|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την άμμο γιατί την δοκίμασες με pH minus? Βασικά έπρεπε να την δοκιμάσεις με υδροχλωρικό οξύ. Το έχουμε γράψει αρκετές φορές Το ΚΗ σου πόσο είναι? |
|
|||
|
|||
![]()
Το kH είναι 6. Με υδροχλωρικό οξύ δηλαδή μπορεί να δείξει οτι "βράζει", ενώ με το pH Minus δείχνει οκ; (ή σχεδόν οκ, όπως είπα και πριν).
Το χαλίκι πάντως είναι από τον ΕΡΜΗ, το "ξανθό" χαλαζιακό, που είναι ψιλόκοκο, σαν άμμος σχεδον. Μήπως έχει κάποιος άλλος εμπειρία με το συγκεκριμένο; |
|
|||
|
|||
![]()
Κανονικα πρεπει ναναι ουδετερο.
Εχεις πετρες μεσα στο ενυδρειο? Τι υλικα εχεις στο φιλτρο? |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω 3-4 μικρές πέτρες από λάβα (από Σαντορίνη). Τις έχω ελέγξει όμως και θα τις ελέγξω πάλι. Το pH Minus τελικά αρκεί ή να δοκιμάσω με υδροχλωρικό;
Υλικά φίλτρου μόνο σφουγγάρια. Υπάρχουν επίσης 2 ξύλα mopani. |
|
|||
|
|||
![]()
Δοκιμασε το με υδροχλωρικο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, δοκίμασα και με υδροχλωρικό και μου δείχνει τα ίδια: Βάζοντας σε ένα σφηνακοπότηρο λίγη άμμο (2-3 χιλιοστά) υπάρχουν 2-3 κόκοι που βράζουν. Τι λέτε, σε αυτό οφείλεται η άνοδος της σκληρότητας ή είναι πολύ μικρή η ποσότητα των κόκκων που είναι ασβεστολιθικοί, οπότε πρέπει να αναζητήσουμε αλλού την αιτία;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κάνεις την αναλογία θα δεις οτι μάλλον δεν είναι λίγο, πόσα κιλά χαλαζία έχεις ρίξει? στο σφηνοπότηρο έχεις λίγα γραμμάρια στο ενυδρείο πόσα?
Στο σφηνοπότηρο φαίνονται δυο-τρεις κόκοι και κάποιοι μπορεί να είναι από κάτω και να μην φαίνονται, στο ενυδρείο (κιλά) πόσοι? Είναι δίλιμα πιστεύω!
|
|