|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Πάντως δεν ήξερα ότι γεννάνε και χωρίς να υπάρχει αρσενικό,έστω και κλούβια!!Τι μαθαίνει κανεις.. Ωραίος χώρος ακούγεται έτσι όπως τον έχεις φτιάξει πάντως,μακάρι να είχα κι'εγώ αυτή τη δυνατότητα!!Όσο για τη τροφή,μια χαρά είναι..έχει επιλογές! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορώ να προσθέσω ότι μπορούμε να ξεχωρήσουμε το γένος απο το μέγεθος της ουράς τους. Η θηλυκειά έχει κοντή και χοντρή ουρά και νύχια μικρά, ο αρσενικός έχει μακριά λεπτή ουρά και με μακριά νύχια, επίσης εχει πιο μικρό καβούκι, οπως συνήθως συμβαίνει και με τα ψαράκια μας οπου τα αρσενικά συνήθως ειναι μικρότερου μεγέθους απο τα θηλυκά. Αν είχατε την ευκαιρία να δείτε ζευγάρι, θα βλεπατε τη διαφορά αλλά και θα είχατε την ευκαιρία να δείτε την περιποίηση που κάνει το αρσενικό στο θηλυκό οταν προκειται να ζευγαρώσουν. Και κάτι που έχω ξεχάσει, παρακαλώ μην δίνετε στις χελώνες ωμό κρεας γιατί γινονται αιμοβόρες . Προσοχή την ώρα του ταίσματος, οταν ειναι μεγάλες, και προσπαθούν να πάρουν την τροφή απο τα χέρια σας για τυχόν ατυχήματα.
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pani : 27-06-06 στις 12:32 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα στην δικιά μου περίπτωση που είχα ένα ζευγάρι όντως η συμπεριφορά και των δύο ήταν το κάτι άλλο.Όταν λοιπόν για κάποιο λόγο πέθανε η αρσενικιά μου και της πήρα άλλη δεν του έδινε καμία σημασία και ήταν σαν να μην υπήρχε μέσα στο ενυδρείο,με αποτέλεσμα να καταλάβω ότι οι χελώνες είναι μονογαμικά ζώα.Τώρα το κατά πόσον αυτό ισχύει δεν το γνωρίζω αλλά αν κρίνω από την συμπεριφορά στα δικά μου, μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να είναι.
Φιλικά Ιορδάνης. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 27-06-06 στις 16:19 |
|
||||
|
||||
![]()
Οντως η συμπεριφορά του ζευγαριού ειναι μοναδική. Μακάρι να μπορούσα να σας το περιγράψω. Μοναδικά δείγματα αγάπης και στοργής.
|
||||
|
||||
![]()
παιδια καλησπερα.
σκεφτομαι κι εγω κατα τον οκτωβρη να παρω μια χελωνιτσα, μ'αρεσει παρα πολυ. θελω να ρωτησω: τι ακριβως θα χρειαστω (εξοπλισμο κλπ) , εχω περιμετρικο κηπο, μπορω να την αφηνω εξω να κανει βολτες κι αν ναι, υπαρχουν καποιοι περιορισμοί? ευχαριστω!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σ'ευχαριστω μαριε για την απαντηση, βασικα σκεφτομουν να παρω μια μικρουλα γυρω στα 5 εκατοστά.
υπαρχουν ειδη χελωνων που μενουν σ'αυτο το μεγεθος η αναγκαστικα θα πρεπει καποια στιγμη να τη βγαλω απο το ενυδρειο? αν ειναι μεσα στο ενυδρειο δε μπορω να τη βγαζω εξω στο κηπο ανα διαστηματα? το χειμωνα πως συμπεριφερεται? ευχαριστω και παλι |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο για χελώνα (Red Stripe) | NikolasR | Άλλα ζώα | 43 | 14-12-08 19:13 |