|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Α εντάξει!!! Νόμιζα οτι απλά τα τοποθέτησες... Κομπλέ!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Χθες πήγα σε μια παραλία να πάρω νερό για αλλαγή
και βρήκα μέσα στη θάλασσα έναν όμορφο βράχο που που τον πήρα μαζί και τον έβαλα στο ενυδρείο. Έχω ανακαλύψει πάνω του μικρούς σπειρογράφους, πετροσωλήνες https://en.wikipedia.org/wiki/Lithophaga_lithophaga και το βράδυ είδα να βγαίνει απο μέσα ένα σκουλίκι και να χώνεται στην άμμο αλλά πρόλαβα να το βγάλω μια φωτογραφία... Μήπως γνωρίζουμε τι είναι; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
να κάνω μια μικρή ενημέρωση... Το ενυδρείο τρέχει μια χαρά, έχω βάλει και το skimmer, αν και δεν βγάζει κάποια βρώμα (ή δεν το δουλεύω σωστά ή φταίει που επειδη δεν εχω βάλει ακόμα ψάρια ίσως δεν έχει τι να βγάλει...) Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μικρό σαμπ πιο ψηλά απ'το ενυδρείο με ένα πλαστικό δοχείο γιατι το skimmer πιάνει τελικά πολύ χώρο και σκέφτομαι για αντλία 800-1000 λτ. Επίσης με προβληματίζουν λίγο οι γαρίδες γιατί πειράζουν τα πάντα και είναι ατρόμητες... Όταν μπουν ψάρια φαντάζομαι δε θα τα αφήνουν σε ησυχία σε ένα τόσο μικρό χώρο... οι εμπειρίες σας; Τέλος θα ήθελα μια βοήθεια στην αναγνώριση κάποιων μικροοργανισμών. Στις φωτο 1 & 2 μοιάζουν με απταίζιες αν και μεταξύ τους δε μοιάζουν και πολύ. Στη φωτό 3 μοιάζει με κεφάλι απο κοράλι ίσως σαν αυτά που βλέπω στα reef... υπάρχουν 2 τέτοια που ανοίγουν και κλείνουν κατα διαστήματα... στην 1 φαίνεται κι ένας πολύ μικρός αχινός που ήρθε με το βράχο σε μέγεθος φακής και έχει διπλασιαστεί! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα!
Απταιζιες ειναι. Βγαλτης, πρεπει να βγάλεις τιν βραχο εξω και με ενα καλεμι να σπασεις το κομματι που βρισκονται οι απταζιες. Μετα ξεπλυνε το βραχο και βαλτο στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειμαι σιγουρος, πολλοι μεσογειακοι οργανισμοι μοιαζουν με καποιους τροπικους αλλα ειναι αλλο ειδος.
Ας πει μια γνωμη και ο pagokoftis Οι γαριδες ειναι επιθετικες σε πολυ μικρα ψαρακια οπως πχ οι αθερινες. Μου ειχαν φαει καμποσες! Τα αλλα δεν τα πειραζουν. επισης αν το καλοκαιρι το εχεις ξεσκεπαστο οι γαριδες πηδανε εξω απο το ενυδρειο, και πρεπει να βαλεις πλεγμα Το skimmer ρυθμιζεται? Γιατι ακομα κ χωρις ψαρια με τους αλλους οργανισμους που υπαρχουν επρεπε να βγαζει βρωμια Το δικο μου ειναι μικρο απο κινα ,μπορεις ρυθμιζεις την ροη νερου (και αερα) κ αναλογα βγαζει περισσοτερα η λιγοτερα αποβλητα Αν του κλεισεις πολυ την ροη δεν βγαζει τιποτα γιατι δεν σηκωνονται πολυ οι φυσαλιδες για να φτασουν μεχρι το ποτηρακι https://www.aliexpress.com/item/Wate...5-a26cf7570dca Εξαρταται και σε ποσο υψος νερου του εχεις αν ειναι εσωτερικο, το δικο σους ειναι εξωτερικο? Διαβασα οτι αν ειναι μικρο το skimmer καλυτερα να κανει wet skimming δηλαδη να βγαζει μεγαλυτερη ποσοτητα , ας μην ειναι 100% μονο αποβλητα δηλαδη αλλα και μικρη ποσοτητα νερου Σε μενα γεμιζει ενα ποτηρακι καθε 1-2 μερες και δεν εχω ψαρια και εγω ,μονο γαριδες ερημιτες κ σαλιγκαρια |
|
||||
|
||||
![]()
michalos κάπως έτσι είναι και το δικό μου, βγάζει αλλα δε φαίνεται
και τοσο βρωμικο, σαν το νερό του ενυδρείου είναι. SweepingFish δύσκολο να γίνει αυτό, υπάρχουν και σε τρύπες εσωτερικά του βράχου. Κάνουν κάπου κακό; Αισθητικά μου αρέσουν πάντως. |
|
|||
|
|||
![]()
Αν οντως ειναι απταιζιες ναι, ειναι τοξικες. Μεγαλωνουν και παίρνουν χωρο απο τα υπολοιπα μεσογειακα κοραλλια που θα βαλεις (εαν βάλεις) και τα νεκρωνει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρόκοσμος-Ευθανασία | ineth | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-12-13 22:39 |
Μικρόκοσμος | ineth | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 31-10-13 21:07 |
Σαλιγκάρια μεσογείου. | MINA | Μεσογειακό | 10 | 07-08-10 10:15 |
Μικρόκοσμος 2. | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 09-06-10 23:09 |
Μικρόκοσμος | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 16-04-10 07:33 |