|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, ειχα παει στο καταστημα αεροδρομιου την προηγούμενη Δευτερα και μου ειπαν οτι κοβουν ακομα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε μια συζήτηση που ειχα με φιλο πρωην τζαμα μου ειπε οτι αυτη τη στιγμη και με μεγαλη ποικιλία ειναι ο Βλαβιανος στις Αχαρναι.Κανε ενα τλφ.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος. Μεχρι 6mm ειναι αν δεν εχει αλλαξει απο τοτε. Μενει να επιβεβαιωσουμε οτι κοβουν και στην Πειραιως, στο Μαρουσι και στη Βασιλισσης Σοφιας.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι για 6αρια ειχα ρωτησει κιολας. Αν τύχει και περάσω απο εκεινα τα καταστήματα θα σας πω. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
σκέφτομαι για διαστάσεις του ενυδρείου 1.20 x 50 x 45 (καθαρά λίτρα περίπου 180-190) , θα ήθελα να είναι χωρίς επάνω κόντρες ή έστω χωρίς την μεσαία. Με 10mm θα έχω ασφάλεια χωρίς καθόλου κόντρα στο επάνω μέρος? Να πώ ότι θα είναι η πρώτη προσπάθεια, βέβαια ακόμα δεν έχω πάρει κάποια προσφορά για σκέτα τζάμια, ενώ μέσω mail που έχω στείλει μου έχουν πει στα 180ε για έτοιμο κολλημένο που θεωρώ ότι είναι πολλά. Σε περίπτωση που το κολλήσω εγώ, με αγχώνει μήπως ο τζαμας δεν κάνει κόψιμο ακριβείας, για αυτό μήπως είναι καλύτερα να πάρω προσφορά από κάποιο γνωστό (για μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στο κόψιμο) όπως ο Βλαβιανος που αναφέρθηκε? Αλλά φαντάζομαι ότι το κόστος θα είναι παραπάνω. Επίσης κάπου διάβασα για κάποιον τζαμα στο Αιγάλεω που στο παρελθλον έχει προταθεί ως οικονομικός, από κόψιμο να φανταστώ θα είναι οκ? Τα link που είδα παραπάνω δεν με κάλυψε κάποιο αλλά όπως και να έχει να 'στε καλά για τις προτάσεις!! |
|
|||
|
|||
![]()
αν δεν εχεις ξανακολησει τζαμια καλυτερα ασε να σου το φτιαξει καποιος που ξερει. αν θες πειραματησου με κανενα μικρο για να μαθεις π.χ. 30-40 λιτρα με εξαρακι γυαλι, που ουτως η αλλως θα σου χρειαστει και ενα τετοιο μικρο.
180 ευρω ακουγονται πολλα, αλλα αυτος σιγουρα θα σου χρεωνει καμμια 80αρια ευρω για το κολημα. νομιζω αν θυμαμαι καλα για δικο μου με διαστασεις 1,30*60*60 με 12αρι γυαλι ροντε μαζι με κοντρες πανω-κατω πληρωσα 120 ευρω και 10 ευρω για δυο σωληναρια σιλικονες που χρειαστηκα. με τις διαστασεις που δινεις το ενυδρειο βγαινει 270 λιτρα, ετσι να το υπολογιζεις και οχι ποσα λιτρα καθαρο νερο θα το γεμισεις εσυ. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαρίστως να το αφήσω, αλλά άμα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, με κάνει να το σκέφτομαι!
Δηλαδή τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος που είναι αρχάριος σε αυτό και δεν εννοώ το να του γλιστρήσει κάποιο τζάμι ή να το βάλει στραβά αλλά αυτά που δεν φαίνονται ή δεν γίνονται αντιληπτά όταν βλέπεις ένα βίντεο, πια είναι τα συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος; π.χ λάθος τοποθέτηση σιλικόνης (φουσκάλες, συνοχή γραμμής, μικρή ποσότητα), λάθος τοποθέτηση στις κόντρες, μικρή-μεγάλη πίεση στα τζάμια μετά το κόλημα κτλ.... Στα 12mm τζάμια έχεις παρατηρήσει κάποια παραμόρφωση? Μήπως είχες ρωτήσει και για 10mm ώστε να πάρω μία ιδέα για την διαφορά τιμής μεταξύ τους? Ναι 270 είναι σαν γυάλα απλά έγραψα τα καθαρά λίτρα για να μην παρεξηγηθεί από θέμα φίλτρανσης, (το υπόστρωμα θα είναι 5-6 cm και λογικα άλλα τόσα κενό από πάνω). Ευχαριστώ! |
|
|||
|
|||
![]()
οσα βιντεο και να δεις στο τιουμπ σιγουρα θα κανεις καποιο λαθος αφου δεν εχεις ξανακολησει. ειναι παρα πολυ ευκολο να μεινει καποια μικρη φυσαλιδα, που εσυ ισως να μην την προσεξεις καθολου, και μετα απο λιγο καιρο να αρχισει το ενυδρειο να χανει νερα, να πρεπει να το ξεστησεις και μετα ξεκολημα - καθαρισμα και κολημα ξανα.
με το 12αρι σε αυτες τις διαστασεις (στο δικο μου) δεν ειχα το παραμικρο, και με 10αρι μπορουσα να το φτιαξω, αλλα διαλεξα 12αρι για να ειμαι πιο σιγουρος αλλα και δεν ηταν μεγαλη η διαφορα στην τιμη. παντα να υπολογιζεις τα λιτρα σου ετσι οπως ειναι ακριβως και οχι να <<κλεβεις>> απο το βυθο και απο τη σταθμη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος σε Malawi 180lt | pako13 | Malawi | 33 | 13-09-15 17:58 |
Αγορά νέου ενυδρείου-Απορίες | vrillgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 29-09-10 22:01 |
Νέος - αγορά ενυδρείου | mpampis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 04-04-09 14:44 |
Αγορά νέου ενυδρείου | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 24-03-08 14:00 |
Αγορά νέου ενυδρείου // τιμες, διαστάσεις | maria_nik | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 25-11-04 22:54 |