|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το δικο μου τρεχει αυτη την περιοδο με Ε.Ι. στα 30ppm κι εχω προσφατη γεννα απο sterbai κι οι γαριδες μπορει να ναι καμια 200αρια εκει μεσα..Αυτο απο μονο του λεει πολλα!!
Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Eμένα η άποψή μου είναι ότι , αν τα λιπάσματα ήταν καλά θα τα καταναλώναμε και εμείς
![]() Έχω σκοπό όμως να κάτσω να το ψάξω ![]() Υπάρχει λόγος που στις φυσικές λίμνες γίνονται μετρήσεις για κάποια στοιχεία κατά περιόδους από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε και άλλους οργανισμούς δημόσιας διοίκησης και το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας . Τώρα θα μου πείτε δεν είναι το ίδιο. Ναι μπορεί σε ένα βαθμό να μην είναι . Θα το ψάξω αναλυτικά ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν εξαιρεσεις το excel , οπως ειπωθηκε, τα λιπασματα στο φυτεμενο ακομα και στα high tech δεν φαινεται να προξενουν καποιο προβλημα στα ζωντανα. Εξαλλου τα βασικα στοιχεια λιπανσης υπαρχουν και στη φυση αλλιως πως θα αναπτυσσονταν τα φυτα ?
Εμπειρικα παντως κι εγω στα φυτεμενα μου παρολη τη βαρια λιπανση λογω ΕΙ ειχα υγιεστατα ψαρια και γαριδες και συνεχεις αναπαραγωγες και παρουσια γονου απο ολα σχεδον τα ειδη. Και ξερουμε ποσο ευαισθητοι ειναι οι γονοι στην ποιοτητα του νερου. Τωρα αν καποιος κρατησει ενα τετοιο ενυδρειο για πολλα χρονια , δεν ξερω τι θα συβει με την υποτιθεμενη τοξικοτητα του χαλκου που συσσωρευεται. Παντως δεν εχει επιβεβαιωθει κι αυτο , υποθεση ειναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Nα το ψάξουμε ¶λεξ να μάθουμε , γιατί όχι ?
![]() Υπάρχει κάτι σαν μελέτη νομίζω (έχω χρόνια να το δω) που είχε παρατηρηθεί και καταγραφεί πιο συχνή αναπαραγωγή και κινητικότητα σε "ψάρια" που ήταν σε συνθήκες στρες, όπως τακτική λίπανση . Το θυμάμαι χαρακτηριστικά ! απλά πρέπει να κάτσω να το βρω . Και κάτι άλλο , τα λιπάσματα δεν πρέπει (όταν έχουμε ψάρια) να τα πετάμε "απλά" μέσα στο ενυδρείο . Τι εννοώ με το πετάμε , σου λέει ας πούμε 5ml από το "Χ " μεζούρα το καπάκι . Δεν πρέπει να ρίχνεις όλη την δόση με την μία και επάνω στα ψάρια και όποιον πάρει ο χάρος ..... Λογικά θα έπρεπε να πέφτει μια ελάχιστη δόση (με dossing pamp) και να μην αλλάζει τα φώτα σε όλα ..... γιατί όταν ρίχνεις κάτι σε "συγκέντρωση" δεν είναι ούτε φυσικό ούτε φυσιολογικό . Με προβλημάτιζαν πάντα όλα αυτά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ξεφύγαμε πολύ από το θέμα
![]() Αρτεμίσια -λόγω δουλειάς- μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στην καθημερινή μας ζωή καταναλώνουμε όχι μόνο λιπάσματα αλλά διαβόλους ![]() Το σταματάω εδώ, αν κάποιον ενδιαφέρει η συζήτηση ας ανοίξουμε άλλο θέμα γιατί -υποτίθεται- εικόνες aquascape (θα έπρεπε να) σχολιάζουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο το εχουμε χωρίσει το θέμα για να το αναλύσουμε 😊
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα | giorgosg | Επί παντός επιστητού | 643 | 10-05-19 11:22 |
3ος Διαγωνισμός Φυτεμένου Ενυδρείου και Aquascape- Σχόλια και συζήτηση. | sarpijk | 3ος Διαγωνισμός Φυτεμένου Ενυδρείου και Aquascape - GAB 2016 | 196 | 17-12-17 01:06 |
Συζήτηση για τα log | \/ag | Greek Aquarist's Boards | 23 | 25-09-12 19:14 |
Θέμα για συζήτηση | Ioanna.bar | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 20-11-11 15:53 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |