|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις άλλα φυτά στο ενυδρείο σου ;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
-Hygrophila polysperma -Limnophila sessiliflora -Anubias barteri var. nana -Microsorum pteropus undulata -Bacopa monnieri -Echinodorus rose(72B) (Το οποίο έχει την γρηγορότερη ανάπτυξη από όλα τα φυτά του ενυδρείου, και επειδή είναι και "rose" ρουφάει και αρκετό σίδηρο) Ας αναφέρω και για το φωτισμό: -1 λάμπα aqua-glo 15w -1 λάμπα nirox colour bright 15w Σε 40L καθαρά όλα αυτά.Ξέρω ότι και οι 2 λάμπες δεν είναι και ότι καλύτερο(εξειδικευμένο) για τα φυτά, αλλά δεν είναι και χάλια πιστεύω. Στο http://www.thekrib.com/Plants/Plants/Ceratophylum.html κάποιος γράφει ότι υπάρχει περίπτωση να ρίξει φύλλα από κάποιο stress, πχ. λόγω αλλαγής περιβάλλοντος (δεν μας έφτανε το stress των ψαριών, θα πρέπει να προσέχουμε να μην χτυπάμε το τζάμι για να μην στρεσσάρονται και τα φυτά ![]() ![]() ![]() Υπάρχει περίπτωση κάποια ανεπάρκεια σε κάποιο macro ή micro nutrient να αποφέρει τόσο γρήγορη βλάβη σε φυτό?Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο με κάποιο άλλο είδος φυτού? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη genetix : 19-05-06 στις 22:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού δεν υπάχει λογική εξήγηση σκέφτηκα μήπως, αιτία είναι, κάποιο από τα άλλα φυτά, αλλά δεν μοιάζει με τέτοιο.
Ανεπάρκεια λιπασμάτων, δεν νομίζω να προκαλέσει -όπως λες και εσύ- τόσο γρήγορα την καταστροφή του. Θα στο έδειχναν τα υπόλοιπα φυτά άλλωστε... Τι να σου πω... , οι λόγοι που έχω χάσει εγώ κερατόφυλλό είναι η έλλειψη φωτισμού και το μπάνιο σε 1/20 διάλυμα χλωρίνης. (Αν είσαι κανένα Σάββατο απόγευμα στην Αθήνα μπορείς να περάσεις από τις συναντήσεις που κάνει ο σύλλογος. Μπορείς να ζητήσεις από πριν και να σου φέρουν κάποιο κλάδεμα από την παρέα. Υπάρχει σε πολλά ενυδρεία... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το κερατόφυλλό μου το έχασα οριστικά νομίζω. Τα φύλλα έχουν γίνει τελείως διάφανα. Στο μόνο που ελπίζω είναι ότι το κοτσάνι του φαίνεται σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να το αφήσω στο ενυδρείο μπας και ανακάμψει το φυτό, ή απλά θα επιβαρύνω το νερό μου σε πιθανό σάπισμά του κοτσανιού.
Θέλω πολύ να έρθω σε κάποια συνάντησή σας, να σας γνωρίσω από κοντά, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο με τα ωράρια της δουλειάς μου, ειδικά αυτήν την εποχή. Ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσω να έρθω. Ευχαριστώ Juan για την προσφορά σου για τα κλαδέματα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρίξτο σε εναν κουβά με νερό και αν ανακάμψει θα το δείς εκεί. |
|
||||
|
||||
![]()
Τί μετρήσεις έχεις?
Πόσα Νιτρικά? (ΝΟ3)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με κερατόφυλλο... | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 29-04-06 11:04 |