|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα δεν ειμαι εχπερτ αλλα πρεπη να φταιει το φαγητο θελει σκουλήκια και αλλα τετια τετια διαφορα.
|
|
||||
|
||||
![]()
άλλες μετρήσεις; όντως τελευταία αλλαγή ήταν 4/1; και το ph δεν είναι σωστό, αλλά μπορεί να υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα με το νερό. Δεν είναι πολύ θετικά τα πράγματα..
αναγνωρίζεις κάποιο από αυτά τα σημάδια; μοιαζεί κάποιο με αυτά που παρατηρείς; https://bettafish.org/diseases/ |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Ειρήνη , έχεις κάποια φωτό αν και νομίζω ότι είναι πολύ αργά .....
|
|||
|
|||
![]()
Διαβαζοντας το προβλημα της φιλης, σκεφτηκα τα εξης: Κι εγω αγορασα 2 φορες μονομαχους απο οικτο γιατι εβλεπα οτι τα ψαρια στο πλαστικο κυπελλο ηταν αξιολυπητα και ηθελα να τους προσφερω κατι καλυτερο. Κανενας δεν μου εζησε πολυ. Συνηθως πεθαιναν στο χρονο επανω απο γηρατεια.
Δεν ξερουμε την προιστορια του ψαριου πριν φτασει στα χερια μας. Συνηθως περνανε 2-3 μηνες της ζωης του σε κακες συνθηκες πριν αγοραστουν. Η φιλη τον ειχε 9 μηνες αρα το ψαρι ηταν τουλαχιστον 1 ετους και σιγουρα το πηγε πισω και το αλμα εκτος ενυδρειου. Σκεφτομαι λοιπον μηπως απλα τελειωσε το καντηλι του. Το προσδοκιμο ζωης σε μονομαχους που εζησαν καλα ειναι γυρω στα 2-3 χρονια αλλα σε ψαρια που ταλαιπωρηθηκαν απο αμμωνια και στρες μειωνεται στο μισο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το πιο πιθανό το καντήλι του τελείωσε, αλλά σε καμία περίπτωση από γηρατειά. 2-4 είναι το προσδόκιμο για μονομάχους σε ενυδρείο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι με σωστές συνθήκες δε μπορεί να ζήσει παραπάνω. Το ποσοστό των ψαριών που ζουν 5-7 χρόνια είναι αντίστοιχο αυτών που δε βγάζουν ούτε το 1ο έτος της ζωής τους. Και φυσικά υπάρχουν ψάρια που έζησαν 9 και 10 χρόνια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Fin Rot σε μονομάχο | Angelo_95 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 04-01-17 11:11 |
Ο Μονομάχος μου | kostas_kats | Παρουσιάσεις ενυδρείων με Bettas | 5 | 23-12-16 00:48 |
Μονομάχος ψυχομαχει.. SOS! ! ! | giakgrig | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 90 | 23-03-15 14:57 |
fin rot μονομάχος | maria1983 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-07-11 18:06 |
Που θα βρω μονομάχο? | spirosta | Bettas | 5 | 28-08-05 08:56 |