|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατα τη γνώμη μου, το ταυτόχρονο άδειασμα/γέμισμα είναι "λάθος" γιατί πετάς φρέσκο νερό & αντιχλώριο. Πρώτα πρέπει να αδειάζει και μετά να βάζεις το φρέσκο νερό. Ταυτόχρονο, θα είχε νόημα να κάνεις μόνο σε ενυδρείο με υπερβολικά ευαίσθητους ζωντανούς οργανισμούς, για να είναι πολύ αργή και σταδιακή η εκάστοτε μεταβολή.
|
||||
|
||||
![]()
¶μα ρίξεις το αντιχλώριο στο τέλος της διαδικασίας δεν είναι άσκοπο.
Γϊνεται και έτσι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό σημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εισαγωγής του νεου νερού, θα μπαίνει στο ενυδρείο χλώριο, χλωραμίνες, βαρέα μέταλλα και λοιπές ουσίες... Ποιος μας εγγυάται ότι μέχρι να πέσει το εξουρετερωτικό αντιχλώριο, όλα αυτά δεν θα έχουν ξεκάνει μέρος (έστω και μικρό) της πολύτιμης βακτηριδιακής αποικίας μας και δεν θα έχουν περάσει (έστω και λίγο) στον οργανισμό των ψαριών μας, με αποτέλεσμα πιθανή αύξηση τιμών ρύπων νερού μέσα στην επόμενη μέρα και μακροχρόνια ζημιά στους ζωντανούς οργανισμούς που φιλοξενούμε και φροντίζουμε? Πείτε με πάλι υπερβολικό, αλλά θεωρώ ότι αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα ψάρια μας και τα έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα (και όχι την δική μας βόλεψη ή ευκολία στη διαδικασία της αλλαγής), πρώτα θα φτιάξουμε το νερό σε όλες τις παραμέτρους και μετά θα κάνουμε την αλλαγή. Εγώ πάντως, όσο κουραστικό και μπελάς να είναι, δεν το αλλάζω το σύστημα αυτό... (και έχω 10 ενυδρεία και όχι 1 ή 2).
|
||||
|
||||
![]()
Άν λάβουμε υπόψην μας πως το αντιχλώριο δρά ΑΜΜΕΣΑ, τότε μπορούμε αφού αδιάσουμε την ποσότητα νερού που θέλουμε, να ρίξουμε αντιχλώριο στο ενυδρίο σε ποσότητα που αντιστοιχεί στο νερό που ΘΑ μπεί στο ενυδρείο και μετά να προσθέσουμε το φρέσκο νερό.
Ούτος η άλλος το νερό που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο είναι καθαρό απο χλώριο και απο άλλες ουσίες ...άρα το αντιχλώριο που θα ρίξουμε θα κάνει "δουλειά" στο φρέσκο νερό που θα προστεθεί .... τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ κατα τις αλλαγές μου ... ![]() σωστό ή λαθος ? Γιατι όπως και να το κάνουμε έιναι λίγο "μανίκι" να έχεις κουβάδες γεμάτους με 50-60-100 -χ λίτρα νερό και να αδειάζεις ..... ![]() Υ.Γ εγώ πάλι γιατί δεν έχω καταλάβει ΤΙ μας προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα ? απελπίστηκα ... ![]()
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 25-06-06 στις 13:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Η ενασχόλησή μου με το χόμπι του ενυδρείου και μετά από ατελείωτα λάθη, που είχαν σαν συνέπεια τον σκληρό βασανισμό και αρκετές δολοφονίες εξ αμελίας πολλών ψαριών, που η συγκυρία τα οδήγησε στα χέρια μου, με έχουν κάνει σήμερα ΕΜΕΝΑ, να αναζητώ πρακτικές που εξασφαλίζουν 101% σιγουριά (και όχι 99% ή λιγότερο), στη φροντίδα και διατήρησή τους, από εδώ και πέρα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και θα δεις, αλλά η υπαρβολική "ευαισθησία σου" δεν θα σε αφήσει. Στην κατοχή μου έχω ιδιαιτέρως ευαίσθητα ψάρια που δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα, ούτε και οι βιολογικές αποικίες βακτηριδίων. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά όταν γίνεται ταυτόχρονη αλλαγή είναι σωστό?
π.χ. γεμίζω το ενυδρείο με 30 λιτρα φρέσκο νερο αλλα ταυτόχρονα αδειάζει απο την υπερχείληση . Οταν τελειώσει η διαδικασία έχω 30 λιτρα φρέσκο νερο μέσα ή πολύ λιγότερα? Και αν έχω λιγότερα πόσο πρέπει να αφήσω για να έχω αλλαγή 30 λίτρων? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.malawicichlidhomepage.com...ter_greek.html |
|
||||
|
||||
![]()
pritani πραγματικά με εντυπωσίασες ...
φοβερό ... σύντομα θα ενσοματοθεί σε ουλάχιστον ένα απο τα ενυδρεία μου !! ;o) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως πιστεύω πως ότι η ταυτόχρονη αλλαγή νερού είναι καλύτερη γιατι δεν αλλάζει η θερμοκρασία και δεν στρεσάρονται τα ψάρια. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|