|
|
||||
|
||||
![]()
Μάκη και Κλεόβουλε, ευχαριστώ!
Να δω πότε θα βρω χρόνο να πάω να αγοράσω O-ring. Θα ποστάρω εδώ όταν θα έχω νεότερα.
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς τα καταστήματα που αναφέρονται στο post που επισύναψε ο Κλεόβουλος δεν είναι ανοιχτά Σάββατο και καθημερινές εργάζομαι 9-5 οπότε δε μπορώ να επισκευτώ κάποιο από αυτά.
|
||||
|
||||
![]()
Επανέρχομαι με update.
Πέρασα τις τσιμούχες και έκανα το test για τη διαρροή. Τώρα με κλειστή τη βάνα από τη μπουκάλα, η πίεση στα μανόμετρα πάει στο μηδέν από 1 έως 1.5 ώρα (έκανα πολλά test, δεν πέφτει πάντα στο 0 στην ίδια ώρα). Σαφώς λοιπόν ήθελε τσιμούχες (πριν έπεφτε στο 0 σε 5’ το πολύ 10 λεπτά, όχι μία ώρα). Η ερώτηση είναι η εξής: όντως πρέπει να μην πέσει στο 0 ούτε μετά ξέρω εγώ από 10 ώρες; Θέλω να πω, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες σε προηγούμενο post, η βαλβίδα είναι αυτορρυθμιζόμενη. Δηλαδή όταν έχει πίεση από την μπουκάλα, το έμβολο πιέζει (ανάλογα με την πίεση της μπουκάλας) για να έχει πάντα σταθερή έξοδο λειτουργίας 1.5bar. Καταλαβαίνω ότι ένα pressure reducer στο οποίο ρυθμίζω την πίεση εξόδου βιδώνοντας/ξεβιδώνοντας δεν πρέπει να πέσει η πίεση στην έξοδο ή στην είσοδο γιατί ακριβώς βιδώνω/ξεβιδώνω κάποιο παξιμάδι. Εδώ όμως το έμβολο πιέζει για όσο δέχεται πίεση. Μήπως αφού κλείνω τη πίεση από τη βάνα της μπουκάλας είναι λογικό να πέσει και η πίεση σε κάποιο χρόνο; Το τεστ αυτό δηλαδή για τη διαρροή, βρίσκει εφαρμογή και σε αυτορυθμιζόμενα pressure reducer; Παραθέτω φώτο από pressure reducer της Tunze. Σε αυτό, βιδώνω/ ξεβιδώνω το στρογγυλό με το λογότυπο της Tunze και έτσι ρυθμίζω τη πίεση εξόδου (λειτουργίας). Στο δικό μου, εκεί που είναι το logo Reef Fanatic, δεν βιδώνει ξεβιδώνει για να ρυθμίσεις την πίεση (ο κατασκευαστής λέει να μη το ξεβιδώσεις) γιατί έχει το έμβολο που αυτορρυθμίζει την πίεση εξόδου ανάλογα με την πίεση εισόδου. Αν το τεστ αυτό ισχύει και για αυτορυθμιζόμενα pressure reducer, τότε θα θέλει αλλαγή και η μικρή τσιμούχα από το έμβολο (αυτή δεν την άλλαξα).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η κεντρική στρόφιγγα του δικού σου μανομετρου ΔΕΝ ρυθμίζει χειροκίνητα την πίεση στον δεύτερο μετρητή - ο οποίος δείχνει την πίεση που φεύγει από το μανομετρο προς τον diffuser; Αυτή η ρύθμιση γίνεται αυτόματα στο δικό σου μανόμετρο δηλαδή; Κι αν θες να αλλάξεις diffuser και να βάλεις έναν που να θέλει μεγαλύτερη πίεση για να βγάλει φυσαλίδες πως θα το καταφέρεις αυτό; Με τον μικρορυθμιστή που υπάρχει μετά την ηλεκτροβάνα; Αν κατάλαβα καλά τα παραπάνω τότε θα σου πω ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μανόμετρο που να ρυθμίζει αυτόματα την πίεση προς τον diffuser ενώ δεν απαιτεί ενέργεια από τον χρήστη. Τώρα μάλιστα (και εφόσον κατάλαβα σωστά) βρίσκω ακόμα πιο πιθανό να ευθύνεται αυτό το μικρό τσιμουχάκι που δεν άλλαξες ακόμα.. Εκτος κι αν είναι ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων μανομετρων αυτά τα πράγματα. Δεν θα το είχες ήδη παρατηρήσει όμως τις ώρες που είχες κλειστό το σύστημα πριν γεμίσεις την μπουκαλα; Δεν θα έχανε και τότε την πίεση του ο πρώτος δείκτης; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άδειασμα - Γέμισμα | dongvc | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 13-05-18 23:22 |
Γέμισμα φιάλης co2 | vrillgr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 07-06-15 13:42 |
Βοήθεια με ρύθμιση μπουκάλες διοξειδίου | Christos86 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 02-05-14 17:54 |
Γέμισμα co2 | Pitsiovic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 17-11-13 21:01 |
Γιατί οι μπουκάλες co2 γεμάτες είναι μόνο 50 bar; | bouboulas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 07-11-13 13:40 |