|
|
|||
|
|||
![]()
Το θέμα με το μπουκάλι είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Με έναν controller (ο οποίος για μένα θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε ενυδρείο) συνδεδεμένο με ένα – δύο ανεμιστηράκια, κάνουμε τη δουλειά μας, άψογα. Βέβαια έχουμε και εξάτμιση αλλά και αυτό λύνεται.
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με τον γιαννη.δεν νομιζω κατ'αρχας οτι ειναι πρακτικο,απο οτι ακουσα τουλαχιστο απο αυτους που το προσπαθησαν......δεν πιστευω οτι ειναι λυση κατι τετοιο.......
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα έχεις σίγουρα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, το οποίο δεν είναι καλό... Πριν καιρό με τις πολλές ζέστες με τον κολλητό μου , κάναμε το εξής πείραμα στο 120άρι του. Μέσα σε ένα σακουλάκι ναυλον βάλαμε 5-6 παγάκια και το βυθίσαμε στο νερό. Η θερμοκρασία μέσα σε 4-5 λέπτα έπεσε 0,4-0,5C!!!
Φαντάσου με ολόκληρο μπουκάλι παγωμένο νερό... Φυσικά μετα που θα λιώσει το μπουκάλι θα έχεις αντίστοιχα και απότομη άνοδο της θερμοκρασίας... Επίσης μεγάλη προσοχή θέλει και το ανεμιστηράκι. Π.χ. στον κολλητό μου που έχει πρόβλημα θερμοκρασίας στο δωμάτιο που είναι το ενυδρείο (το θερμόμετρο χτύπαγε 31-31,5 άνετα!) με χρήση ενός ανεμιστήρα διαμέτρου 9cm ( μόνο κατα την διάρκεια της φωτοπεριόδου) η θερμοκρασία έπεσε στους 25,5 με ημερήσια εξάτμιση νερού 3lt!!!! (Aπαραίτητη χρήση controller) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το προηγουμενο καλοκαίρι το προσπάθησα στο 160άρι, και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικότατο !!! Ο πάγος κρατούσε για ελάχιστο χρόνο, και η θερμοκρασία κατέβαινε επίσης ελάχιστα. Η καλύτερη (και πολύ οικονομική) λύση είναι τα ανεμιστηράκια. Φαίνεται λίγο μπελάς αν σκεφτείς ότι έχεις να κάνεις συνδέσεις, να τα στερεώσεις κλπ, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ λιγότερο μπελάς απ'ότι ακούγεται. Και το αποτέλεσμα πολύ καλο. Αν κατάφερα εγώ (με βοήθεια βέβαια, έστω και από τηλεφώνου) να τα εγκαταστήσω, που με κατσαβίδια καλώδια και ρεύματα είμαι τσακωμένη από τα γεννοφάσκια μου, μπορεί πολύ εύκολα οποιοσδήποτε!! Είναι πολύ λίγο το παίδεμα , και μόνο στην αρχή, αλλά μετά θα ησυχάσει το κεφαλάκι σου (και το ενυδρείο σου), έστω κιαν όπως λέει και ο Liolios έχεις απώλεια νερού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τιμή περίπου 40 με 45 ευρώ |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες, σχετικά με τα ανεμιστηράκια, παρ' όλο που χρησιμοποιώ τη μέθοδο με τα... μπουκάλια! Θα σου πω λοιπόν τα συμπεράσματά μου:
Τα μισά ενυδρεία που έχω, είναι μονωμένα με φελιζόλ παντού, πλην μπροστά και επάνω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μεταβάλλεται εύκολα η θερμοκρασία ("βαστάνε" δηλαδή...). Μόλις ξεπεράσει το 28- 28,5 η θερμοκρασία, ξεκινάω με τον πάγο (σε διάφορα μπουκάλια, δοχεία, μικρά τάπερ κλπ), με τα οποία έχω κάνει διάφορα ψαξίματα και δοκιμές και έχω βρει τις ρέγουλες που χρειάζονται (ποσότητα, χρόνος, συχνότητα πάγου), όπου είναι για κάθε ενυδρείο διαφορετική (ανάλογα το μέγεθος, τη μόνωση, τη θέση του κλπ). Καταλαβαίνεις ότι έτσι κάνω δουλειά, αλλά με κόπο και χρόνο, που σημαίνει ότι σε παρατεταμένο μεγάλο καύσωνα είναι μεγάλος μπελάς και το κυριώτερο, όταν λείπεις, κανείς δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει... Συμπέρασμα:...ανεμιστηρακια, συμπλήρωμα νερό και τελείωσε! (ετοιμάζω κι εγώ για τα δικά μου...) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο είναι ένα απο τα πολλά λάθη που κανουν ορισμένοι το καλοκαίρι και μετά αναρωτιούνται γιατί τους ψωφάναι τα ψάρια.Με αυτή τη μέθοδο είναι σαν ενας άνθρωπος να μπαινοβγαίνει σε ένα δωμάτιο με κλιματιστικό,έτσι κάποια στιγμή θα αρρωστήσει,και βαρια μάλιστα.Φανταστείτε τα ψάρια που είναι σαφώς πιο ευαίστητα απο τους ανθρώπους.
Η γνώμη μου είναι να μήν τοποθετούνται στα ενυδρεία ούτε μπουκάλια από κατάψυξη,ούτε ανεμιστηράκια,ούτε να ρίχνουμε μέσα παγάκια που είχα ακούσει απο κάποιους οτι το έκαναν και κόντεψα να καραφλιάσω.Τα τροπικά ψάρια είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι,εξάλλου στα μέρη απ'όπου προέρχονται οι θερμοκρασίες τα καλοκαίρια χτυπάνε 35άρες μέσα στο νερό,οπότε καλο θα ΄ηταν να αφήναμε τα κακόμοιρα τα ψαράκια στις φυσιολογικές θερμοκρασίες της εποχής αυτής και να μήν προσπαθούμε να παρέμβουμε στη φύση νομίζοντας πως θα διευκολύνουμε την κατάσταση.Μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ( ΗCl) η" ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ??? | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 19:20 |