|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα αφού έχεις το ενυδρείο μέσα στο σπίτι σου!!
Η θερμοκρασία στην θάλασσα φτάνει μέχρι 15 στα βάθη που ζουν τα ψάρια που έχουμε.. Οπότε αν φτάνει 14 στο σπίτι σου, βάζω και ένα βαθμό πάνω από αντλίες, θα είσαι κομπλέ... Στις πιο βόρειες χώρες τα ψάρια αυτά ζουν σε πολύ χαμηλότερες θεμροκρασίες, 8-10οC Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιον με μεσογειακό να βάζει θερμαντήρα στο ενυδρείο του.. Προσωπικά, η μικρότερη θερμοκρασία που έχει φτάσει το ενυδρείο μου ήταν 16, χωρίς κάποιο εμφανές τουλάχιστον πρόβλημα, σε τάισμα, κινητικότητα κλπ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω, εκεινο που με προβληματιζε ηταν οτι το νερο απο θαλασσα θα ηταν κρυο και αν ζεσταινοταν το νερο στο ενυδρειο θα ειχα μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας οταν αλλαζα νερο
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να αφήσεις το δοχείο με το θαλασσινό νερό αρκετή ώρα ώστε να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου...
Πάντα αυτό έκανα και ήμουν το πολύ 1oC πάνω κάτω από την θερμοκρασία του ενυδρείου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλά και από εμένα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία κατά τις αλλαγές γιατί απλά αυτοί ζουν σε ανάλογες συνθήκες. Πρόβλημα είναι η απότομη αλλαγή ζεστού - κρύου. Αν και πάλι θέλεις να εξασφαλίσεις πλήρως το σύστημά σου μπορείς να κάνεις τις αλλαγές αργά και σταδιακά εάν δεν έχεις πρόβλημα με τον χρόνο. Προσθέτεις νερό λίγο - λίγο σταδιακά ώστε να εγκλιματίζονται οι οργανισμοί και να μην σοκάρονται. Καλή αρχή λοιπόν και καλή συνέχεια....... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε κανένα νεώτερο......καμία εξέλιξη ;;;
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ειμαι ακομα με τις γαριδες τα σαλιγκαρια κ ανεμωνες
Πηγα για να βρω κανενα γυλο ή καλογρια αλλα δεν υπαρχουν ,ελαχιστα μαλλον λογω χειμωνα και δεν καταφερα να πιασω κανενα ψαρι Την ανοιξη κατα τον απριλιο θα δοκιμασω παλι να δω αν πιασω κατι να βαλω |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαχνω 2 ανεμωνες Anemonia viridis ,οχι τις ντοματες Actinia equina απο αυτες εχω 4 , τις απλες μεσογειακες ανεμωνες προτιμω και οχι μεγαλες
Δεν μπορω με τιποτα να βρω εδω οποτε οποιος μπορει να βοηθησει Οποιος εχει στο μεσογειακο του (και θελει να δωσει 2, και μπορει να τις στειλει με κουριερ αντικαταβολη φυσικα) κρητη να μου στειλει pm ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακό με χταπόδι? | michalos | Μεσογειακό | 5 | 21-10-18 17:58 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
Μεσογειακό ενυδρείο -help | bakogiannisd | Μεσογειακό | 2 | 19-12-05 11:44 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |