Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-02-25, 20:16
Το avatar του χρήστη Belafode
Belafode Ο χρήστης Belafode δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα! Εννοείς αυτό το μπλε με τις ρίγες; Με χαλάει να σου πω την αλήθεια να το βλέπω συνέχεια στο σαλόνι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-25, 21:07
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Υπάρχει dow (εξηλασμένη πολυστερίνη)και σε γκρι/μαύρο που δεν φαίνεται πολύ. Το χρησιμοποιούν στις μονώσεις κτηρίων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-02-25, 19:12
Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα! Συνεχίζω με τις ερωτήσεις!
Αρχικά μου ήρθε το φίλτρο (fluval 207) το άνοιξα και παρατήρησα πόσο τσιγκούνηδες είναι! Όσον αφορά τα προ-φίλτρα είναι σούπερ. Πολλά. Παρά πολλά! Ωστόσο τα καλαθάκια με τα βιολογικά υλικά είναι μισογεμάτα (και δεν είμαι απαισιόδοξος!) Εχει 3 καλάθια όπου από κάτω προς τα πάνω έχουν 1. Μαύρο σφουγγάρι και από επάνω βαμβάκι. 2 μισό γεμάτο μακαρόνι. 3 μισό γεμάτο κάτι που ονομάζει bioterra. Τόσα χρόνια είχα συνηθίσει στα καλάθια τις eheim που ήταν φουλ γεμάτα. Έχω haquoss biopearl να τα γεμίσω ή επίτηδες τα έχουν έτσι οι τσιγκούνηδες; Υπάρχει περίπτωση να μπουκώσει ή να μην λειτουργεί σωστά;

Η δεύτερη ερώτηση είναι να το βάλω σε ένα κουβά και να ξεκινήσω το στρώσιμο μέχρι να έχω έτοιμη την βάση;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-02-25, 21:14
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Belafode Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα! Συνεχίζω με τις ερωτήσεις!
Αρχικά μου ήρθε το φίλτρο (fluval 207) το άνοιξα και παρατήρησα πόσο τσιγκούνηδες είναι! Όσον αφορά τα προ-φίλτρα είναι σούπερ. Πολλά. Παρά πολλά! Ωστόσο τα καλαθάκια με τα βιολογικά υλικά είναι μισογεμάτα (και δεν είμαι απαισιόδοξος!) Εχει 3 καλάθια όπου από κάτω προς τα πάνω έχουν 1. Μαύρο σφουγγάρι και από επάνω βαμβάκι. εδώ θα άφηνα μόνο το "βαμβάκι" και από πάνω θα έβαζα υλικό πχ το μακαρόνι που έχει στο δεύτερο2 μισό γεμάτο μακαρόνι. δεν ξέρω αν είναι γυαλιστερό ή πορώδες αλλά έτσι κι αλλιώς θα το γέμιζα με siporax ή ελαφρόπετρα3 μισό γεμάτο κάτι που ονομάζει bioterra.γέμισε το Τόσα χρόνια είχα συνηθίσει στα καλάθια τις eheim που ήταν φουλ γεμάτα. τι ήθελες να αλλαξοπιστήσεις? Έχω haquoss biopearl να τα γεμίσω ή επίτηδες τα έχουν έτσι οι τσιγκούνηδες; Υπάρχει περίπτωση να μπουκώσει ή να μην λειτουργεί σωστά; όχι

Η δεύτερη ερώτηση είναι να το βάλω σε ένα κουβά και να ξεκινήσω το στρώσιμο μέχρι να έχω έτοιμη την βάση;
Δεν θα μπολιάσεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-02-25, 21:25
Member

Προεπιλογή

Αλλαξοπίστησα γιατί μου την έσπαγε που η ροή του φίλτρων έπεφτε δραματικά μετά από 1-2 εβδομάδες. Είχα 2 eco pro 300. Θυμάμαι τότε είχαν πόλοι το ίδιο πρόβλημα. Θα πω ότι έφταιγε το μέγεθος των σωλήνων που έδιναν. Ηταν πραγματικά πολύ στενοί. Και έβλεπα τα fluval σε ενυδρεία φίλων που έκαναν να τα ανοίξουν 3 με 6 μήνες και δούλευαν στο φουλ. Επίσης το βρήκα καινούργιο σε πολύ καλή τιμή και το τσίμπησα. Θα ήθελα αλλά δεν βλέπω κίνηση πια εδώ μέσα. Δεν έχω και Facebook και η επικοινωνία είναι δύσκολη! Αν βρω μέχρι τότε κάποιον από Θεσσαλονίκη θα μπολιάσω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-02-25, 22:57
Mihalucci Ο χρήστης Mihalucci δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Τριαδι Θερμης
Προεπιλογή

αν καποια στιγμη κατεβεις προς θερμη/τριαδι ελα να σου δωσω βιολογικο/ελαφροπετρα για μπολι οσο θες απο χρυσοψαραδικο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-02-25, 23:01
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mihalucci Εμφάνιση μηνυμάτων
αν καποια στιγμη κατεβεις προς θερμη/τριαδι ελα να σου δωσω βιολογικο/ελαφροπετρα για μπολι οσο θες απο χρυσοψαραδικο.
Ωωω ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Θα έρθω σίγουρα! Θα επικοινωνήσω μαζί σου!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές