|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία! Εχεις καποιο χρονοδιάγραμμα για εισαγωγή ψαριων?
|
||||
|
||||
![]()
Έβαλα τα καινούργια υλικά φίλτρανσης και κάνω κάποιες δοκιμές με τα φίλτρα. Έβαλα και μπόλι από την λίμνη. Θα ανεβάσω φωτογραφίες. Θα το αφήσω καμια εβδομάδα και μετά βλέπουμε. Τα παιδιά μου θέλουν πως και πως να μπούνε να κάνουν μπάνιο και να βάλω το σεπτέμβρη τα ψάρια. Δεν θέλω όμως να τα αφήσω και άλλο στην προσωρινή λίμνη. Ήδη είναι μεγάλο διάστημα εκεί. Το χρονοδιάγραμμα έλεγε πάσχα, και μόλις το πέρασε.
------------------------- https://youtu.be/BR1D8ozAOac Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aliens- : 13-05-21 στις 08:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ας κάνω μια παρουσίαση στα καινουργια υλικά που παρέλαβα.
Τα εβαλα να στρώσουν μαζί με νερό από την προσωρινή λίμνη και μπόλι από τα φίλτρα που χρησιμοποιώ. Τα παιδία έχουν τρελαθεί στα μακροβούτια. Να δω πως θα βάλω το ψάρια. https://youtu.be/LNjs3XftF-M |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Monotaro Bacteria House. Μπήκα και αυτά σε σακουλάκια. Τα λόγια περιττεύουν
https://youtu.be/wLUr-7z92NM |
|
||||
|
||||
![]()
ε φοβερη δουλεια εκανες.. λιγο πιο μεγαλη να την εκανες μονο γιατι εδω δεν μπορεις να σκαψεις για να την επεκτηνεις χαχα! κανενα νεο εχουμε?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
π.χ. εγώ ήθελα να κρεμάσω 1 γλάστρα μέσα στο νερό στη λιμνούλα και χρησιμοποίησα πολύ χοντρό σύρμα 3-4 χιλιοστών πάχους και επειδή το φοβήθηκα που θα εμπαινε στο νερό 3-4 πόντους σε κάποιο σημείο τελικά του φόρεσα απέξω διάφανο σωλινάκι από αυτό που χρησιμοποιούμε στις αεραντλίες... Ανοξείδωτο πχ. λογικά θα είναι οκ, γαλβανιζέ να υποθέσω απαγορεύεται? οι βούρτσες που έβαλες τι έχουν? |
|
||||
|
||||
![]()
@odin79 έχεις δίκαιο. Τώρα την παντρεύτηκα την λίμνη
![]() @digital_illusion οι βουρτσες είναι ειδικές για μηχανική φίλτρανση για λίμνες. Το πλαστικό είναι πολθπροπυλένιο και τα 2 σύρματα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι για να μην παθαίνουν τπτ όταν τα έχεις συνέχεια μέσα στο νερό. Όλα τα άλλα θα σκουριασουν, όπως σωστά λες. Τα γαλβανιζέ όπου τραυματιστούν θα χαλάσει η επίστρωση και θα περάσει απο εκεί η σκουριά και θα το καταστρέξει εντελώς. Οι μπετόβεργες που έχω χρησιμοποιήσει για να ακουμπάνε οι βούρτσες, έχουν είδη σκουριάσει. Την μια την αντικατέστησα με βέργα απο ψαροντουφεκο. Πρέπει να αντικαταστήσω και τις άλλες 2 βέργες. Να και μια φωτλγραφία με την λίμνη και το νερό. Το νερό έχει πρασινίσει λίγο. Λογικό, αφού ακόμα η βασική μου φίλτρανση είναι στην προσωρινή λίμνη. Στην καινουργια λίμνη έχω βάλει καινούργια υλικά με λίγο μπόλι από την προσωρινή λίμνη. |
|
||||
|
||||
![]()
Εύγε για το αποτέλεσμα.Να το χαίρεσαι.
Επιβάλλεται να προχωρήσεις σε εγκαινια-πάρτυ για να γιορτάσεις το γεγονός. Καθώς και σπάσιμο σαμπάνιας..
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 10-06-21 στις 07:40 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Λιμνούλα" -1000 λίτρων απο πλαστική δεξαμενή. | ANDREASOMAGEIRAS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 80 | 12-06-18 07:44 |
Προσωρινή Δεξαμενή για Black moor | Artemisia | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 44 | 08-05-16 23:39 |
Ξύλινη δεξαμενή | antricos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 05-07-14 19:20 |
ερώτηση για δεξαμενή... | aristomenis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-03-08 21:45 |
Δεξαμενή στο μπαλκόνι... | Maverick | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 16-06-05 10:35 |