νερό να ξεκολλήσει είναι πολύ μεγαλύτερη !! τώρα αν εννοείς ότι και χωρίς την γωνία γίνετε δουλειά άλλο … αλλά όχι ότι δεν προσφέρει και τίποτα παραπάνω … επίσης μπορεί να καλύψει και τυχόν ατέλειες που μπορούν να έχουν τζάμια από την κοπή τους !!! στην δική μου περίπτωση τα τζάμια είχαν κοπεί λάθος … ο τζαμάς είχε κόψη τα 2 πλαϊνά με απόκλιση σχεδόν μισού εκατοστού από την μία έως την άλλη πλευρά !! κάτω από άλλες συνθήκες η υλοποίηση του ενυδρείου θα ήταν αδύνατη !!! Με την χρήση αλουμινιγωνίας στάθηκε δυνατό να μην φανεί η ατέλεια … τέλος θα μπορούσε να δώσει λύση σε κάποιον που κάνει πρώτη φορά ενυδρείο … αφού η σιλικόνη στο εσωτερικό της γωνίας θα μπορούσε να καλύψει πιθανές ατέλειες στο κόλλημα μεταξύ των τζαμιών !!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 10-04-07 στις 19:45 |
|
|||
|
|||
![]()
Μονο αν η αλουμινιγωνια ηταν ολοκληρος σκελετος, θα ισχυε αυτο ισουρτζο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμος πάχους τζαμιών για την κατασκευη ενυδρειου. | joker | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-02-09 23:24 |
''Ανασταση'' παλιου ενυδρειου | Tricky | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-04-06 10:17 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |
ΧΑΙΡΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 16:50 |