|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη το συνεχιζετε, ή εμενα μου εχει ξεφυγει κατι, η δεν εξηγησα καλά. Ασχετως διαδρομης νερου κλπ. Θελετε να ψυξετε ενα ξεχωρο δοχειο με ανεμιστηρακια, και μεσα σε αυτο το ξεχωρο δοχειο να περασει ενας σωληνας με νερο του ενυδρειου, για να κρυωνει το νερο.
Το νερο στο ξεχωρο δοχειο με τα ανεμιστηρακια, το πολυ να κατεβει (με πολλα ανεμιστηρακια) 3-4 βαθμους. Αποκλειεται αυτο το νερο στο ξεχωρο δοχειο να κρυωσει το νερο του ενυδρειου. Εδω σε ψυγεια (με θερμοκρασια σχεδον 0) θελουμε να περναμε σωληνες απο το ενυδρειο κι ακομα πειραματιζομαστε και δεν μας καθεται. |
|
||||
|
||||
![]()
Nα το πω εγώ πιό απλά..........ΔΕΝ θα κάνει τίποτα - Ξεχάστε το συγκεκριμένο.
Μου αρέσει να βλέπω ιδέες πάντως, ασχέτως αποτελέσματος. Η προσπάθεια μετράει, που λένε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κυριε νετ, ασε τα σαπια και το συστημα με μια μικρη αλλαγη θα πεταει.
στο προκειμενο. γιατι κουραζοσαστε ηθελα να ηξερα, ![]() για να καταλαβετε οτι δεν γινεται, φανταστειτε , ενα ψυκτη νερου που τον ανοιγουμε να τρεξει, τα πρωτα 200 μλ θαναι παγωμενα, τα δευτερα λιγο κρυα, και τα επομενα ζεστα! αυτο με σερπατινες χαλκινες μεσα στον ψυκτη και με ολα τα εχεγγυα να κρυωνει το νερο. αν λοιπον ολοκληρος ψυκτης ΔΕΝ μπορει, να το κανει αυτο, πως ρε παιδια θα το κανει ενα δοχειο με 3 βαθμους διαφορα απο το νερο του ενυδρειου? η εθελοτυφλουμε, η δε θελουμε να το καταλαβουμε. και στις 2 των περιπτωσεων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΠΤ !!! Και 5 χλμ λαστιχο ναχει δεν προκειται να κανει τπτ. |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα γινοντε. Μια ιδεα ειναι αυτη.
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/5tee/psyksi.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Απο τα ανεμιστηρακια μεχρι ψυκτικη μηχανη με μοτερ 1/4 του ιππου υπαρχει μια τεραστια διαφορά, τοσο στην πολυπλοκότητα όσο και στην απόδοση.
Απο τη στιγμή που αρχιζουμε να παιζουμε με φρεον τοτε μιλαμε για κατασκευή chiller. Ενα ετοιμο εργοστασιακο chiller για 200 λιτρα ενυδρειο κανει γυρω στα 400 ευρώ... Για να μην χανουμε και το μετρο και τη σκοπιμοτητα του DIY... |
|
||||
|
||||
![]()
Να ξανά προτείνω και την περίπτωση του κλιματιστικού? !!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χμμμ....
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα προτιμήσω τον χαλκό για να δοκιμάσω την κατασκευή(δεν με πείσατε ακριβώς, το χειρότερο, με τρομοκρατήσατε ![]() ![]() Ωραία ιδεά το βαρέλι! Αν δεν δουλέψει η κατασκευή μπορεί κάποιος μετά να το κάνει ενυδρείο ![]() Μπορώ να πω ότι με πείσατε όλοι ότι δεν θα δουλέψει. Αλλά θα το δοκιμάσω με ένα άλλο τρόπο που μόλις σκέφτηκα(όχι με σωλήνες από μέταλλο), αφού είναι πολύ εύκολη σαν κατασκευή.Αν δεν φάω τα μούτρα μου δεν μαθαίνω ![]() Πάντως έχω και μία άλλη ιδεά για ψύξη και όσο και αν βαράτε εγώ θα σας την πω: τις πλάκες peltier. Χρησιμοποιούνται για την ψύξη Η/Υ με πολύ καλά αποτελέσματα. Το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χωρίς την χρήση κάποιου είδους μεταλλικού σωλήνα δεν μπορώ να το σκεφτώ ακόμα, αλλά το επεξεργάζομαι... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Καλά είναι τα Diyprojectsαλλά πρέπει να είναι υλοποιήσιμα και να αποδώσουν. Δεν κάνουμε ένα πλάνο έτσι για να το κάνουμε. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια στο netγια το θέμα ψύξης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ίδια σχεδόν (και χειρότερα) περιέχει και ο χρυσός, σε μεγαλύτερες αναλογίες. Μόνο σε απόλυτα καθαρή μορφή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αλλά και πάλι θα υπήρχαν άλλα προβλήματα. Πλαστικά και πάλι πλαστικά (και αυτά αφού είμαστε σίγουροι για το τι πλαστικό είναι...) ή τιτάνιο που λέει και ο accnt.
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 22-06-06 στις 08:25 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βρείτε τα μεταξύ σας...και φτιάξτε μια καλή πατέντα !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καποια chiller εχουν κλαταρει σε τετοιες συνθηκες!!! (μην σχολιασετε το αισθητικο μερος μονο ε ![]() Αυριο ολοκληρωνεται και η αυτοματη αλλαγη νερου 2 φορες την βδομαδα.... Πεταει το εργαλειο!!!! ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιδέα για στρώσιμο νερού... | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-09-05 15:14 |
Μια ιδέα.! | dim | Bettas | 13 | 04-09-05 13:34 |
Ροή αέρα από τα ανεμιστηράκια | Gourami | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 10-08-05 19:17 |
Ρεύμα για ανεμιστηράκια | neon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 07-03-05 22:49 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |