|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον παιδια πραγματικα ευχαριστω για την υπομονη σας . Οι απαντησεις με βοηθησαν παρα πολυ ...
Αναλυτικοτερα,σκιμμερ,αντλια επιστροφης οπως τα ειπαμε τωρα για σαμπ θα ηθελα διαστασεις για να παω να φτιαξω ενα. Το ενυδρειο θα ειναι 120 μηκος με 46 ποντους πλατος.... Τα διαμερισματα θα τα κανω οπως ειπαμε, μπορει να παιξει καμμια αλλαγη θα το δω αυτο στην πορεια... σκεφτομουν επειδη θελω να αξιοποιηθει το ενυδρειο να μπει ενα σαμπ για εξοπλισμο οπως ειπαμε και διπλα το ενδρειο μονο για refugium. Λογικα πρωτα θα περνα το νερο απο το ρεφ κ υστερα θα μπαινει στο εξοπλισμο... θελω αποψεις εδω... υπερχειληση μαλλον κρεμαστη αλλα δεν το βεβαιωνω κιολας τωρα αυτο με την ζαχαρη αν γινεται μπορουν να παρατεθουν πληροφοριες για το πως δουλευει , πως φτιαχνεται κλπ... Φιλε @pagokoftis αυτο που προτινεις για την αλγη ακουγεται κ ευκολο και χρησιμο πολυ μου αρεσε..... ΥΓ: Α/Α=Αυτοματη Αναπληρωση ------------------------- Παράθεση:
τι λες?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimae : 01-10-18 στις 22:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα, ποση ειναι η δοσολογια για την ζαχαρη?
στα 105+25 sump=130 λιτρα μικτα ποση χρειαζεται? Και καθε ποτε βαζω? Επισης ειναι σταθερη η δοση ή αυξανει σταδιακα? Η αποχη εννοεις ειναι σχεδον επιπεδη? οταν την σηκωσεις μαζευει σαν καλαθι και κλεινει μεσα τα ψαρια οπως ανεβαινει επανω Με ενα κονταρι δεμενη ειναι ακομα πιο βολικη Δες εδω πως δουλευει Αυτοι δεν βαζουν καν δολωμα και επιασαν ψαρια , φαντασου να εβαζαν και δολωμα τι θα γινοταν https://www.youtube.com/watch?v=u6qhe4K_TO8 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτήν θα πάρω... Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Λοιπόν το ενυδρείο θα είναι στο ίδιο στυλ με το vision 260.Δεν θα το φτιάξω εγώ παρά θα πω σε ειδικό ή θα το πάρω έτοιμο. Οι διαστάσεις του είναι 121 μήκος 46 πλάτος 64 ύψος. Τώρα κατέληξα σε ένα Σάμπ και καλό. Απλά με αυτές τις διαστάσεις πως πρέπει να το φτιάξω ? Επίσης εχετε κάποια βάση να μου προτείνετε που να χώρα το Σάμπ και να αντέχει το ενυδρείο ? Το ύψος του 60λ είναι 60 πόντους... Το σχέδιο ήταν πολύ βοηθητικό. Έτσι θα πράξω για την κατασκευή του Σάμπ. Μόνο θα ήθελα να μου πεις τι έχει το πρώτο διαμέρισμα γιατί δεν πολύ κατάλαβα. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και την υπομονή. Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimae : 02-10-18 στις 21:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Από ότι κατάλαβα στο πρώτο διαμέρισμα έχει μπλε σφουγγάρια και από κάτω ίσως βαμβάκι ή κάτι παρόμοιο ή στο ''άλλο άκρο'' ζάχαρη που είπε ο pagokoftis αλλά δεν είμαι σίγουρος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειδα εγω το σχεδιο
το πρωτο διαμερισμα βλεπω δεν εχει τιποτα απλα για να μειωνει τον θορυβο ειναι Το 2ο εχει μπλε σφουγγαρια και βαμβακι Ζαχαρη δεν εχει κανενα Βαση μπορεις να κανεις μονο σου με ξυλα απο ξυλουργο Το πολυ 50 ευρω να βγουν, διαφορετικα καποια μεταχειρισμενη βαση Τα ενωνεις με βιδες τα ξυλα αφου τρυπησεις με τρυπανακι λιγο στην αρχη Μετα το περνας με βερνικι για να γινει αδιαβροχο το ξυλο Επισης εκει που θα ειναι το sump καλο ειναι να εχει ανοιγμα στην πισω πλευρα να αεριζεται για να μην κρατα υγρασια μεσα το επιπλο Κατα προτιμηση mdf που ειναι φτηνο και πιο γερο απο μελαμινη Το θαλασσης ειναι πιο καλο για νερα αλλα και πιο ακριβο Και στο τελος αν θελεις το βαφεις και με πλαστικο χρωμα κατα προτιμηση μαυρο |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο διαμέρισμα είναι μόνο για να κατεβαίνει το νερό από τους σωλήνες, καθώς θα σιφωνάρει από το κυρίως ενυδρείο.. Είναι ο καλύτερος τρόπος στον οποίο έχω καταλήξει για να μην έχεις τα φίλτρα από κάτω και πέφτει και το νερό με ορμή πάνω τους.. Με αυτόν τον τρόπο απλά υπερχειλίζει στο δεύτερο διαμέρισμα που είναι σε καλαθάκι με τη σειρά σφουγγάρια χοντρά και ψιλά και τέλος μια στρώση ενυδρειακό βαμβάκι.. Αν η υπερχείλιση σου δεν σιφωνάρει, που δεν το προτείνω από άποψη θορύβου, μπορείς να το παραλείψεις... Αν σιφωνάρει, έτσι, θα έχεις ένα εντελώς αθόρυβο ενυδρείο...
Εκεί μπορείς να φτιάξεις και μια παγίδα από πάνω για τις φυσαλίδες, όταν κλείνεις/ανοίγεις την αντλία, ώστε να μην σου πετάγονται σταγόνες τριγύρω.. Αφού κατέληξες σε αυτό το sump, θα σου πω ακριβώς διαστάσεις να στο φτιάξει ο τζαμάς σου!! Επίσης και για το ενυδρείο σου!! Το refugium μπορέις να το απομονώσεις με μαύρο ζελοφάν που κολλάει στο ταζάμι εσωτερικά χωρίς κόλλα και τα δύο μέρη που βρίσκονται στις πλευρές του ενυδρείου με ζελοφάν με κόλλα αφού βάλεις εσωτερικά αλουμινόχαρτο ώστε να νατανακλά το φως.. Έχω φτιάξει και εσωτερικά με αλουμινόχαρτο και κολλημένο 2mm τζάμι για πλήρη αντανάκλαση, αλλά θα είσαι κομπλέ και έτσι.. Ένα καπάκι από πάνω για τα λεντ και δεν θα έχεις διάχυση του φωτός μέσα στον χώρο του sump.. Για την βάση αν δεν πιάνουν τα χέρια σου καλύτερα να στην φτιάξει ξυλουργός ή αλουμινάς... Το ενυδρείο σου θα είναι 121x46x64 , οπότε αν η στάθμη σου είναι στα 55cm ας πούμε, μιλάμε για 306 λίτρα + το βάρος του ενυδρείου, άμμου, βράχου, φτάνουμε παράκάτι 400 κιλά.. Πιστεύω για τέτοιο βάρος θα πρέπει να πας σε βάση από κοιλοδοκό.. Όχι οτι δεν γίνεται με ξύλο, αλλά θα πρέπει να γίνει πολύ σωστά!! Για ενυδρείο ακριβώς αυτών των διαστάσεων η βάση μου κόστισε 120 ευρώ, βαμμένη με αστάρι και άλλα 50 ευρώ να την ντύσω με ξύλο!! Αν ήσουν Πάτρα θα σου πούλαγα δεύτερη, ίδια ακριβώς, έτοιμη κομπλέ, που κάθεται.. Μπορεις να κάνεις δύο τρύπες αντίθετα και στη μία άκρη να προσαρμόσεις ένα ανεμιστηράκι από pc να κυκλοφορει τον αέρα από έξω προς τα μέσα, καθώς η υγρασία που θα έχει το sump θα είναι μεγάλη... Προστατεύεις έτσι και την βάση σου... Εγώ προσάρμοσα ένα ανεμιστηράκι 20m για pc αθόρυβο εντελώς και δεν είχα ούτε σταγόνα υγρασίας ποτέ στο sump.. Αν σου βάλει και κάτω στην βάση τα ίδια κάθετα στηρίγματα με πάνω, θα μπορείς να τοποθετήσεις το sump άνετα στο κάτω μέρος... Θα κοιτάξω να βρω φωτός από το δικό μου να σου στείλω.. Αποφασίζεις για υπερχείλιση και ολοκληρώνουμε... Με κρεμαστή υπερχείλιση ξεμπερδευεις.. Αν πάρεις με εξαγωγή εγκλωβισμένου αέρα, είναι πιο ασφαλής.. Αν προσέξεις και τον σωλήνα εισόδου του νερού, με κάποιο μακρύ ποτήρι ώστε να μην στον φράξει κάτι και έχεις ντράβαλα, ακόμα καλύτερα.. Αν πας σε bean animal, θα έχεις την τέλεια υπερχείλιση, αθόρυβη και ασφαλή, αλλά σίγουρα είναι φασαρία να την φτιάξεις σωστά και θα κοστίσει και παραπάνω... Προχωράμε... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 03-10-18 στις 09:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βάση με 5άρι κοιλοδοκό ασταρωμένη και προσαρμογή κόντρα πλακέ θαλάσσης στο κάτω μέρος όπου θα καθόταν το sump και το δοχείο αναπλήρωσης.. Με το ίδιο υλικό ντύθηκε ολόκληρη η βάση..
Αντέχει 2 τόνους το λιγότερο!! Υπερβολή? Δεν ξέρω!! Έχουμε και σεισμούς συχνά... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν θες και το 60άρι δίπλα στο sump θα πρέπει να έχεις χώρο από κάτω από το ενυδρείο, τουλάχιστον όσο το ενυδρείο επάνω για να χωρέσουν και τα δύο!! Πες διαστάσεις που έχει το 60άρι!! Πρώτα θα περνάει το νερό από το sump και μετά από το 60άρι.. Είναι φασαρία πάντως αυτό να ξέρεις, όλο δύσκολα βάζεις... Η λογική είναι οτι το τρυπάς και το ενώνεις με το sump, και έχεις και μια αντλία που το τροφοδοτεί με νερό και υπερχειλίζει στο sump.. όμως το μόνο διαμέρισμα που θα σου κρατάει στάθμη θα είναι η επιστροφή στο sump.. Εξ αρχής αυτό μας περιορίζει το ύψος του sump που θα είναι αναγκαστικά ίδιο με αυτό που έχει το 60άρι.. δεύτερον θα είναι λίγο ανάποδη η κατασκευή του sump... Πάλι θα σου πρότεινα να φτιάξεις έστω μεγαλύτερο sump ακόμα και στο μήκος του ενυδρείου όπου θα υπάρχουν όλα τα διαμερίσματα και το refugium μέσα όπου το νερό θα περνάει από το ένα διμαέρισμα στο άλλο... Αν επιμένεις γιοα το 60άρι θα σου φτιάξω ένα σχεδιάγραμμα πως να το ενώσεις... Αποφάσισε και θα οσυ γράψω διαστάσεις... Ρίχνουμε ζάχαρη στο ενυδρείο την οποία καταναλώνουν τα βακτήρια μαζί με νιτρικά και φωσφορικά και αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός τους.. οπότε επιτυγχάνουμε μείωση νιτρικών/φωσφορικών... Σε 200 λίτρα ενυδρείο θα ξεκίναγα με 1/4 ή 1/8 της κουταλιάς γλυκού ζάχαρη καθημερινά και θα μέτραγα νιτρικά φωσφορικά μετά από μια βδομάδα και μετά από δυο βδομάδες.. Αν πέφτουν αργά θα άυξανα ΣΤΑΔΙΑΚΑ λίγο την δόση, μέχρι μισό κουταλάκι τη μέρα... και θα ξαναμέτραγα μετά από δυο βδομάδες... Όταν δεις και αρχίζουν και μηδενίζουν θα κόψεις λίγο την δόση και ξαναμετράς να δεις αν είσαι οκ... Γενικά δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, καθώς και το κυανοβακτήριο είναι βακτήριο και μπορέι να επωφεληθεί από τον άνθρακα και να μας γεμίσει το ενυδρείο... Τα γνωστά μας βακτήρια μπορούν να το ανταγωνιστούν σε φαγητό συνήθως, αλλά αν υπάρχει περίσσεια φαγητού... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
120 Λιτρα μεσογειακό | manolischania | Μεσογειακό | 101 | 27-06-12 22:32 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |