|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σε ολους! ειχα κιολας γεννητουρια στη λιμνουλα! σημερα, μετα ην εβδομαδιαια αλλαγη νερου παρατηρησα στην επιφανεια,καμποσα, ελαχιστα, μικροσκοπικα ψαρακια!!! τι κριμα που δεν εχω μια καμερα της προκοπης να μπορεσω να σας τα δειξω! μου ειχανε πει οτι τα γκιζανια ειναι πρωταθλητες της επιβιωσης κι οτι αμεσα θα ζευγαρωσουν, αλλα τοσο συντομα,ειναι η αληθεια δεν το περιμενα!
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβοο!!! αυτη ειναι η χαρα της λιμνης.αναμενουμε φωτο.
|
|
||||
|
||||
![]()
κι εδω, ο καπουτσινος, δοκιμαζει την τυχη του ως υδροβιο φυτο... μετα απο 3 διαδοχικες εβδομαδιαιες αλλαγες της ταξης του 30% το νερο φαινεται να καθαριζει, καπως... περιμενω καλυτερα αποτελεσματα με την αρση της απαγορευσης, οπου θα προσθεσω σφουγγαρι κι εναν διπλασιου μεγεθους κουβα. Σκεφτομαι την πιθανοτητα κατασκευης ενος bog filter, αλλα αυτο θ αργησει καναδυο μηνες ακομη, τουλαχιστον. Προσπαθησα να απαθανατισω τα μικρα αλλα ειναι πολυ μικρα, η μηχανη μου ειναι της πλακας, και επιανε μονο την αντανακλαση στο νερο, τιποτε αλλο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλά και απο εμένα σε παρακολουθώ καιρό
![]() Μην ανησυχείς για την αιωρούμενη άλγη θα φύγει μόλις στρώσει η λίμνη σου . να ανησυχείς αν αργότερα ξανα εμφανιστεί . Αυτό θα σήμαινε ότι έχεις ανεπαρκή φίλτρανση ως προς την ιχθυοφόρτιση ![]() Δεν θυμάμαι τι ψάρια έχεις σκοπό να βάλεις αλλά μείνε σε μικρό αριθμό για να την χαρείς και να μην έχεις προβλήματα ![]() ![]() ![]() Χαίρομαι με την χαρά σου ![]() Να είσαι καλά !! Υ.Γ Δεν τα συμπαθώ τα bog filter γιατί είναι πολύ δύσκολα στον καθαρισμό . Επίσης πιστεύω απο ένα σημείο και μετά είναι μονόδρομος να το ξαναστήσεις από την αρχή αφού δεν καθαρίζει επαρκώς , με αποτέλεσμα μόνιμες ασθένειες στα ψάρια .
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και χρονια πολλα! η λιμνουλα εχει ομορφυνει πολυ τον κηπο και με επανασυνδεσε με το χομπυ, μετα απο πολλα χρονια. Δεν εχω κανει παρα μονο πολυ απλα και φτηνα πραγματα μεχρι στιγμης, ειμαι σε νοικιασμενο σπιτι οπως εχω πει κι αλλη φορα...αυτη τη στιγμη εχω μεσα γκιζανια Ladigesocypris ghigii και ντοπιες γαριδες Palaemonetes antennarius που επιασα απο ενα ποταμακι της περιοχης. γενικα πηρα και φυτα απο κει και σκοπευω να βαλω αλλα 3 χρυσοψαρα μεσα. θα ειναι πολυ απλα τα πραγματα, αρκετα για να παρατηρησω και να παιξω. θα πειραματιστω πολυ με τα φυτα, και στα ενυδρεια με τα φυτεμενα γουσταρα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά σε βρίσκω !!
![]() Είχα βάλει και εγώ νούφαρα από σπόρια αλλά δεν βγήκαν ποτέ !! εύχομαι να έχεις καλύτερη τύχη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εσυ απ οσο ειδα εισαι στο βορρα. εδω στη ροδο το κλιμα ειναι καπως διαφορετικο κι ελπιζω. εχουν βγαλει απο 3-4 φυλλα μεχρι στιγμης, ειναι ηδη στη λιμνη εκτος απο ενα που το εβαλα με χωμα σ ενα κουβα. τα αλλα μεσα, ειναι σε γλαστρες με χαλικακι...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοί | GIANNHS KOI | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 92 | 20-04-16 11:09 |
H ΛΙΜΝΗ ΜΟΥ | Paris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 21 | 10-05-11 21:13 |
Η λιμνη μου | Μαριος35 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 22 | 11-11-10 08:36 |
Νεα λιμνη | nikolaras | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 26-08-10 13:46 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |