|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν καταλαβα σωστά, στηρίζεις τη βιολογία σου κυρίως στα σφουγγάρια. Έχεις και siporax αν διάβασα καλά. Οκ. Με τόσα ψαράκια και εφόσον δεν προτίθεσαι να βάλεις εξωτερικό φίλτρο, χρειάζεται τακτική παρακολούθηση.
Ειδικά όταν μιλάμε για ένα σχετικά νεοστημενο ενυδρείο. Εγώ θα ένιωθα πιο ασφαλής αν αντικαθιστουσα τα σφουγγάρια με κεραμικό υλικό. Η βιολογία που αναπτύσσεται στην πορώδη επιφάνεια των κεραμικών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη. Όχι μονομιάς αλλαγή όλα, μην καταστραφεί η βιολογία. Ενα σφουγγάρι κάθε μήνα. Θα κρατούσα μόνο τα 2 μπλε, συν το ενυδρειακο βαμβάκι που αλλάζει κάθε βδομάδα. Το μαύρο παρκάρισμα σε ντουλάπι για ώρα ανάγκης (ποτέ να μη σου χρειαστεί). Διακρίνω έναν εφησυχασμο απο μέρους σου. Εσύ ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι βλέπεις στο ενυδρείο σου ![]() Να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω! Οι υποδείξεις είναι επιθετικός και παρεξηγησιμος προσδιορισμος. Εδώ απλώς ανταλλάσουμε πληροφορίες και προτάσεις, μια κοινότητα που έχει το ίδιο μεράκι. ![]() Κάνε μια παρουσίαση και για τη λίμνη, να δούμε τους άλλους ψαρηδες! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχω και Cirax στην δική του συσκευασία και ας είναι μισόγεμάτο το κουτάκι (εψαχνα τρόπο να το ανοίξω να βάλω κι άλλα μέσα αλλά δεν τα κατάφερα) και Ciporax σε σακουλάκι σε τριπλάσια ποσότητα κεραμικού υλικού από τον περιέκτη του Cirax. Ποια 2 μπλέ λες? τα 2 Fine ? και να αντικαταστήσω πχ το Coarse με κεραμικό υλικό και αυτο? καλή ιδέα. το Nitrax πάντως δεν το βγάζω, έχει μέσα του και ταμπλέτες για τα νιτρικά, αυτό και αν βοηθάει, το Βιοcarb δεν είναι και τόσο χοντρό αλλά κάτι θα κάνουμε. Εφησυχασμός δεν υφίστατε, ολα τα λαμβάνω υπόψιν μου, αλλα πιο πολυ πχ μπορεί να με προβληματίσει η επιθετικότητα ενός ψαριού παρά τα υπόλοιπα αφού βλέπω αυτή τη ζωντάνια και καλή συμπεριφορά (κατα πλειοψηφία). εχω χάσει πχ.1 Gourami πρόσφατα που του έκαναν ξαφνικά επίθεση άγρια τα 2 θυληκά Molly (1 Black Lyretail, 1 Marble Lyretail) και το τραυμάτισαν με 7-8 δαγκωματιές αλλά το έβλεπαν τα πιτσιρικια και δεν μπορούσαν να κανουν κάτι μεχρι να ερθω κανα μισάωρο πιο μετά και να το βγάλω σε μια καραντινούλα που έχω φτιάξει,αλλά δεν άντεξε ούτε 1 ώρα, ενώ ήταν ολα μαζί αρμονικά 3 μήνες. Ευτυχώς μόνο αυτό ήταν το σοβαρό, και τα εχω υπο παρακολούθηση, αν δω περιεργη συμπεριφορά ξανα, θα φύγουν χάρισμα (αυτά τα διάλεξε η σύζηγος ![]() Η λιμνούλα έρχεται λείαν συντόμως...δεν πρόλαβα σήμερα, πριν λίγο τελείωσα με εναν ολικό καθαρισμό όλου του Sump-καταράκτη και συμπλήρωμα νερού από εξάτμιση. ------------------------- Παράθεση:
Για τα cory το ξέρω ότι θέλει παραπάνω, αλλά βάλαμε 2 δοκιμαστικά λόγω του χαλικιού, μηπως και δεν την παλέψουν, αλλά βλέπω καθαρίζουν αβερτα, δεν τα ενοχλεί κανενα αλλο ψάρι εκτός από 1... μάντεψε...το 1 Ancistrus...δεν τα αφήνει σε χλωρό κλαρί όταν πλησιάζουν κοντά του, για δευτερόλεπτα μόνο, τους τραβάει 1 κυνήγι 20-30 πόντους και σταματάει ![]() παντως τα φυτά πάνε τούμπανο, οι Valisneries φτάσανε 1,40μ και σκοτίνιαζαν τα άλλα ώσπου άρχισα να κόβω μήκος φύλων και ξύλωμα κάποιων δρομέων. μέχρι και η Anoubia άνθισε, το κερατόφυλο το εχω κλαδέψει 3 φορές και τα ρίχνω στην λίμνη...μόνο το Microsorum έχει αρχίσει σε κάποια παλιά φύλλα κάποιες μαύρες κυλίδες, ίσως να θέλει λίγο λίπασμα. και σίγουρα δεν τους κανω καθόλου καλό με την αεραντλία να δουλεύει 24/7, να σημειώσω πως δεν χρησιμοποιώ CO2, και γενικότερα έχω μείνει σε φυτά που δεν θέλουν φυτεμα και υποστρώματα και τα σχετικα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη digital_illusion : 31-05-21 στις 01:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
90l κοινωνικό | lenticular | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 27-10-19 12:55 |
εύκολα φυτά και δύσκολα φυτά | mikrosaquaristas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 27-04-11 08:55 |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |
strahos-Vassiliki (κοινωνικό με φυτά) | Strahos | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 54 | 30-03-08 18:16 |