|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό να το στήσεις Γιώργο! Συμφωνώ με ότι σου αναφέρει ο Κλεόβουλος, απλά να προσθέσω κάτι...........η άμμο να μην είναι πούδρα (γιατί θα την σηκώνουν οι κυκλοφορητές)........... από πέτρες πήγαινε σε κάνα ποτάμι και μάζεψε ασύμμετρες με στρογγυλεμένες γωνίες!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας.
Επειδή δεν έχουν φυγει ακόμα όλα τα ψάρια είμαι σε φάση που μαζεύω σιγά σιγά ότι χρειάζομαι για την αλλαγή. Αύριο λοιπόν θα κάνω μια εξόρμηση σε καμιά κοντινή παραλία της Χαλκιδικής κυρίως για άμμο και αν βρω ωραία κομμάτια από πέτρες ίσως μαζέψω και αυτές. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσα εκατοστά θα πρέπει να είναι η άμμος στο ενυδρείο η πόσα κιλά άμμο θα χρειαστώ?? Να θυμηθώ 1.2*0.7 . Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπολόγισε 4-6 εκ. άμμο στο βυθό ώστε να μπορούν τα ψάρια να σκάβουν χωρίς να φτάνουν στο γυαλί.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν αν και ηλιοκαμένος τελικά βρήκα κάποιες ωραίες πέτρες και την άμμο.
Όπως θα δείτε στην φωτογραφία με τις πέτρες η απόχρωση είναι γκριζομάυρη. Στις δεξιά πέτρες όμως είναι πιο σκόυρο και έχει κάποια νερά μέσα. Ενω στις αριστερά είναι πιο ανοιχτό σχεδόν γκρι. Θα μπορέσω λέτε να τις συνδιάσω ή να πάω να ψάξω κι άλλες από το ένα είδος? Μου αρέσουν πιο πολύ οι αριστερά εσείς τι λέτε? Όσο για την άμμο δεν πήρα τελείως πούδρα αλλά πολύ ψιλό κόκο. Τέλος την άμμο την ξέπλυνα αρκετές φορές καθώς είχε από μικρά φύκια έως και πόδι από καβούρι. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο? Όπως και κάποιες από τις πέτρες τις πήρα μέσα από την θάλασσα. Εκτός από βράσιμο θέλουν κάτι άλλο για απολύμανση? Μήπως όταν στήσω το ενυδρείο και το γεμίσω να ρίξω κάτι σαν υπερμαγγανικό ή είναι υπερβολή? Από παραλία της καλλικράτιας τα μάζεψα (μακριά από λιμάνι ή beach bar) https://ibb.co/MMn3PPb https://ibb.co/6vVXcHy |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι και η άμμος και οι πέτρες (θα έλεγα κι εγώ αυτές αριστερά γιατί έχει και κάτι καλές ογκώδεις). Μόνο πλύσιμο καλό τις κάνω (ούτε βράσιμο ούτε υπερμαγγανικό).
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλό ξέπλυμα στην άμμο, για τις πέτρες ξέπλυμα κι αυτές......αλλά αυτές που πήρες από μέσα στην θάλασσα εγώ προσωπικά θα τις έβραζα/έλουζα με καυτό νερό! Με το καλό το στήσιμο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Η άμμος πλύθηκε - ξεπλύθηκε πολύ καλά. Οι πέτρες βράσαν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Βρήκα κι άλλες σαν τις αριστερά αλλά δεν έχω πολλές που να είναι μεγάλες και πιστεύω πως θα χρειαστεί να συμπληρώσω για να κάνω το στήσιμο που έχω σκεφτεί. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.
Τώρα για κυκλοφορητή έχω βρει μεταχειρισμένο το Tunze Turbelle stream 6105 WideFlow 6105. 000 με 80ε. Να το πάρω ή να ψάξω κάτι πιο μικρό-οικονομικό? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτά και άλλα άγνωστα είδη της Λίμνης Malawi | Κλεόβουλος | Malawi | 16 | 29-04-23 23:52 |
Οι πάπυροι του Ερκολάνο & άλλα άγνωστα | Κλεόβουλος | Επί παντός επιστητού | 16 | 26-03-18 20:29 |
3 άγνωστα είδη σαλιγκαριών εμφανίστηκαν στο ενυδρείο μου | Manuel | Αναγνωρίσεις ειδών | 9 | 09-10-12 01:13 |
Darter όμορφα αλλά άγνωστα | j.p. | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 0 | 06-01-12 23:28 |