|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πιστεύω οτι κύρια αιτία είναι η ανάμειξη μεσογειακών και τροπικών ψαριών..
Τα μεσογειακά ψάρια είναι εξαιρετικά ανθεκτικά (μην παρεξηγηθώ), ενώ τα τροπικά όχι, όποτε μπορέι και κάτι από τα παραπάνω που ανέφερες να δημιουργησε πρόβλημα στα κλοουνάκια τα οποία μετέφεραν την αρρώστια στα δικά μας... Νομίζω 2.5 μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα μήνα χωρίς ξενιστή τα πρωτόζωα τα κακαρώνουν... Ίσως κάνω και λάθος.. Ότι και να έγινε, καλή συνέχεια να έχεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον προλαλησαντα...
Ενας μηνας ειναι πραγματι αρκετος αλλα οπως και να εχει δυσκολα βουτας στην θαλασσα τετοια εποχη .... Καλη επανεκινηση και απο εμενα!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω, απο τον νεο χρονο ξεκινω να βαζω παλι ψαρια μεσα και πιστευω τωρα να πανε καλυτερα με μεγαλυτερες αλλαγες νερου απο θαλασσα και πλεον καθαρα μεσογειακο
Ερωτηση για την θερμοκρασια: τον χειμωνα χρειαζεται θερμανση το μεσογειακο? Στο σπιτι δεν εχω κεντρικη θερμανση μονο μικρες σομπες που δεν ζεσταινουν ολο το σπιτι μονο αυτους που καθονται κοντα. Τωρα το ενυδρειο χωρις θερμαντικο σωμα εχει θερμοκρασια περιπου 18 βαθμους , οταν ομως εχει πολυ κρυο θα παει 12- 14 βαθμους (οσο θα ειναι και του σπιτιου, ειδικα τη νυχτα που θα κλεινουν οι σομπες ).Ειναι οκ αυτο για τα μεσογειακα ψαρια? |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα αφού έχεις το ενυδρείο μέσα στο σπίτι σου!!
Η θερμοκρασία στην θάλασσα φτάνει μέχρι 15 στα βάθη που ζουν τα ψάρια που έχουμε.. Οπότε αν φτάνει 14 στο σπίτι σου, βάζω και ένα βαθμό πάνω από αντλίες, θα είσαι κομπλέ... Στις πιο βόρειες χώρες τα ψάρια αυτά ζουν σε πολύ χαμηλότερες θεμροκρασίες, 8-10οC Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιον με μεσογειακό να βάζει θερμαντήρα στο ενυδρείο του.. Προσωπικά, η μικρότερη θερμοκρασία που έχει φτάσει το ενυδρείο μου ήταν 16, χωρίς κάποιο εμφανές τουλάχιστον πρόβλημα, σε τάισμα, κινητικότητα κλπ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω, εκεινο που με προβληματιζε ηταν οτι το νερο απο θαλασσα θα ηταν κρυο και αν ζεσταινοταν το νερο στο ενυδρειο θα ειχα μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας οταν αλλαζα νερο
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να αφήσεις το δοχείο με το θαλασσινό νερό αρκετή ώρα ώστε να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου...
Πάντα αυτό έκανα και ήμουν το πολύ 1oC πάνω κάτω από την θερμοκρασία του ενυδρείου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλά και από εμένα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία κατά τις αλλαγές γιατί απλά αυτοί ζουν σε ανάλογες συνθήκες. Πρόβλημα είναι η απότομη αλλαγή ζεστού - κρύου. Αν και πάλι θέλεις να εξασφαλίσεις πλήρως το σύστημά σου μπορείς να κάνεις τις αλλαγές αργά και σταδιακά εάν δεν έχεις πρόβλημα με τον χρόνο. Προσθέτεις νερό λίγο - λίγο σταδιακά ώστε να εγκλιματίζονται οι οργανισμοί και να μην σοκάρονται. Καλή αρχή λοιπόν και καλή συνέχεια....... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακό με χταπόδι? | michalos | Μεσογειακό | 5 | 21-10-18 17:58 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
Μεσογειακό ενυδρείο -help | bakogiannisd | Μεσογειακό | 2 | 19-12-05 11:44 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |