|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Το λατρευω!!!
τα τερραρια - παλουνταρια εχουν μονοπωλησει το ενδιαφερον μου τα τελευταια χρονια και χαιρομαι που βλεπω εδω κατι τοσο ομορφο. ..δυστυχως μονοδρομος οι παραγγελιες απο το εξωτερικο... Συγχαρητηρια!!!
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 26-04-20 στις 22:54 |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Πάνο!
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
συγχαρητηρια για το αποτελεσμα, ειναι υπεροχο...
![]() σε τι θερμοκρασια παιζει το palludario τον χειμωνα? επισης, χρειαζεται και αποστραγγιση κατι τετοιο? |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το παλουνταριο συμπεριλαμβανει υδατινο και χερσαιο κομματι. αν ολοκληρη η "βαση" του παλουνταριου είναι υδατινη δε μιλαμε για αποστραγγιση. αν όχι...τοτε το χερσαιο κομματι όπως και τα τερραρια χρειαζονται καλη αποστραγγιση. πρεπει να μενουν μονίμως υγρα αλλα όχι να σαπιζουν μουλιασμένα στο νερο. κατι τετοιο βεβαια είναι πολύ ευκολο να το πετυχεις.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Πανέμορφο !!! Συγχαρητήρια !!
Να το χαίρεσαι ![]()
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πανο εχεις δικιο, μπερδεψα το paludario με το vivario .. ![]() συνηθως στα vivariα βλεπω τρυπες στον πατο για αποστραγγιση για να μην σαπιζουν τα φυτα, κατι που εδω σεν φαινεται, γι αυτο και ρωτησα... ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν διάφοροι τροποι αποστράγγισης.
στα δικα μου δεν ηθελα να μπω στη διαδικασια να ανοιγω και να κλεινω τρυπες στο γυαλι οποτε κατά την κατασκευή του background μεριμνησα και περασα ένα λαστιχακι αεραντλίας που εφτανε μεχρι τον πυθμενα οπου συσσωρευεται το νερο και με αναρροφηση το αφαιρουσα (μη φανταστείς ότι συνεβαινε συχνα αυτό). Αλλοι χρησιμοποιουν αντλια...αλλοι ανοιγουν τρυπα...αναλόγως τι εξυπηρετεί καλυτερα τη συγκεκριμενη κατασκευή.
__________________
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
Προσωπικά επέλεξα διπλό πάτο,και στην άκρη του υπάρχει κάθετο ένα μικρό κομμάτι πλαστική σωλήνα που χρησιμοποιούν στα υδραυλικά.Το κάτω μέρος της ακουμπά στον πάτο(στο νερό),και το επάνω βγαίνει λίγο ψηλότερα από το χώμα και κλείνει με καπάκι.Οταν χρειάζεται,από το επάνω μέρος με έναν σωληνα βγάζεις το νερό.Μην φανταστείς ότι χρειαζεται πολύ συχνα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|